Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Veniti in Rusia si va asigur ca veti avea succes”

ro

26 Mar, 2010 17:07 1146 Marime text

Informare de presă

 ”Veniţi în Rusia şi vă asigur că veţi avea succes”

Veniţi în Rusia şi vă asigur că veţi avea succes” este îndemnul adresat firmelor româneşti de consilierul economic al Ambasadei Federaţiei Ruse dl Igor Sidorov, în încheierea intervenţiei susţinute în cadrul Forumului Economic “Tendinţe şi perspective în dezvoltarea relaţiilor comerciale dintre România şi Federaţia Rusă”, care a avut loc la sediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României (25 martie).

Forumul, organizat de gazde – CCIR,  în parteneriat cu  Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) şi Business Center CSI, a reunit firme interesate să descopere noi oportunităţi de afaceri pe piaţa rusă,  dezvoltarea relaţiilor economice cu Federaţia Rusă şi sprijinirea unei „promovări mai agresive” a companiilor româneşti fiind prioritare pe agenda Sistemului Cameral .

Participanţii au beneficiat de informaţii de ultimă oră privind proiectele de amploare pentru dezvoltarea oraşului Soci şi condiţiile de pătrundere pe piaţa regiunii federale Krasnodar. În oraşul-staţiune Soci, viitoarea gazdă a Jocurilor Olimpice de Iarnă din anul 2014, a crescut considerabil cererea de construcţii, dotarea şi modernizarea întregii infrastructuri reprezentând o prioritate pentru autorităţile locale. Un prim pas pe această piaţă poate fi făcut prin participarea la programul de târguri şi expoziţii organizat de SOUD - Sochi Exhibitions, prezentat de directorul general adjunct al companiei, dl Zakharchenko Aleksandr Yurievich.

„Mobila românescă, produsele textile şi încălţăminte sunt bine cunoscute pe piaţa rusă şi invităm firmele din România să analizeze mai serios potenţialul de cooperare cu Federaţia Rusă”, a punctat dl Igor Sidorov.

            Anul trecut, comerţul bilateral a înregistrat o scădere drastică, de 56%, de la 6 miliarde USD, la 2,8 miliarde USD, exporturile româneşti fiind de numai  720 milioane USD. Însă interesul rusesc pentru ţara noastră nu s-a diminuat , ne informează reprezentantul oficial al Moscovei, care a menţionat faptul că marile companii cu capital rusesc din România, respectiv Lukoil, Mechel şi marii producători de aluminiu şi produse din aluminiu - Ruski Alumini şi Vimetco - îşi continuă planurile de investiţii, de sute de milioane euro.

            Invitat al emisiunii radio Business ON AIR produsă în fiecare joi la CCIR, la Radio France International, dl. Matei Dumitru, directorul Business Center CSI a reiterat oportunitatea momentului extrem de propice în încalzirea relaţiilor economice biltarale româno-ruse.

Biroul Imagine Sistem Cameral

Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii