Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:04 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziție de peste 200.000 de euro Midia Green Energy SA din Năvodari vrea să construiască o centrală fotoelectrică în județul Prahova (DOCUMENT)

ro

25 Jul, 2024 15:55 184 Marime text


În urma unei licitații organizate de Midia Green Energy SA, societate cu sediul în Năvodari, județul Constanța, a fost atribuit contractul „realizarea unei centrale fotoelectrice de 3,7 MWp în locația comuna Gornet, județul Prahova (furnizare de echipamente de producere energie electrică fotovoltaică, inclusiv montaj mecanic și punerea în funcțiune)”.
 
Concret, realizarea centralei fotoelectrice constă în furnizarea de echipamente de producere energie electrică fotovoltaică, inclusiv montaj mecanic și PIF.
 
Centrala electrică fotovoltaică va avea o putere instalată de 3,7 MWp c.c., și va fi montată pe un sistem cu o tehnologie fixă la sol.
 
Centrala fotovoltaică va avea următoarele caracteristici: putere nominală instalată: 3,7 MWp c.c., putere generată: 3,15 MW c.a., iar terenul alocat este de 40.854 mp.
 
Realizarea instalației prin utilizarea panourilor fotovoltaice monocristaline de 660 W, montate pe structură fixa, fixate pe sol prin batere.
 
Soluția de realizarea a investiției constă in următoarele:
- se vor furniza și monta 5.616 buc panouri fotovoltaice de 660 W/panou. Puterea totală a panourilor fotovoltaice noi montate va însuma 3,7 MW.
- se vor furniza și instala 37 invertoare de 100 kW/invertor - pentru transformarea energiei electrice de curent continuu în energie de curent alternativ;
- furnizarea și instalarea a 3 posturi de transformare PT prefabricat de 1250 kVA;
- se vor monta panouri fixe, pe structură metalică;
- instalații de legare la pământ și paratrăsnet;
La instalația de legare la pământ se vor racorda toate părțile metalice ale echipamentelor, inclusiv a construcțiilor. Priza de pământ va fi comună cu instalația de paratrăsnet;
- se va asigura iluminatul în interiorul parcului fotovoltaic, cu corpuri de iluminat cu LED 30W;
- se vor amenaja drumuri tehnologice balastate pe întreg perimetrul terenului de 1228 m, cu o lățime de aproximativ 3,5 m.
 
Costul total al achiziției este de 1.054.000 de lei, adică peste 200.000 de euro la cursul actual.
 
Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preț.
 
Firma câștigătoare este General Me.El Electric.
 
Contractul dintre cele două părți a fost încheiat pe 9 iulie 2024, iar anunțul de atribuire a apărut în SEAP pe 23 iulie.
 
Despre General Me.El Electric
 
Conform termene.ro, platformă consultată joi, 25 iulie 2024, General Me.El Electric SRL are sediul în județul Prahova, funcționează din anul 1993, iar obiectul de activitate este „lucrări de instalații electrice”.
 
General Me.El Electric SRL a raportat pentru anul 2023 o cifră de afaceri de peste 150 de milioane de lei, un profit de aproximativ 10 milioane de lei și 174 de salariați.
 
Asociații firmei sunt Valeriu Stoicescu, Dumitru Antonescu și Aurel–Raul Diaconu.
 
Primii doi sunt și administratori.
 
Conform RECOM, Dumitru Antonescu apare și în: Inalco Construct SRL, Irido Telecom SRL, Simdan Green Light SRL (radiată), Antos New Light SRL (radiată) și Coaminal SRL (lichidare). Aurel – Raul Diaconu figurează în: Diaconu Industrial Construct SRL, Fotovoltaic Energy SRL, Smart Arhive SRL (radiată) și Rogvaiv Project Energy SRL (radiată). Valeriu Stoicescu mai este în Faxmedia Consulting SRL, Energo Natur Uliești SRL, Fotovoltaic Energy SRL, Anval Energy Design SRL, Fotovoltaic Eco Natura SRL, General Me-El SRL, Green Romenergy SRL, MVM Green Project SRL, Green ESG Solution SRL, Anval Clean – Energy SRL (radiată), Adia Perfect Energy SRL (radiată), Rogvaiv Project Energy SRL (radiată) și Pamo SRL (radiată).
 
Potrivit termene.ro, din 2007 și până în prezent, firma a obținut 1.795 de contracte directe și 58 de contracte publice.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Cumpărări directe Constanța Partener Construct General SRL a bătut palma cu Midia Green Energy SA din Năvodari. Contract de peste 850.000 lei (DOCUMENTE)    
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii