Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:33 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi modalitati de cooperare cu Regatul Thailandei

ro

24 Jun, 2010 19:56 1336 Marime text

Noi modalităţi de cooperare cu Regatul Thailandei

Marţi 22.06 a.c., Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a găzduit întâlnirea dintre prof.univ.dr. Sorin Dimitriu, vicepreşedinte al CCIR şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, cu delegaţia parlamentară din Regatul Thailandei condusă de domnul Kasemak Plooksawat, Preşedintele Grupului Parlamentar de prietenie Thailanda - România. 

Vicepreşedintele CCIR, prof.univ.dr. Sorin Dimitriu, a transmis salutul conducerii CCIR şi si-a manifestat bucuria reîntâlnirii unei noii delegaţii parlamentare, deoarece în urmă cu un an a mai primit o delegaţie a Senatului Regatului Thailandei. După o scurtă prezentare a Sistemului Cameral din România şi a noii legi a camerelor de comerţ, prof.univ.dr Sorin Dimitriu a prezentat rolul pe care îl are CCIR în promovarea schimburilor comerciale şi a contactelor de afaceri. Activităţile specifice enumerate de dânsul au fost următoarele: forumurile de afaceri care au o tradiţie în activităţile Sistemului cameral, deschiderea unor reprezentanţe complementare misiunilor economice pentru promovarea schimburilor comerciale şi a forumurilor de afaceri (a fost menţionată reprezentanţa CCIR de la Bruxelles şi deschiderea, anul acesta, a unor reprezentanţe în Emiratul Sharjah şi în Vietman, iar la anul în China, Turkmenistan şi Moscova), deschiderea unor expoziţii permanente de produse româneşti în aceste zone, oferirea de servicii complete de consultanţă pentru investitori, organizarea de târguri, expoziţii şi misiuni economice.

Domnul Kasemak Plooksawat a declarat că scopul vizitei delegaţiei în România este de a identifica noi modalităţi de colaborare  pentru a mări volumul comerţului dintre cele două ţări, menţionând faptul că Thailanda, în acest moment este interesată de energia regenerabilă  şi de construcţia de căi ferate.

Referindu-se la pozitia geostrategica a Romaniei, prof.univ.dr. Sorin Dimitriu a subliniat faptul că „prin România se poate ajunge foarte uşor şi în siguranţă spre pieţele estice, România având legislaţie europeană care încurajează şi protejează investiţiile străine”. În continuare dl. Sorin Dimitriu a prezentat căteva domenii în care cele două ţări ar putea colabora: domeniul universitar cu componenta de cercetare, produsele industriale, piese mecanice pentru industria auto, componente pentru energia regenerabilă, mijloace de transport, industria navală, produse metalurgice, motoare electrice, industria petrolieră, produse chimice, produse agroalimentare, industria mobilei, construcţii.

În incheiere, vicepreşedintele CCIR a înaintat propunerea organizării unui Forum de afaceri pentru promovarea ofertelor ambelor ţări şi a mulţumit delegaţiei pentru vizita la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Biroul Imagine Sistem Cameral
Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii