Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expo foto „Ca să nu se uite mărturie grafică a restaurării oraşului Havana"

ro

25 Jan, 2011 22:30 1560 Marime text
poza_comunicat__.jpgÎncepând cu 20 ianuarie 2011, Holul Camerei de Comerţ şi Industrie a României găzduieşte expoziţia fotografică ce prezintă lucrările de reconstruire a celor mai vechi aşezăminte din Havana, Cuba.

Expoziţia „Ca să nu se uite: mărturie grafică a restaurării oraşului Havana", organizată de Ambasada Cubei la Bucureşti în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, cuprinde 26 de fotografii ce ilustrează procesul de restaurare a vechiului oraş.

În cadrul Vernisajului Expoziţiei au fost sărbătorite totodată ziua Naţională a Cubei, care se celebrează anual pe 1 ianuarie, precum şi 50 de ani de relaţii diplomatice între România şi Cuba. În deschiderea vernisajului, doamna Cornelia Liliana Ştefănescu, Şeful Cancelariei Camerei Naţionale a declarat că „este o onoare ca la aproape o lună de la celebrarea Zilei Naţionale a Cubei să găzduim expoziţia fotografică ce mărturiseşte bogăţia istoriei cubaneze, eveniment ce reprezintă totodată un omagiu adus celor 50 de ani de relaţii diplomatice între România şi Cuba".

În discursul adresat participanţilor la Vernisaj, E.S. Marta C. Palet Fajardo a vorbit despre importanţa celor 52 de ani de la Revoluţia Cubaneză caracterizaţi prin „demnitate, independenţă şi cuceriri sociale... eforturi imense, dar care trebuie urmate de şi mai multe măsuri. [...] În prezent, Cuba reînnoieşte proiectele sale de reformare administrativă, economică şi socială ." Excelenţa Sa a asimilat cei 50 de ani de relaţii diplomatice între cele România şi Cuba, unui proces de implicarea reciprocă a populaţiilor şi guvernelor celor două ţări, pe baza acordurilor în diferite domenii.

Ceremonia de deschidere a Expoziţiei şi celebrarea celor două evenimente sus amintite s-a bucurat de participarea a numeroase personalităţi remarcante, artişti români de renume şi înalţi reprezentanţi ai Corpului Diplomatic din România, printre care amintim prezenţa Excelenţele Lor Ambasadorii Braziliei, Mexicului, Uruguay, Federaţia Rusă, R.P. Chineză, Spania, Africa de Sud, precum şi alţi distinşi Ambasadori.

Expoziţia „Ca să nu se uite: mărturie grafică a restaurării oraşului Havana" invită publicul să admire istoria şi cultura oraşului Havana, în care pot fi observate contraste vizibile atât în obiectele materiale, cât şi în natura umană.

Exponatele vor rămâne la dispoziţia publicului vizitator din capitală şi nu numai, până la data de 3 februarie 2011 în holul oficial al Camerei de Comerţ şi Industrie a României - Bucureşti, sector 3, Bulevardul Octavian Goga nr. 2, tronson 3, intrarea E, etaj M1.

Adresăm astfel invitaţia să viziteze această specială expoziţie tuturor iubitorilor de artă fotografică şi celor interesaţi de cultura cubaneză.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii