Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea dintre preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi preşedintele Turkmenistanului

ro

13 May, 2011 22:53 1035 Marime text

Bucureşti, 13.05.2011 - Preşedintele Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, aflat într-o vizită oficială de trei zile în România, între 11 şi 13 mai 2011, a avut o întâlnire la nivel înalt cu principalii reprezentanţi ai mediului de afaceri din România.

Reuniunea, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României, în parteneriat cu omologul turkmen şi Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri a reprezentat platforma de dialog ideală între delegaţii turkmeni şi companiile de top româneşti.

Dl. Mihail M. Vlasov, Preşedintele Camerei Naţionale, a exprimat în mesajul adresat, importanţa unei agende pro-active, pro-business, concentrate pe elaborarea unor direcţii care să vină în sprijinul omului de afaceri, fie prin investigarea unor soluţii inovatoare în domenii cu tradiţie - menţionând aici iniţiativele Sistemului Cameral în materie de investiţii, cercetare, agricultură şi turism, fie prin abordarea unei componente de lucru pregnant regionale.

Preşedintele turkmen a prezentat la rândul său oportunităţile de investiţii şi parteneriat din Republica Turkmenistan, subliniind totodată faptul că economia ţării sale este construită pe principiul diversităţii şi se orientează spre crearea ramurilor bazate pe evoluţiile ştiinţei şi înaltelor tehnologii, utilizarea celei mai bune experienţe internaţionale, realizarea producţiei şi a serviciilor, care să corespundă standardelor internaţionale. De asemenea, a salutat proiectul AGRI, exprimând intenţiile pragmatice ale instituţiilor turkmene de a colabora cu parteneri români, date fiind bunele relaţii, stabilite deja, în special în sectorul energetic.

În acest sens, ambele părţi au argumentat importanţa extinderii cooperării în domenii precum energia, construcţiile, educaţia, industria, IT, infrastructura, transporturile, agricultura, precum şi radio-telecomunicaţiile.

Un element important a fost prezenţa la această reuniune a marilor jucători din sectoare primare, respectiv: ELECTROMONTAJ, ROMELECTRO, OMV PETROM, ROMGAZ, TRANSGAZ, TENARIS SILCOTUB, CCCF, BOG′ART, TENDER GRUP, SIVECO, UTI GRUP, POLISANO, ANTIBIOTICE.

Preşedintele Turkmenistanului l-a invitat pe preşedintele Camerei Naţionale, dl. Mihail M. Vlasov, să efectueze o vizită oficială în Turkmenistan, fructificând astfel misiunea economică pe care CCIR o are prevăzută în agendă pentru luna septembrie 2011.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii