Masuri asa zise anti-criza care, in fapt, adancesc efectele crizei
Masuri asa zise anti-criza care, in fapt, adancesc efectele crizeiCOMUNICAT DE PRESĂ
Măsuri aşa zise anti-criză care, în fapt, adâncesc efectele crizei
Mediul de afaceri din România, puternic afectat de criza economică are nevoie mai mult ca oricând, de măsuri anti-criză şi de revigorare a activităţilor comerciale. Acest raţionament logic este contrazis însă de o iniţiativă legislativă recentă, ce nu are încă avizul comisiilor de specialitate, însă se bazează, în principal, numai pe argumentul luptei împotriva muncii la negru, şi anume aceea a obligativităţii firmelor de a îşi angaja cel puţin doi contabili cu normă întreagă, cu alte cuvinte să plătească, în plus, cel puţin două salarii integrale.
Propunerea legislativă este neconstituţională, îngrădind dreptul la muncă al persoanelor fizice cu studii superioare de specialitate şi încalcă libertatea tuturor întreprinzătorilor din România, de a alege cu cine anume încheie un contract şi mai ales în ce condiţii.
În loc să încurajeze angajarea persoanelor cu studii superioare economice, iniţiativa nu face decât să îngrădească în fapt angajarea acestora, şi să dirijeze integrarea într-un anumit sistem profesional, restrângând sfera celor care pot desfăşura aceste activităţi în condiţii legale.
Sistemul Cameral din România, vectorul de opinie al mediului de afaceri, nu poate rămâne impasibil la o astfel de propunere legislativă şi atrage atenţia iniţiatorilor asupra pericolelor pe care astfel de demersuri le generează, mai ales în actualul context economic fragil.
Biroul Imagine Sistem Cameral
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp