Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:39 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Excelenta Sa Pamela J. Deen, Ambasadorul Republicii Democrate Socialiste Sri Lanka a facut o vizita de curtoazie conducerii CCIR

ro

22 Jul, 2010 21:32 1188 Marime text

Excelenţa Sa Pamela J. Deen, Ambasadorul Republicii Democrate Socialiste Sri Lanka a făcut o vizită de curtoazie conducerii Camerei de Comerţ şi Industrie a României

Bucureşti, 21 iulie 2010 – Preşedintele Camerei Naţionale, E.S. Mihail M. Vlasov a primit vizita E.S. Pamela J. Deen, ambasadorul Republicii Democrate Socialiste Sri Lanka.

“Mă bucur să am prilejul de a primi vizita dumneavoastră la Palatul Camerei de Comerţ. Aşa cum spune un proverb asiatic, cel mai lung drum începe cu primul pas. Iar noi suntem acum la începutul unui lung drum”, a spus preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, E.S. Mihail M. Vlasov.

Excelenţa Sa dna. Pamela J. Deen a menţionat că după prezentarea Scrisorilor de Acreditare Preşedintelui României, Excelenţa Sa Traian Băsescu, prima vizită pe care o face în perioada pe care o petrece în România, este cea la Camera de Comerţ şi Industrie. Pe parcursul vizitei ambasadorul Sri Lanka  a fost însoţită de Consulul onorific al acestei ţări în România, dl. Gabriel Homotescu.

S-au adus în discuţie modalităţile de intensificare a relaţiilor economice dintre cele două ţări, şi anume încheierea unui acord de cooperare la nivel instituţional între Camera Naţională şi Camera de Comerţ din Sri Lanka, ce are o vechime de 150 de ani, organizarea unor schimburi de delegaţii economice în diferite domenii de activitate, cât şi înfiinţarea unui Consiliu de afaceri la Bucureşti, prin grija Consulului onorific al Sri Lanka în România, dl. G. Homotescu. 

Deşi schimburile comerciale dintre România şi Sri Lanka nu sunt la cel mai ridicat nivel, atât oamenii de afaceri sri lankezi, cât şi cei români sunt preocupaţi de îmbunătăţirea nivelului schimburilor, în beneficiul lor şi al ţărilor lor.

S-a menţionat faptul că s-au început demersurile pentru înfiinţarea unei camere de comerţ bilaterale România-Sri Lanka, fapt ce va impulsiona dezvoltarea relaţiilor dintre cele două ţări.

Biroul Imagine Sistem Cameral
Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii