Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:32 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea reprezentaţilor Sistemului Cameral românesc cu consilierii economici acreditaţi la Bucureşti - oportunităţi de cooperare economică trans-naţională

ro

29 Mar, 2012 17:00 897 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Întâlnirea reprezentaţilor Sistemului Cameral românesc cu consilierii economici acreditaţi la Bucureşti - oportunităţi de cooperare economică trans-naţională

Bucureşti, 28 martie 2012: Camera de Comerţ şi Industrie a României - Camera Naţională a organizat „Întâlnirea reprezentaţilor Sistemului Cameral românesc cu consilierii economici acreditaţi la Bucureşti. Oportunităţi de cooperare economică trans-naţională”. Evenimentul a reprezentat o platformă de discuţii pentru identificarea modalităţilor concrete de lucru în vederea fluidizării schimbului de informaţii economice şi de afaceri, în scopul facilitării comerţului şi investiţiilor şi impulsionării accesului oamenilor de afaceri români pe piaţa internaţională, respectiv al firmelor străine pe piaţa românească. 
Doamna Cornelia Liliana Ştefănescu, Şef Cancelarie şi al Executivului Camerei Naţionale, a prezentat Sistemul Cameral ca fiind cel mai puternic partener de dialog social şi „singura reţea cu reprezentare la nivelul întregii ţări, prin cele 42 de Camere de Comerţ şi Industrie Judeţene (CCIJ). Printre membrii noştri se mai regăsesc Camere de Comerţ şi Industrie Bilaterale, asociaţii, fundaţii, uniuni reprezentative la nivel naţional şi membri de onoare, iar membrii CCIJ sunt unele dintre cele mai importante companii din România. Totodată, în calitate de membră a Camerei de Comerţ Internaţionale (ICC), a Asociaţiei Camerelor de Comerţ Europene (EUROCHAMBRES), a Asociaţiei Camerelor de Comerţ din Balcani (ABC) şi a Consiliului de Afaceri al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (BSEC BC), Camera Naţională valorifică potenţialul de reţea al Sistemului Cameral la scară globală şi contribuie decisiv la stabilirea de parteneriate între firmele româneşti şi cele străine”.

În cadrul întâlnirii au fost prezentate două dintre cele mai importante servicii camerale  derulate în România: Sistemul Naţional de Informaţii de Afaceri (SNIA) şi arbitrajul prin Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR.
SNIA, portalul informaţional al Camerei Naţionale, reprezintă o bază de date on-line, ce înglobează informaţii legale, financiare şi de marketing despre cca. 1 milion de companii româneşti, 550 oferte din străinătate şi oportunităţi de afaceri, proiecte de investiţii, licitaţii din România şi alte ţări, calendarul evenimentelor organizate de Sistemul Cameral, fiind un mijloc ideal, într-o epocă în care relaţiile de afaceri se stabilesc preponderent în mediul virtual, ce anulează barierele geografice şi politice.

Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR este principala instituţie de arbitraj din România, cu o activitate de peste 57 de ani care soluţionează litigii comerciale în baza Regulilor de Procedură Arbitrală proprii, putând de asemenea organiza, la cererea părţilor, şi arbitrajul ad hoc. Numărul mediu de cazuri soluţionate pe an este de peste 400 interne şi 50 internaţionale.

Consilierii economici ai ambasadelor statelor: Franţa, Germania, Croaţia, Canada, Chile, Brazilia, Egipt, Belgia, Portugalia, Austria, Grecia, Argentina, Republica Moldova, Malaezia, Cehia, Irak, Macedonia, Vietnam, Ungaria, Mexic etc au susţinut prezentări ale sectoarelor ce pot constitui oportunităţi de afaceri pentru companiile româneşti, facilităţile oferite investitorilor, situaţia schimburilor economice şi principalele evenimente de pe agenda primului semestru a acestui an, pentru a căror  organizare au solicitat şi implicarea CCIR.

Camera de Comerţ şi Industrie a României
Direcţia Reprezentare Camerală

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii