Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitățile de reconstrucție ecologică din Munții Măcinului, din Dobrogea, verificate prin servicii de peste 300.000 de euro

ro

08 Feb, 2021 00:00 4003 Marime text
 
  • Banii sunt asigurați din fonduri europene, iar valoarea totală a contractului este estimată la 1.497.500 de lei.
  • Achiziția vizează o „monitorizare de mediu, alta decât cea pentru construcții“.
  • Suprafețele propuse pentru monitorizare se află în interiorul Parcului Național Munții Măcinului.

Regia Națională a Pădurilor Romsilva – Administrația Parcului Național Munții Măcinului R.A. organizează licitație de peste 300.000 de euro pentru serviciile de monitorizare a rezultatelor activităților de reconstrucție ecologică din Munții Măcinului.
 
Banii sunt asigurați din fonduri europene, iar valoarea totală a contractului este estimată la 1.497.500 de lei, suma echivalând cu 307.217,2985 de euro, calculată la un curs de 4,8744 de lei pentru un euro, stabilit de Banca Națională a României pentru data de 6 februarie 2021 și valabil până astăzi, la ora 13.00.
 
Anunțul a fost publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice și preluat pe www.licitatiapublica.ro. 
 
Titlul contractului este reprezentat de „Servicii specifice de monitorizare și validare a rezultatelor activităților de reconstrucție ecologică executate pentru: 31 ha de habitate forestiere și 30 ha de pajiști și tufărișuri de stepa ponto-sarmatică în Culmea Pricopanului din PNMM, respectiv pentru a monitoriza starea de conservare la nivelul ecosistemelor/ habitatelor forestiere similare și a habitatelor 62C0* Stepe ponto-sarmatice și 40C0 Tufărișuri de foioase ponto-sarmatice în Culmea Pricopanului, din perimetrul PNMM“.
 

Suprafețe din Parcul Național Munții Măcinului

 
Practic, achiziția vizează o „monitorizare de mediu, alta decât cea pentru construcții“.
 
Suprafețele propuse pentru monitorizare se află în interiorul Parcului Național Munții Măcinului, iar activitățile monitorizate fac parte din proiectul „Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul Parcului Național Munții Măcinului pentru îmbunătățirea stării de conservare a habitatelor forestiere de cvercinee și a habitatelor de pajiște stepică și îmbunătățirea infrastructurii de management și informare a vizitatorilor“.
 
Durata contractului este de 20 de luni, iar banii sunt asigurați din fonduri europene, fiind vorba despre un proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 „Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul Parcului Național Munții Măcinului pentru îmbunătățirea stării de conservare a habitatelor forestiere de cvercinee și a habitatelor de pajiște stepică și îmbunătățirea infrastructurii de management și informare a vizitatorilor“.
 
Contractul va fi atribuit în urma unei licitație deschise, criteriul de atribuire fiind cel mai bun raport calitate – preț.
 
Ofertele sau cererile de participare pot fi transmise până pe data de 10 martie 2021, ora 15.00, urmând ca ofertele să fie deschise tot atunci, în SEAP.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul privind această licitație.
 
Citește și:
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii