Autoritatea Navală Română, achiziție de aproape 58.000 de lei, cu obiectiv general siguranța navigației (DOCUMENT)
Autoritatea Navală Română, achiziție de aproape 58.000 de lei, cu obiectiv general siguranța navigației (DOCUMENT)
03 May, 2023 13:47
ZIUA de Constanta
1686
Marime text
- Contractul are data 25 aprilie a.c., valoarea acestuia este de 57.827 lei, ofertant câștigător fiind firma Pragma Computers SRL.
Contractul are data 25 aprilie a.c., valoarea acestuia este de 57.827 lei, ofertant câștigător fiind firma Pragma Computers SRL.
După cum se arată pe e-licitatie.ro, personalul ANR își desfășoară activitatea în cadrul clădirii Autorității Navale Române, Incinta Port nr. 1, Constanța, în sediile Căpităniilor Zonale Galați, Giurgiu, Tulcea, Drobeta Turnu Severin, în sediile Căpităniilor Porturilor și a Oficiilor de căpitănie situate de-a lungul Dunării și la București, Dej, Bicaz, Timișoara.
Având în vedere că Autoritatea Navală Română dispune de o infrastructură complexă (numeroase echipamente IT: servere, switch-uri, echipamente cctv, ups-uri, routere etc, care sunt monitorizate în rețeaua ANR, RORIS, AIS, VTS, MSW, DANRISS), Biroul IT propune achiziționarea licenței aferente sistemului PRTG de monitorizare.
Potrivit sursei citate, PRTG (Paessler Router Traffic Grapher) Network Monitor este o soluție de monitorizare a rețelei fără a se baza pe agenți.
„PRTG poate monitoriza și clasifica diverse stări ale sistemelor incluzând, dar nefiind limitat la: lățime de banda folosită sau uptime și poate colecta statistici de la o varietate de gazde, cum ar fi: switchuri, routere, servere sau alte dispozitive sau aplicații.
Obiectivul general la care va contribui achiziția este siguranța navigației.
Principalele beneficii ale noii licențieri software sunt:
• Monitorizarea performanței echipamentelor de rețea în timp real.
• Notificări în cazul în care se detectează probleme.
• Rapoarte de performanță și utilizare a benzii largi.
• Monitorizarea disponibilității serviciilor și aplicațiilor.
• Suport pentru o varietate de protocoale și dispozitive de rețea.
• Scalabilitate și posibilitatea de a monitoriza mii de dispozitive“, se arată pe e-licitatie.ro.
Sursa citată mai menționează că soluția propusă trebuie să monitorizeze performanța echipamentelor de rețea în timp real, oferind informații precum utilizarea benzii largi, utilizarea CPU și memoria, etc.
Soluția trebuie și să ofere interfețe de administrare pentru administratori atât grafic (GUI), cât și linie de comandă (CLI). Soluția propusă trebuie să trimită notificări în cazul în care se detectează probleme: PRTG poate trimite notificări în cazul în care se detectează probleme sau devieri de la parametrii normali.
Soluția propusă trebuie să permită suport pentru protocoale multiple: PRTG poate monitoriza o varietate de protocoale de rețea, cum ar fi SNMP, WMI, HTTP, etc.
Totodată, soluția propusă trebuie sa ofere scalabilitate: PRTG poate monitoriza mii de dispozitive de rețea și poate fi adaptat la nevoile unei game largi de medii de rețea.
Soluția propusă trebuie sa acopere monitorizarea a aproximativ 10.000 indicatori din rețea și trebuie să includă 12 luni de suport.
Despre Pragma Computers SRL
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată miercuri, 3 mai a.c., Pragma Computers SRL a fost înființată în anul 1992, are adresa în București, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală este „Comerţ cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software- ului“.
Conform sursei citate, în Pragma Computers SRL asociați sunt Mihaela Alexandra Gheorghiță - cu 50% și Cătălin Corneliu Gheorghiță - cu 50%. Cei doi au și calitatea de administrator, alături de Cosmin - Mihai Gheorghiță.
Potrivit Confidas, în 2021 Pragma Computers SRL a avut o cifră de afaceri de 21.315.587 lei, un profit net de 2.273.265 lei și 9 angajați. Situația financiară a anului 2020 prezintă o cifră de afaceri de 18.049.590 lei, un profit net de 1.103.396 lei și același număr de angajați.
Platforma Confidas.ro informează și că Pragma Computers SRL a încheiat 919 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 83.242.482,10 lei.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.
Sursa foto: ZIUA de Constanța
Citește și:
Autoritatea Navală Română achiziționează patru grupuri electrogene (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii