Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Forumul de afaceri Romania - India

ro

02 Feb, 2012 20:29 1066 Marime text

Bucuresti, 2 februarie 2012: Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), impreuna cu Federatia Camerelor de Comert si Industrie din India (FICCI), a organizat Forumul de afaceri Romania - India, la Palatul Camerei de Comert si Industrie a Romaniei. Evenimentul s-a incadrat in programul vizitei oficiale intreprinse in Romania de E.S. domnul Jyotiraditya M. Scindia, Ministru de Stat pentru Comert si Industrie al Indiei, cu prilejul desfasurarii unei sesiuni a Comisiei Mixte Guvernamentale Romania - India.

Conducatorul delegatiei oamenilor de afaceri indieni a fost domnul D.M. Kapadia, Senior Partener in cadrul companiei Kapadia Exports, delegatia fiind compusa din 11 firme din numeroase domenii de activitate, interesate de export romanesc in India, cooperare, joint venture si import din India.

In cadrul sesiunii plenare domnul Mihai Daraban, vicepresedintele CCIR, a subliniat faptul ca „in cadrul situatiei economice actuale, destul de dificila, este imperios necesara o abordare mai agresiva a pietelor externe, promovand ori de cate ori este cazul formule comerciale si de cooperare cu tarile cu care Romania are relatii traditionale, asa cum este India."

Reprezentantul Ministerului Economiei Comertului si Mediului de Afaceri, domnul Andrei Petre, a facut o prezentare, pe scurt, a situatiei actuale a schimburilor comerciale dintre cele doua tari si a avantajelor pe care le au investitorii in Romania.

Evenimentele de acest gen sunt utile oamenilor de afaceri deoarece „fiecare tara poate imprumuta din experienta celeilalte, de exemplu, de la India putem invata din domeniul agriculturii si putem colabora in diferitele domenii ale industriei" a declarat domnul Jose Iacobescu, Presedintele Uniunii Camerelor de Comert si Industrie Bilaterale din Romania.

La finalul Forumului s-au desfasurat intalnirile bilaterale programate intre reprezentantii firmelor din ambele tari.

Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii