Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:17 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea reprezentanţilor mediului de afaceri din România cu E.S. dl Marian Lupu, Preşedintele interimar al Republicii Moldova

ro

03 May, 2011 17:11 1184 Marime text

Bucureşti, 29 aprilie - Cu ocazia vizitei oficiale în România, Excelenţa Sa dl Marian Lupu, Preşedintele interimar al Republicii Moldova a participat la o întâlnire cu oamenii de afaceri români la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Ambasada Republicii Moldova în România.

Preşedintele interimar al Republicii Moldova a fost insoţit de 16 reprezentanţi ai Guvernului Republicii Moldova care au fost primiţi de Preşedintele CCIR, E.S. dl Mihail M. Vlasov împreună cu preşedinţii camerelor de comerţ judeţene.

Scopul întâlnirii de lucru a fost prezentarea oportunităţilor investiţionale din Republica Moldova precum şi a potenţialului de cooperare dintre cele două state.

În mesajul de bun venit, E.S. dl Mihail M. Vlasov a amintit faptul întâlnirea din urmă cu un an a Preşedintelui Republicii Moldova cu mediul de afaceri din România apreciind în acest context că „relaţiile dintre noi şi Republica Moldova sunt fireşti şi normale".

E.S. dl Marian Lupu, a vorbit despre importanţa atragerii de investiiţii străine în Republica Moldova şi a numit priorităţile principale ale guvernării din Republica Moldova între care integrarea europeană şi schimbarea paradigmei economice a Republicii Moldova, dintr-una care se bazează preponderent pe consum şi remitenţe într-una bazată pe investiţii şi exporturi deoarece „investiţiile sunt singura cale pentru o dezvoltare economică durabilă a Republicii Moldova."

Preşedintele interimar al Republicii Moldova a lansat reprezentanţilor mediului de afaceri români prezenţi în sală invitaţia de a investi în Republica Moldova, asigurându-i că politicile de atragere a investiţiilor nu sunt doar teoretice ci şi practice, Republica Moldova fiind „cointeresată în dinamizarea relaţiilor economice cu România".

În încheiere, E.S. dl Mihai Vlasov a declarat că „aceste oportunităţi din Republica Moldova sunt extraordinare şi constituie doar un început, căile şi mijloacele pentru ieşirea din criză prezentate putând fi un model pentru guvernanţii noştri".

Dintre membrii delegaţiei Republicii Moldova prezenţi şi cu alocuţiuni în cadrul întâlnirii

s-au remarcat dl Valeriu Lazăr, Ministrul Economiei şi Vice-prim ministru al Republicii Moldova, dl Marcel Răducan, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, dl Ştefan Chitiroagă, Viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, dl Gheorghe Şelaru, Ministrul Mediului şi dl Vladimir Didilică, Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova.

Birou Imagine Sistem Cameral

Direcţia Relaţii Publice


Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii