Baza Logistică Navală a bătut palma cu Tehnorex International SRL, din Constanța! (DOCUMENT)
Baza Logistică Navală a bătut palma cu Tehnorex International SRL, din Constanța! (DOCUMENT)
19 Feb, 2024 13:05
ZIUA de Constanta
1313
Marime text
- Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 19 februarie 2024, SC Tehnorex International SA a fost fondată în luna mai a anului 1994, se ocupă de repararea și întreținerea navelor și bărcilor, are sediul în Portul Constanța, iar ca asociați apar: Antohi Tudor, cu 90 %, Micu Gabriel-Lucian, cu 6 % și Micu Viorica, cu 4 %. Ca administrator apare Antohi ( Cheval ) Cristina, pe care o mai găsim în SC Sepcoteh SRL.
- Tehnorex International SA are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile contractante se află Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale dar și Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.
- În trecut, în Tehnorex International SA a figurat și Antohi Cristian, recent trimis în judecată de procurorii DNA Constanța, cauza fiind disjunsă din dosarul fostului director al Agenției Române pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare.
UM 02022 Constanța - Baza Logistică Navală achiziționează servicii adiționale pentru executarea contractului subsecvent de prestare servicii „Amenajarea spațiilor interioare la navele de tip Corvete proiect 1048M (Corveta 265)“.
Contractul – în valoare de 278.876 de lei – a fost atribuit companiei Tehnorex International SRL, din Constanța.
Despre Tehnorex International SA
Potrivit Termene.ro, platformă consultată la data de 19 februarie 2024, SC Tehnorex International SA a fost fondată în luna mai a anului 1994, se ocupă de repararea și întreținerea navelor și bărcilor, are sediul în Portul Constanța, iar ca asociați apar: Antohi Tudor, cu 90 %, Micu Gabriel-Lucian, cu 6 % și Micu Viorica, cu 4 %. Ca administrator apare Antohi ( Cheval ) Cristina, pe care o mai găsim în SC Sepcoteh SRL.
Pentru anul 2022, Tehnorex International SA (cu 9 angajați) a raportat o cifră de afaceri netă de 10.431.513 de lei și un profit net de 474.024 de lei.
Contracte publice
Tehnorex International SA are încheiate mai multe contracte publice, iar printre autoritățile contractante se află Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Centrul Român pentru Pregătirea și Perfectionarea Personalului din Transporturi Navale dar și Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare.
În trecut, în Tehnorex International SA a figurat și Antohi Cristian.
Acesta s-a retras din Tehnorex International SA în august 2022.
Potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial al României, partea a IV-a cu numărul 3410, Antohi Cristian s-a retras din societate şi din funcţia de administrator și a cesionat la valoarea nominală aportul lui la capitalul social, în sumă de 90.000 lei - 90.000 acţiuni, lui Antohi Tudor, acesta devenind acţionar cu drepturi depline.
În urma acestei modificări, capitalul social a avut următoarea structură:
1. Antohi Tudor deţine suma de 90.000 lei - 90.000 acţiuni = 90% participarea la profit şi pierderi;
2. Micu Gabriel-Lucian deţine suma de 6.000 lei - 6.000 acţiuni =6% participarea la profit şi pierderi;
3. Micu Viorica deţine suma de 4.000 lei - 4.000 acţiuni = 4% participarea la profit şi pierderi.
Totodată, a fost numit administrator unic, cu puteri depline şi pe o perioadă de 4 ani, Antohi Cristina.
Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3410 din data de 11 august 2022.
La finele anului trecut, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Cristian Antohi.
Potrivit surselor noastre, cauza ar fi disjunsă din dosarul lui Daniel Manole, fostul director al Agenției Române pentru Salvarea Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM).
Amintim că tot în legătură cu acest dosar, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a lui Petre Neacșa, fost director al Direcției economice din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Licitații Constanța
Achiziție făcută pentru navele de tip Corvetă și Dragor Maritim de Baza Logistică Navală. Cine sunt firmele câștigătoare (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii