Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita Ambasadorului Republicii Slovace in Romania la Camera de Comert si Industrie a Romaniei

ro

18 Feb, 2010 20:52 1172 Marime text

Vizita Ambasadorului Republicii Slovace în România la Camera de Comerţ şi Industrie a României

Bucureşti, 18 februarie 2010 -  Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Românei, Excelenţa Sa domnul Mihail M. Vlasov s-a întâlnit cu Ambasadorul Republicii Slovace în România, Excelenţa Sa  doamna Dagmar Repcekova.

Vizita de curtoazie a Ambasadorului Republicii Slovace la Bucureşti, E.S. doamna Dagmar Repcekova la preşedintele CCIR, E.S. domnul Mihail Vlasov marchează momentul de reluare a setului de evenimente comune româno-slovace ce se vor desfăşura pe parcursul acestui an şi pe parcursul anului viitor. Intensificarea relaţiilor comericale, parte integrantă a conceptului de diplomaţie economică este un element esenţial în efortul de redresare economică.

Preşedintele CCIR, E.S. domnul Mihail Vlasov a subliniat pe parcursul discuţiilor importanţa menţinerii şi redeschiderii pieţelor de export tradiţionale ale României, “acele pieţe unde produsele româneşti sunt bine cunoscute şi cerute”.

Discuţiile s-au axat pe modalităţile de dinamizare a cooperării dintre cele două ţări, pe găsirea de oportunităţi de afaceri pentru comunităţile de afaceri din România şi Republica Slovacia. Printre domeniile principale de colaborare sunt: industria chimică şi petrochimică, industria materialelor de construcţii şi prelucrarea lemnului, industria telecomunicaţiilor, energia şi turismul.

S-a menţionat de asemenea în timpul discuţiilor oportunitatea semnării unui protocol de colaborare între CCIR şi SARIO,  Agenţia de Dezvoltare a Investiţiilor şi Comerţului din Republica Slovacia, în vederea susţinerii proiectelor comune.

Prin acordul de colaborare dintre CCIR şi Camera de Comerţ şi Industrie a Slovaciei semnat în 1994, au fost organizate numeroase misiuni economice, forumuri de afaceri  şi vizite comune.

Biroul Imagine Sistem Cameral

Direcţia Relaţii Publice

Tel: 021/319.00.94

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii