Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:15 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oportunităţi de colaborare cu companiile din RAS Macao la Camera de Comerţ şi Industrie a României

ro

17 May, 2011 16:38 1157 Marime text

Bucureşti, 16 mai: Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) în colaborare cu Consulatul General al României în RAS Hong Kong şi RAS Macao a organizat seminarul „New Challenges - New Opportunities", eveniment la care a participat o delegaţie de 20 de oameni de afaceri din RAS Macao condusă de Excelenţa Sa, domnul Francis Tam Pak Yuen, secretarul pentru economie şi finanţe al RAS Macao. De asemenea, în cadrul seminarului au mai participat: consulul general al României pentru RAS Macao şi RAS Hong Kong, domnul Sorin Vasile, reprezentanţi ai Centrului Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine (CRPCIS) şi ai mediului de afaceri românesc.

Delegaţia din RAS Macao şi-a exprimat dorinţa ca, în cadrul vizitei oficiale la Bucureşti, să întâlnească reprezentanţii Sistemului Cameral din România şi ai mediului de afaceri românesc cu scopul stabilirii unor contacte de afaceri reciproc avantajoase, principalele domenii de interes ale delegaţiei oamenilor de afaceri fiind: turismul, energia verde, textilele, construcţiile, sectorul imobiliar şi cazinourile.

Camera de Comerţ şi Industrie a României, reprezentată de cei doi vicepreşedinţi, domnul Valentin Cismaru şi domnul prof. univ. dr. ing. Sorin Petre Dimitriu, continuă astfel acţiunile de abordare şi promovarea a oportunităţilor de cooperare cu pieţe non-UE, consolidând în acelaşi timp dialogul cu parteneri precum Consulatul General al României în RAS Hong Kong şi RAS Macao şi CRPCIS.

În finalul evenimentului a fost semnat un acord de cooperare între CRPCIS şi Institutul pentru Promovarea Comerţului şi a Investiţiilor din RAS Macao, moment urmat de desfăşurarea întâlnirilor programate între reprezentanţii firmelor din ambele ţări.

Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii