Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea Strategiei Naţionale de Export 2010-2014 la Camera de Comerţ şi Industrie a României

ro

09 Nov, 2010 18:13 1246 Marime text
Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) au organizat evenimentul de lansare a Strategiei Naţionale de Export 2010-2014, care a avut loc la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Amfiteatrul Alexandru Ioan Cuza.

Strategia Naţională de Export 2010-2014 se adresează atât companiilor mari, cât şi celor mici, fiind elaborată după metodologia Departamentului Internaţional de Comerţ de la Geneva, prin consultarea mediului academic şi a oamenilor de afaceri.

Strategia a fost elaborată cu scopul de a ajuta la creşterea valorilor comerţului internaţional al României prin concentrarea comerţului spre zonele non-UE.

Evenimentul a fost deschis de domnul Karoly Borbely, Secretar de stat al MECMA şi a fost moderat de domnul Costin Lianu, coordonatorul Strategiei Naţionale de Export din cadrul MECMA.

Domnul Valentin Cismaru, vicepreşedintele CCIR şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea, a subliniat importanţa acestei strategii pentru mediul de afaceri şi a explicat rolul pe care l-a avut Sistemul Cameral în calitate de membru al Consiliului de export în elaborarea acestei strategii prin „lansarea de studii, crearea de consilii de export la nivel judeţean (i.e. la Timişoara) şi promovarea oportunităţilor de export şi în continuare ne angajăm să promovâm şi să ajutăm la punerea ei în aplicare".

„Exportul este singurul motor de ieşire a României din recesiune" a afirmat domnul Mihai Ionescu, copreşedinte al Consiliului de Export, Secretar general al ANEIR. Domnia sa a explicat faptul că „suntem pe plus cu exporturile datorită stabilităţii cursului de schimb, astfel incât prin export putem să aducem un sfert de contribuţie la PIB".

În finalul evenimentului a fost prezentată pe larg Strategia Naţională de Export 2010-2014, aceasta urmând a fi aprobată de Guvern până la sfârşitul anului pentru a fi pusă în aplicare în cel mai scurt timp.

Biroul Imagine Sistem Cameral

Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii