Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perspective ale cooperării româno-elveţiene

ro

25 Jan, 2013 18:29 1447 Marime text
Bucureşti, 24 ianuarie 2013: E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale, Domnul Mihail M. Vlasov l-a primit în vizită de lucru pe E.S. Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Domnul Jean-Hubert Lebet.

Întâlnirea, ce a avut ca temă centrală funcţionarea şi organizarea Camelor de Comerţ Bilaterale, pe relaţia România - Elveţia, a reprezentat un bun prilej de cunoaştere reciprocă şi dialog, pe ample paliere economice şi politice.

E.S. Ambasadorul Elveţiei a mulţumit încă de la început Conducerii Camerei Naţionale pentru deschidere şi disponibilitatea de a organiza reuniunea într-un timp atât de scurt. Chiar dacă nu are mandat în zona economică şi comercială, E.S. a subliniat dorinţa Ambasadei de a integra Camera Bilaterală Elveţia - România, organizaţie ce reprezintă importante companii elveţiene în România, în rândul reprezentanţelor recunoscute de Camera de Comerţ Naţională, conform prevederilor Legii 335/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

În acest context, Conducerea Camerei de Comerţ Naţionale a prezentat oaspetelui elveţian istoricul Camerelor de Comerţ din România, punctând momentele definitorii ce au contribuit la conturarea Sistemului Cameral modern - singura reţea de reprezentare a mediului de afaceri organizată printr-o lege organică, prezentă în toate judeţele ţării, prin membrii săi, Camere de Comerţ şi Industrie Judeţene, Bilaterale şi Asociaţii/Patronate.

E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ Naţionale a vorbit despre tradiţia activităţii camerale în România - înfiinţarea primelor Camere de Comerţ din România, în anul 1864, prin Înaltul Decret al Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, aducând în discuţie etapele prin care a trecut Sistemul Cameral: desfiinţarea Camerelor de Comerţ şi a proprietăţii private în 1947, amprenta perioadei comuniste asupra culturii organizaţionale a oamenilor de afaceri şi provocările economiei de piaţă pentru Camere, după 1989.

La final, s-au lansat mesaje de prietenie, E.S. Ambasadorul Elveţiei exprimându-şi satisfacţia pentru rezultatul reuniunii. E.S. a confirmat participarea la Gala organizată în onoarea Corpului Diplomatic acreditat la Bucureşti, din data de 29 ianuarie a.c. şi a consemnat vizita sa în Cartea de Onoare a Camerei de Comerţ Naţionale.

Camera de Comerţ şi Industrie a României

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii