Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:29 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnire la nivel înalt CCIR - Preşedintele Republicii Arabe Siriene, E.S. Dr. Bashar Al-Assad

ro

11 Nov, 2010 22:35 1356 Marime text
Bucureşti, 11 noiembrie 2010: O delegaţie a Sistemul Cameral Românesc condusă de E.S. Domnul Mihail M . Vlasov, Preşedintele CCIR, a participat la o reuniune restrânsă de lucru cu E.S. Dr. Bashar Al-Assad, Preşedintele Republicii Arabe Siriene.

In cadrul convorbirilor au fost abordate atât teme specifice colaborării bilaterale cât şi subiecte de inters comun privind importanţa avantajelor geostrategice ale Siriei şi României ca porţi deschise către orient în cazul Siriei - cu prioritate pentru reconstrucţia Irakului - şi pătrunderii mărfurilor româneşti pe pieţele învecinate şi către Uniunea Europenă în cazul României.

„Ne dorim un parteneriat strategic şi pe termen lung cu Siria, care să depăşească stadiul actual al relaţiilor comerciale între companii", a declarat E.S. Domnul Mihail M. Vlasov, Preşedintele CCIR cu acest prilej. Domnia sa a adăugat că această întrevedere oferă reprezentanţilor Sistemului Cameral şi, implicit, oamenilor de afaceri din România, atât încrederea în stabilirea de parneriate cu firme siriene cât şi oportunitatea pentru deschiderea unui dialog cu un actor regional atât de important cum este Siria .

În cuvântul său E.S. Dr. Bashar Al-Assad, Preşedintele Republicii Arabe Siriene a amintit despre cele două proiecte economice majore de colaborare bilaterală: legătura maritimă Constanţa - Latakia şi exportul de energie electrică din România, printr-un cablu submarin prin Marea Neagră, către Siria, via Turcia.


Preşedintele Siriei, Bashar Al-Assad, se afla, într-o vizită oficială de două zile în România, la invitaţia omologului său, Traian Băsescu. Vizita la Bucureşti vine în contextul aniversării a 55 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări şi în continuarea vizitei oficiale pe care şeful statului român a efectuat-o la Damasc, în octombrie 2008. Această vizită a avut o componentă economică foarte importantă, liderul de la Damasc fiind însoţit de o delegaţie deoameni de afaceri compusă din reprezentanţi a peste 64 de companii siriene. În fruntea delegaţiei siriene a fost doamna Lamia Assy, Ministrul Economiei şi Comerţului din Siria.

La nivelul lunii iulie 2010, erau înregistrate în ţara noastră 5.485 societăţi cu capital integral sirian sau mixt româno-sirian, cu o valoare totală a capitalului investit de cca 57,8 mil.USD. În clasamentul pe ţări de rezidenţă a investitorilor străini, Siria se situează pe locul 35. Majoritatea firmelor îşi desfăşoară activitatea în domeniile comerţului, agriculturii, creşterii animalelor, industriei alimentare şi în sectorul hotelier/turism.

DIRECŢIA RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii