Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:52 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Topul Naţional al Firmelor, ediţia a XIX-a a reunit elita mediului de afaceri românesc la Camera de Comerţ şi Industrie a României

ro

25 Nov, 2012 22:37 1580 Marime text

Camera de Comerţ şi Industrie a României, Camera Naţională a premiat cele mai performante companii în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a „Topului Naţional al Firmelor", cel mai important eveniment anual al elitei oamenilor de afaceri din România, care a avut loc în Aula Candelabrelor a Palatului CCIR. Au participat membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale, preşedinţi ai Camerelor de Comerţ Judeţene şi Bilaterale din România, oameni de afaceri, liderii diferitelor asociaţii de afaceri, jurnalişti.

„Aici se găsesc toţi învingătorii, cei de pe locul întâi şi care, într-o economie şubredă şi atât de năpăstuită de tot ceea ce s-a întâmplat pe plan mondial, şi, în mod special, la noi acasă, aţi reuşit să fiţi primii în afacerile dumneavoastră", s-a adresat auditoriului E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Dl. Mihail M. Vlasov, în deschiderea ceremoniei de premiere, mulţumind reprezentanţilor firmelor premiate pentru performanţele obţinute şi viziunea inovativă de management.

„Vă doresc ca anul viitor să ne fie mai uşor, să avem o putere politică şi administrativă mai puţin hrăpăreaţă, mai aproape de omul de afaceri, mai puţin opresivă - ca tot ce a fost în anii din urmă - care să înţeleagă, în sfârşit, că ei există pentru că noi le asigurăm viaţa şi bunăstarea şi nu pentru că ei ne-ar face vreodată vreun avantaj", a spus în finalul scurtei sale intervenţii, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

Topul Naţional al Firmelor realizat de Camera de Comerţ Naţională a inclus 6424 de operatori economici, care s-au clasat pe primele locuri la nivel naţional, în cele şase domenii majore de activitate, respectiv: cercetare, dezvoltare şi high-tech (580); industrie (2880); agricultură, pescuit, piscicultură (259); construcţii (285); servicii (1913); comerţ-turism (907). Au obţinut Premiul Naţional un număr de 917 firme, dintre care peste o treime sunt din industrie (376), urmaţi de sectorul serviciilor - 271 de firme, şi de sectorul comerţ-turism, cu 112 companii. Demn de menţionat este şi faptul că un număr de 90 de companii specializate pe cercetare, dezvoltare şi hightech au urcat de asemenea pe acest podium al performanţei economice naţionale.

„Un astfel de eveniment este important pentru mediul de afaceri, desigur, dar şi pentru toată societatea românească, pentru că se stabileşte o ierarhie; avem nevoie de un sistem de valori, dar şi de ierarhii organizate după acest sistem de valori. Pe de altă parte, o astfel de întrunire este şi un mediu de comunicare. Ori, în această perioadă, în cadrul reuniunilor cu grupurile de think-tank pe care le am pe plan mondial, am constatat eşecul societăţii informaţiei, care, practic, comunică lucruri neesenţiale şi a reuşit, mai degrabă, să separe oamenii, decât să-i unească. Ori, capacitatea Camerei de Comerţ şi Industrie a României de a strânge la un loc, cel puţin o dată pe an, oamenii de afaceri, în jurul unei idei generoase, este de salutat şi îi felicit", a declarat ES prof. Dr. Preşedintele României în perioada 1996-2000, dl Emil Constantinescu.

Domnia Sa a înmânat premiul de excelenţă în afaceri dlui Omer Susli, Preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din Romania - TIAD.

Stabilirea firmelor laureate s-a realizat conform unei metodologii unitare, la nivel naţional, adoptată de întreg Sistemul Cameral. Unicitatea şi complexitatea acestui clasament este determinată de specificul multicriterial al metodologiei de top.

„Am luat în calcul cifra de afaceri, profitul brut, profitul net, gradul de utilizare al mijloacelor circulante, gradul de utilizare al resurselor umane, etc, ceea ce reflectă în modul cel mai realist situaţia de fapt a firmelor din România, printr-o metodologie realizată de Camerele de Comerţ, singurele organizaţii abilitate să întocmească clasamente, respectiv topul firmelor.", a declarat Vicepreşedintele CCIR, dl Vasile Bar, Preşedintele CCI Bistriţa Năsăud.

În cadrul evenimentului a fost lansat şi catalogul „Topul Naţional al Firmelor 2012", care, în varianta sa electronică cuprinde baza de date a celor 6424 de companii clasate pe primele 10 locuri în Top, un adevărat barometru al mediului de afaceri românesc şi realităţii economice a anului 2011.

Sponsorii evenimentului au fost TIAD, Romexpo SA şi Rominvent SA, Cerealcom SA, Domeniile Coroanei Segarcea SRL, Ţiriac Auto SA, CEZ Distribuţie - parte din Grupul Cez România, Camera de Comerţ Bilaterală România - China, J. Christof E&P Services SRL, RIG Service SA, TMK-Artrom SA, AEM SA, Antibiotice SA, Electromagnetica SA, Elmas SRL, Gefco Romania, Kandia Dulce SA, Rer Ecologic Service Bucureşti REBU SA, Retim Ecologic Service SA.

Parteneri media: Agerpres, Business24, Businessage, caleaeuropeana.ro, calendarevenimente.ro, Curierul National, Economistul, efin.ro, Finanţiştii, Intact Media Group, Puterea, romania-insider.com, Societatea Română de Radiodifuziune, Transilvania Business, wall-street.ro.

Întocmit

Sorina Voica

Biroul Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii