Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita Ambasadorului Republicii Populare Chineze la Bucuresti la CCIR

ro

11 Feb, 2010 19:40 1343 Marime text

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României l-a avut ca oaspete pe Excelenţa Sa Liu Zengwen, Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti

Bucureşti, 9 februarie 2010 – Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Excelenţa Sa Mihail M. Vlasov a primit vizita Excelenţei Sale Liu Zengwen, Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti.

Vizita de curtoazie a Ambasadorului Republicii Populare Chineze la Palatul Camerei de Comerţ a fost un bun prilej de întărire a relaţiilor tradiţionale de colaborare şi  prietenie ce leagă cele două ţări, anul trecut sărbătorindu-se 60 de ani de relaţii diplomatice dintre România şi China.

Colaborarea dintre cele două ţări este foarte strânsă, existând peste 32 de Asociaţii de Prietenie Româno-Chineze, iar peste 10 oraşe sau judeţe din România sunt înfrăţite cu oraşe sau regiuni din China.

Diplomat de carieră, cu o bogată experienţă a relaţiilor economice, comerciale şi de bună prietenie dintre România şi China, E.S. dl. Liu Zengwen, Ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti şi-a exprimat speranţa că România va atinge nivelul de cooperare economică cu China, pe care îl au alte ţări Est Europene. Volumul schimburilor comerciale ale României cu China este de 3 miliarde USD. În actualul context economic internaţional, China estimează că va depăşi Japonia în 2011, devenind a doua economie mondială după SUA, cu un ritm anual de dezvoltare de 8-9%. 

Nu în ultimul rând, E.S dl. Mihail Vlasov a menţionat importanţa evenimentului major al anului 2010 - ExpoShanghai 2010, unde România va fi prezentă cu Pavilion Naţional, cât şi  implicarea CCIR în organizarea activităţilor de natură economică şi comercială.  S-a subliniat de asemenea că la invitaţia Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, un reprezentant al CCIR va participa, în ziua de 01 martie 2010, la cea de a XX-a sesiune a Comisiei mixte Guvernamentale româno-chineze de colaborare economică, pentru a fructifica şi concretiza discuţiile ce vor avea loc între oficialii români şi chinezi referitoare la activităţile specifice unei camere de comerţ.

Biroul Imagine Sistem Cameral
Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii