Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:41 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezbateri pe marginea Regulamentului CE 432/2012 de etichetare a produselor alimentare

ro

28 Sep, 2012 16:50 1272 Marime text

Bucureşti, 27 septembrie: Camera de Comerţ Naţională a organizat, la Palatul Camerei Naţionale, seminarul Standarde şi regulamente europene în etichetarea produselor alimentare - o dezbatere pe marginea Regulamentului Comisiei Europene 432/2012, ce va intra în vigoare în luna decembrie a.c., cu sprijinul Ministerului Sănătăţii, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului şi Institutului de Cercetări Alimentare.

Domnul Dan Dumitru, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Ilfov, a transmis mesajul E.S. Preşedintele Camerei Naţionale, Domnul Mihail M. Vlasov, punctând că evenimentul face parte dintr-o serie de iniţiative ale Camerei Naţionale, ce are drept scop crearea unui cadru de dialog constructiv şi coerent între autorităţi şi mediul de afaceri din România. Domnia Sa a subliniat importanţa sectorului agro-alimentar în mediul de afaceri românesc, menţionând implicarea Camerelor de Comerţ Judeţene în acţiuni importante dedicate promovării agro-business-ului, inclusiv prin programe transfrontaliere, finanţate din fonduri europene.

Domnul Alexandru Rafila, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, a exprimat necesitatea educării consumatorilor şi realizării unei concurenţe loiale pentru agenţii economici din industria de profil, indicând că etichetarea reprezintă un pas înainte în aceste direcţii importante.

În acest context, Domnul Georges Fischer, Director în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Paris, a menţionat trend-ul existent în statele mai vechi ale Uniunii Europene, în care noile cerinţe impuse de regulamentul dezbătut au fost transformate în atuuri de marketing.

Domnul Marius Alexandru Dunca, Vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANRC), a prezentat serviciile pe care ANRC le va furniza în perioada următoare, ca efect al intrării în vigoare a Regulamentului CE, ce vor fi atât sub formă de amenzi pentru agenţii care nu respectă normele europene, cât şi prin asigurarea certificării produselor, prin intermediul Centrului Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor LAREX.

În cadrul evenimentului au mai luat cuvântul şi au susţinut prezentări pe marginea subiectului specialişti şi reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale şi companiilor din industria alimentară, punctând aspecte precum noutăţile pe care le aduce noul regulament sau studii de caz ale asociaţiilor producătorilor şi procesatorilor sau ale marilor retaileri.

Direcţia Reprezentare Camerală

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii