Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Topului Naţional al Firmelor, ediţia a XVII-a, 2010 - Învingătorii crizei premiaţi de Camera de Comerţ şi Industrie a României

ro

24 Nov, 2010 17:02 1279 Marime text
"Competiţia rămâne motorul progresului! Sărbătoarea de astăzi reprezintă miezul muncii de peste an al tuturor comercianţilor din România. Topul Naţional are o dublă conotaţie: pragmatic, este un instrument de clasificare al firmelor şi, în acelaşi timp, ca filosofie a discursului, este o instituţie. Prin cunoaşterea publică a celor din frunte, recompensăm sacrificiul acestora şi mângâiem totodată orgoliul social al oricărui învingător!" scrie scrie dl. Mihail M. Vlasov, Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, în Cuvântul de deschidere la Catalogul Firmelor premiate la Topul Naţional al Firmelor 2010.

TOP-ul este reprezentativ pentru mediul economic din România. Realizarea clasamentelor porneşte de la procesarea de către cele 42 de Camere de Comerţ şi Industrie judeţene, folosind o aplicaţie informatică unitară a datelor financiare depuse de cei 617.657 agenţi economici la nivelul întregii ţări, pentru anul financiar 2009. 140.275 dintre aceştia au îndeplinit condiţiile de participare la Topurile judeţene, 30.020 de companii au accedat in cele 42 de topuri judeţene pe locurile 1-10. Clasamentul Topului Naţional cuprinde 2.143 operatori economici, clasaţi pe primele 10 locuri la toate domeniile, grupele şi clasele de mărime a întreprinderii dintre care 260 sunt câştigătorii locului I.

Indicatorii de ierarhizare a competitorilor au fost cifra de afaceri netă, profitul brut din exploatare, rata profitului, eficienţa utilizării capitalului angajat şi cea a resurselor umane.

Vor participa, pe bază de invitaţie, laureaţii Topului, personalităţi ale vieţii politice, economice şi sociale, reprezentanţi ai mass-media.

Începând cu ziua premierii este disponibil catalogul Topul Naţional al Firmelor 2010, editat de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi care cuprinde baza de date completă a celor 2.143 de companii clasificate pe primele 10 locuri în Top.

Evenimentul se va desfăşura joi, 25 noiembrie 2010, la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Aula Candelabrelor, începând cu ora 18.00.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii