ANSPSR, fondată de Gheorghe Oancea, asigură serviciile de salvamar pe plajele din Constanţa (document)
ANSPSR, fondată de Gheorghe Oancea, asigură serviciile de salvamar pe plajele din Constanţa (document)
15 Jun, 2016 00:00
ZIUA de Constanta
5190
Marime text
Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
Primăria municipiului Constanţa a atribuit, prin licitaţie deschisă, un contract ce vizează „Serviciul de salvare acvatică - salvamar şi de prim ajutor pe plajele din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia în sezonul estival 2016“. Contractul la care facem referire nu intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii.
Preţul cel mai scăzut a fost criteriul de atribuire, însă acest criteriu nu a mai contat, deoarece un singur operator economic a fost interesat de contract. Este vorba despre Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România (ANSPSR), a cărei ofertă a fost admisă. Contractul a fost achiziţionat pentru suma la care a fost estimat, şi anume 2.081.565,00 de lei (fără TVA).
Ce ştim despre ANSPSR
ANSPSR a fost înfiinţată în anul 1999, prin asocierea mai multor firme şi persoane având ca pasiune, respectiv obiect de activitate scafandreria şi mediul subacvatic. Începând cu noiembrie 2014, a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 972/2014 privind recunoaşterea ANSPSR ca fiind de utilitate publică. Prin publicarea articolului în Monitorul Oficial, ANSPSR - persoană juridică română de drept privat, fără scop patrimonial - a devenit de utilitate publică. Actul a fost semnat de premierul de la acea vreme, Victor Ponta, şi contrasemnat de miniştrii Economiei şi Finanţelor Publice, dar şi de miniştrii delegaţi pentru Buget şi pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediul de Afaceri şi Turism.Această asociaţie are o şcoală de scafandri şi salvamari situată pe malul lacului din Parcul Tăbăcărie, purtând numele fondatorului său, defunctul Gheorghe Oancea, apropiat al lui Radu Mazăre şi al lui Nicuşor Constantinescu. De menţionat că ANSPSR a ajuns în posesia terenului pe care a fost ridicată şcoala prin intermediul unui contract de asociere încheiat cu Regia Autonomă de Exploatare a Domeniului Public şi Privat Constanţa. Terenul, situat în centrul Constanţei, are aproximativ 2.000 de metri şi este deţinut în asociere de (moştenitorii lui) Gheorghe Oancea şi RAEDPP, pe o perioadă de 25 de ani.
Trei ani de la moartea lui Gheorghe Oancea
Anul acesta, pe 16 iulie, se vor împlini trei ani de la moartea lui Gheorghe Oancea. Acesta a suferit un stop cardiac.Oancea a făcut carieră în lumea afacerilor locale, într-o discreţie totală. A administrat business-uri precum On Plonge, Mobitom, Plonge Prest, Plonge SRL, Shark şi Five Holding. Cu privire la SC Mobitom SA, aceasta este una dintre firmele abonate la bani publici obţinuţi în urma licitaţiilor organizate de Primărie şi de Consiliul Judeţean Constanţa.
Societatea, care a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri, a câştigat, în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. Nu trebuie să uităm nici faptul că în portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa sau Aqua Magic.
În 2009, societatea lui Oancea a câştigat licitaţia în valoare de aproape 1.700.000 de euro fără TVA, pentru executarea lucrărilor de construcţie şi proiectare posturi pentru servicii de urgenţă, salvare şi salvamar. Societatea Mobitom a executat şi lucrările la parcurile Ţara Piticilor, a achiziţionat şi a montat elemente de joacă, terenuri de sport, a montat 150 de bănci în parcuri, a reabilitat Teatrul de Vară Soveja şi a reparat scena de la Cazinoul din Mamaia.
Citeşte şi Fondată de Oancea - Guvernul clasifică Asociaţia Scafandrilor din România, în care Mazăre e membru, ca fiind de utilitate publică (documente)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii