Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oportunitati de afaceri cu firme din Pakistan, dezbatute de Camerele de Comert

ro

10 May, 2012 22:52 1649 Marime text

Bucuresti 9 mai 2012: Camera Nationala a organizat la Palatul Camerei de Comert reuniunea de afaceri romano-pakistaneza, obiectiv important pe agenda de lucru a delegatiei Camerei de Comert si Industrie Islamabad, care a vizitat pentru cateva zile tara noastra. Delegatia de afaceri din Pakistan, condusa de ES Presedintele CCI Islamabad, dl Yassar Sakhi Butt, a fost intampinata de dl Sorin Vornic, Presedintele CCI Vrancea. La reuniunea de la Palatul Camerei de Comert, prima de asemenea amploare in raporturile economice bilaterale, a participat si dl Muhammad Saleem, consilier al Ambasadei Republicii Islamice Pakistan la Bucuresti, Seful adjunct al misiunii.

In deschidere, dl Sorin Vornic a transmis participantilor, membrilor delegatiei oaspete si reprezentantilor autoritatilor guvernamentale romanesti responsabile de dezvoltarea comertului si atragerea de investitii straine si oamenilor de afaceri prezenti, mesajul ES Presedintele CCIR, Domnul Avocat Mihail M. Vlasov.

„Consider prezenta dumneavoastra aici, astazi, o buna oportunitate atat pentru Sistemul Cameral romanesc, cat si pentru comunitatile de afaceri din tarile noastre pentru reluarea colaborarii la nivelul Camerelor de Comert si pentru identificarea de noi zone de cooperare bilaterala" se sublinia in mesajul Presedintelui Camerei de Comert Nationale.

In contextul globalizarii rapide, Camerele de Comert de pretutindeni au de indeplinit un rol tot mai important in dezvoltarea cooperarii internationale, ceea ce presupune unirea eforturilor si crearea de parteneriate, in vederea facilitarii contactelor intre oamenii de afaceri din domenii si zone geografice diferite. Prin serviciile pe care le pune la dispozitia comunitatii de afaceri din tara noastra „Camera Nationala, indeplineste rolul de catalizator al Sistemului Cameral si motor al dezvoltarii economice sustenabile a Romaniei, sprijinind si coordonand activitatea Camerelor de Comert teritoriale si bilaterale".

In ciuda distantei geografice care le desparte, existenta unui potential real de dezvoltare a comertului bilateral si a cooperarii economice, constituie premise favorabile pentru explorarea unor noi cai de extindere a relatiilor existente. Domenii precum: industria energetica, petrochimica, prelucrarea lemnului, auto, constructia de nave, finante-banci, pot atrage importante proiecte de investitii din Pakistan, Romania putand fi folosita ca poarta catre piata Uniunii Europene, a aratat in finalul interventiei sale, dl Sorin Vornic.

La randul sau, Presedintele CCI Islamabad, dl Yassar Sakhi Butt, a subliniat importanta acestei prime intalniri de la Palatul Camerei de Comert a Romaniei, in contextul in care actualele valori ale comertului bilateral, de circa 150 milioane USD, sunt mult sub potentialul celor doua tari:

„Avem oportunitati extraordinare pentru dezvoltarea si diversificarea comertului bilateral", a spus seful delegatiei straine, referindu-se la oferta Pakistanului de produse agricole, materii prime - minereuri de cupru, bumbac, tutun, dar si de produse procesate, respectiv tesaturi, articole de pielarie, produse chimice si petrochimice etc. Prin schimburi frecvente de delegatii, Camerele de comert vor putea contribui la relansarea comertului si cooperarii economice dintre tarile noastre, a aratat Presedintele CCI Islamabad.

„Cu o populatie de 180 de milioane de locuitori, Pakistan este o piata uriasa in regiunea Asiei de Sud Est, cu legaturi facile catre Orientul Mijlociu si alte state ale Asiei de Sud-Est. Pakistanul are o piata libera si ofera facilitati si stimulente extrem de atragatoare pentru investitorii straini", a punctat dl Yassar Sakhi Butt, invitand companiile din Romania sa foloseasca aceste facilitati, sa stabileasca cooperari si parteneriate cu firme pakistaneze.

De asemenea, Presedintele Camerei pakistaneze a invitat firmele romanesti sa viziteze expozitia specializata pe produsele de export din regiunea Islamabad, ce va fi organizata in luna septembrie de Camera de Comert Islamabad.

Delegatia pakistaneza prezenta la reuniunea de afaceri de la Palatul Camerei de Comert a avut in componenta sa oameni de afaceri importanti, interesati de comert, cooperare si investitii in domeniul energetic - petrol si gaze, dar si energii regenerabile, industria siderurgica, constructii, turism, etc.

Acestia au avut ocazia sa dialogheze direct si sa stabileasca contacte cu parteneri romani, decidenti ai unor firme din industria chimica, producatori de echipamente pentru industria petrolului si a gazelor, pentru industria energetica - centrale pentru energie regenerabila, producatori din industria siderurgica, a cimentului, electrica si electrotehnica, companii de telecomunicatii si transportatori etc.

Delegatia de afaceri din Pakistan are in program intalniri la CCI Prahova si CCI Iasi.

Directia Reprezentare Camerala - Biroul Relatii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii