Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
12:52 18 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziții Constanța Orașul Murfatlar va avea bănci inteligente cu internet wireless și încărcare USB! Cine le va furniza?

ro

14 Mar, 2024 12:36 2125 Marime text


Primăria orașului Murfatlar a semnat un contract cu firma CNC Romcenter SRL pentru achiziția de bancă inteligentă (smart) cu sistem fotovoltaic, wi-fi și încărcare USB.
 
Achiziția are o valoare totală de 247.060 lei, fiind brevetată la data de 13 martie 2024. „Băncile stradale smart adaugă valoare mediului urban, datorită centralizării unor servicii multiple ca răspuns la nevoile și cerințele diverse ale mediului urban. Toate acestea sunt oferite printr-un singur element de mobilier urban, cu o amprentă la sol similară cu cea a unei bănci stradale clasice”, se arată în descrierea achiziției.
 
Mobilierul de tip bancă solară este dotat cu panouri fotovoltaice, fiind realizat din următoarele elemente:

- structură metalică din oțel vopsit cu pulbere în câmp electrostatic;
- suport metalic pentru șezut, acoperit cu rigle din lemn (pin impregnat) tratat împotriva mucegaiului , ciupercilor și a dăunătorilor naturali, precum și împotriva degradării fizico-chimice, prinse cu șuruburi de structura metalică;
- panouri solare fotovoltaice montate la partea superioară a structurii metalice de deasupra băncii;
- acumulator pentru stocarea energiei pe timp de zi/noapte, tensiune 12V;
- conexiuni electrice de conectare a consumatorilor la acumulator;
- cutie de siguranțe / conexiuni electrice montată la baza structurii metalice, prevăzută cu capac de vizitare;
- router transmițător wi-fi cu slot SIM;

- două porturi de încărcare USB tip A.
- invertor / controller pentru panourile fotovoltaice


Este vorba de proiectul „Smart City Murfatlar - Echipamente și Sisteme inteligente de management urban care vizează implementarea infrastructurii Tic în Orașul Murfatlar”.
 
Toate componentele electronice sunt alimentate cu energie solară atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte prin conexiunile electrice ce fac parte din kitul fotovoltaic cu care banca inteligentă este prevăzută. Echipamentul este realizat din structură metalică din oțel vopsit în câmp electrostatic cu pulbere de vopsea. Șezutul băncii este realizat din rigle de lemn tratat împotriva mucegaiului, ciupercilor și a dăunătorilor naturali, precum și împotriva degradării fizico-chimice, care sunt prinse cu șuruburi de structura metalică. Asamblarea elementelor componente se va face cu accesorii filetate galvanizate, cu capete ascunse, care permit montarea și demontarea doar cu unelte speciale.
 
Toate elementele metalice vor avea protecție anticorozivă, sisteme antivandalism, vor fi impermeabile și rezistente la intemperii, factori climatici (căldură, îngheţ, dezgheț), la acțiunea substanțelor chimice, rupere, spargere. Elementele componente ale echipamentelor care vin în contact cu organismul uman vor fi confecţionate din materiale cu rezistenţă ridicată la uzură şi deteriorări si vor avea forme ergonomice care să prevină accidentele în timpul utilizării echipamentelor, vor fi netede, fără defecte și estetice. Capetele elementelor componente vor oferi siguranţă în exploatare, evitându-se astfel producerea de accidente.

 
Acest mobilier urban este acoperit de garanție pentru o perioadă de 5 ani (60 de luni) pentru structura metalica, si 2 ani (24 luni) pentru sistemul fotovoltaic, partile electrice si partile lemnoase. Pe perioada de garanție, furnizorul va face constatarea defectelor la sesizarea și la amplasamentele achizitorului și va asigura reparația în maxim 30 (treizeci) zile lucrătoare de la data sesizării defectului, la defecte ce sunt cauzate din vina producatorului. Nu sunt acoperite degarantie, defecte cauzate de: utilizarea necorespunzatoare, deteriorari cauzate actelor de vandalism, actiunea persoanelor neautorizate asupra produsului, montarea unor accesorii optionale neaoutrizate de producator, socuri de tensiune, nerespectarea conditiilor de intretinere si mentenanta, si calamitati naturale.
 
Despre CNC Romcenter SRL
 
Firma este înființată în anul 2017, conform termene.ro, iar pe anul 2023 a raportat 5 salariați, o cifră de afaceri de 8,8 milioane lei și un profit de 151.575 lei. Sediul social este pe strada Colonel Iosif Albu nr. 88. Asociat unic și administrator este Daniel Frîncu. El mai apare în Mi Don Ce SRL și în Frîncu  Daniel Întreprindere Individuală.
 
Amintim că, recent, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr. 436/C9/170 din 21.02.2024 la contestația depusă de Urban Tech Solutions SRL din Cluj Napoca privind procedura simplificată, organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect furnizare stații de autobuz în cadrul proiectului Smart City Murfatlar - echipamente și sisteme inteligente de management urban care vizează implementarea infrastructurii Tic în orașul Murfatlar, județul Constanța, cod CPV 34928000-8 - Mobilier rutier (Rev.2), organizată de Primăria Murfatlar.

Contestatoarea a solicitat anularea raportului procedurii și a proceselor-verbale de evaluare, în ceea ce privește decizia autorității contractante de a declara câștigătoare oferta depusă de CNC Romcenter SRL și decizia autorității contractante princare oferta Urban Tech Solutions SRL a fost declarată neconformă și inacceptabilă (necomunicată); anularea tuturor actelor autorității contractante întocmite subsecvent; obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire, reevaluarea ofertei sale și pe cea depusă de CNC Romcenter SRL, stabilirea și comunicarea unui nou rezultat al procedurii, precum și emiterea unui nou raport al procedurii de atribuire ca urmare a reevaluării, cu luarea în considerare a motivelor prezentate în contestație și potrivit legislației aplicabile; obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată ocazionate prin formularea contestației.

Prin cererea de intervenție înregistrată la Consiliu cu nr. 6449/ 01.02.2024, depusă de CNC Romcenter SRL cu sediul social în București a solicitat admiterea cererii, astfel cum a fost formulată și motivată, respingerea, pe cale de excepție, ca inadmisibilă, iar pe fond, ca neîntemeiată și lipsită de fundament legal, a contestației formulată de Urban Tech Solutions SRL în ceea ce privește oferta sa, precum și cu privire la pretinsa nelegalitate a evaluării ofertei acesteia, menținerea, ca temeinice și legale, a tuturor actelor emise de autoritatea contractantă cu ocazia evaluării ofertelor și obligarea contestatoarei la plata cheltuielilor de judecată ocazionate de litigiu din speță.

Contestația și cererea de intervenție au fost soluționate împreună.

În baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar,CNSC a decis să respingă, ca nefondat, capătul de cerere privind anularea deciziei autorității contractante de respingere a ofertei Urban Tech Solutions SRL și reevaluarea acesteia și, ca lipsit de interes, capătul de cerere privind anularea deciziei autorității contractante de desemnare câștigătoare a ofertei CNC Romcenter SRL și reevaluarea acestei oferte, din contestația formulată de Urban Tech Solutions SRL, în contradictoriu cu Primăria orașului Murfatlar.

Totodată, Consiliul a respins solicitarea contestatoarei privind obligarea autorității contractante la plata cheltuielilor de judecată.
 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Licitația pentru furnizarea stațiilor de autobuz în cadrul proiectului Smart City Murfatlar a fost contestată la CNSC
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii