Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sfarsitul lunii ianuarie este un nou inceput pentru Sistemul Cameral

ro

01 Feb, 2012 15:26 1076 Marime text

„Sfarsitul lunii ianuarie este un nou inceput pentru Sistemul Cameral”


Bucuresti, 30 ianuarie 2012

            Infiintarea Camerelor de Comert din Romania, in anul 1864, prin Inaltul Decret al domnitorului Alexandru Ioan Cuza a fost marcata de receptia anuala oferita in onoarea membrilor Corpului Diplomatic acreditat la Bucuresti, ca memento al puternicei influente exercitate de emisarii de atunci ai marilor Puteri acreditati la Bucuresti, in punerea bazelor comertului modern in tara noastra. Pentru al patrulea an consecutiv, Camera Nationala a reunit in Aula Candelabrelor din Palatul Camerei de Comert, ambasadori si consilieri economici, oficiali ai administratiei publice centrale, presedinti ai Camerelor de Comert si Industrie Judetene si Bilaterale, importanti oameni de afaceri si reprezentanti ai mass media.

„Sfarsitul lunii ianuarie este un nou inceput pentru Sistemul Cameral, camerele judetene, camerele bilaterale si Camera Nationala. Cu 148 ani inainte, respectiv in 1864, principele Alexandru Ioan Cuza, sub buna si benefica influenta a ambasadorilor Puterilor vremii acreditati la Bucuresti, a promulgat legea camerelor de comert in Romania. Si, de atunci, existam”, a  declarat ES Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, dl avocat Mihail M.Vlasov in deschiderea evenimentului.

 „In perioade dificile, oamenii de afaceri au forta si datoria de a se uni si a pune in miscare economia. Cred ca numai prin unitate si cooperare intre tarile noastre, vom reusi sa punem in miscare masina care creaza locuri de munca si prosperitate in tarile care incearca iesirea din criza, precum Romania” a subliniat omul de afaceri Ion Tiriac, membru de onoare al Camerei Nationale.  Camera de Comert si Industrie a Romaniei – CCIR, organizatie apolitica si neguveramentala, este „locul in care putem gasi o lumina, acolo unde politicienii nu reusesc”, si-a incheiat omul de afaceri interventia.

Curtea de Arbitraj International de pe langa CCIR este pregatita sa asigure oamenilor de afaceri interesati sa activeze in Romania respectarea legii in derularea contractelor si protejarea proprietatii. „Datoria noastra este sa sprijinim mediul de afaceri”, i-a asigurat pe cei prezenti  presedintele Curtii, dl Bogdan Olteanu.

Biroul Relatii Publice                                 
Directia Reprezentare Camerala 
Camera de Comert si Industrie a Romaniei

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii