Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce firmă a semnat cu Autoritatea Navală Română. Despre ce este vorba (document)

ro

30 Jul, 2020 00:00 3433 Marime text
  • SC Am Project Design & Consulting SRL va furniza servicii de tip RIS (River Information Services) în actualizarea componentelor naționale privitoare la limitări și date dinamice ale navelor pentru Autoritatea Navală Română (ANR).
  • Autoritatea Navală Română (ANR) a încheiat un contract de furnizare servicii de tip RIS (River Information Services).  
 
Denumirea completă a proiectului atribuit este "Actualizarea componentelor naționale privitoare la limitări și date dinamice ale navelor ca suport integrat pentru funcțiile sistemului european COMEX, de calcul a densităților de trafic și a timpilor de trecere".
 
Societatea care se vor ocupa de furnizarea  de servicii de tip RIS (River Information Services) pentru Autoritatea Navală Română (ANR) este SC Am Project Design & Consulting SRL. Valoarea contractului este de  239.800 lei, iar atribuirea a avut loc în data de 15.07.2020. 
 

Descrierea contractului 

 
 Serviciile de tip RIS (River Information Services) sunt reglementate prin Directiva 2005/44/EC a Parlamentului European și a Consiliului - Directiva RIS - care definește regulile de bază privitoare la datele specifice navigației pe căile interioare, la transmiterea acestor date și la infrastructura suport, precum și nivelul minim al acestor servicii care trebuie asigurat prin procesele de implementare, naționale și europene. Astfel, Directiva 2005/44/CE creează, la nivel european, cadrul pentru armonizarea implementării serviciilor RIS, asigurând compatibilitatea și interoperabilitatea sistemelor RIS prezente și viitoare. Proiectele plasate în contextul RIS vizează implementarea infrastructurii de sprijin pentru furnizarea serviciilor RIS. 
 
Ansamblul complex și vast al serviciilor RIS, prevăzut în Directiva 2005/44/EC și în actele asociate, impune un grad ridicat de interoperabilitate și compatibilitate între toate sistemele și tehnologiile care sprijină aceste servicii, fie că acestea sunt rezultatul implementărilor naționale sau europene.
 
Obiectivul general al proiectului constă în realizarea de servicii de analiză și de dezvoltare software la nivelul infrastructurii de servicii locale (naționale) necesare pentru funcționarea serviciilor centrale COMEX.
 
Componentele de nivel local (national) care vor fi abordate în cadrul acestui proiect se referă la limitări și date dinamice ale navelor ca suport integrat pentru funcțiile sistemului european COMEX, fie în forma izolată (care reproduc aceste informații, expunându-le în contextul integrat al tuturor informațiilor disponibile, provenite din toate sursele naționale), fie în contextul unor servicii agregate (care agregă și procesează aceste informații alături de altele) cum este cazul serviciilor de calcul a duratelor (timpilor) de trecere și a densităților de trafic.
 
Obiectivele specifice ale proiectului CMX-CES sunt următoarele:
 
• Activități specifice de asigurare a infrastructurii de servicii locale necesare pentru funcționarea serviciilor centrale COMEX privitoare la limitări temporare (FIS_6_9a_9b_11) și a serviciilor derivate (TIS_1a_2, FIS_7a_7b, FIS_8, TIS_4), acestea fiind cele mai importante dintre serviciile de nivel coridor dependente de aceste date. Acestea vizează următoarele direcții:
 
-Analiză în vederea stabilirii infrastructurii operaționale de servicii cu specific local (național), necesare funcționarii corecte și complete a serviciilor aferente soluției centrale RIS COMEX cu privire la limitări temporare. 
 
-Analiza componentelor existente care alcătuiesc serviciile cu specific local (național)
 
- Analiza nevoii de implementare a unor funcționalități noi, derivate din specificul integrării cu sistemului RIS COMEX și organizarea optimă a acestora 
 
-Analiza tehnică în vederea integrării componentelor existente cu noile componente care urmează a fi dezvoltate
 
-Dezvoltarea noilor componente, adaptarea componentelor existente în vederea integrării cu sistemul european RIS COMEX și gruparea lor eficientă într-un sistem unitar, coerent
 
• Activități specific de dezvoltare a unei soluții de tip re-translator AIS care să preia până la 4 fluxuri de date AIS în format standard (NMEA 0183/ ITU-1371) și să le transmită unificat printr-un singur flux în același format în care au fost primate pentru a sprijini funcționarea serviciilor centrale COMEX privitoare la poziționarea navelor, calculul densităților de trafic și a duratelor (timpilor) de trecere dar și a altor servicii derivate.
 
În contextul proiectului RIS COMEX ele condiționează simultan funcționarea unor servicii, cum este cazul serviciului de calcul al duratelor (timpilor) de trecere, motiv pentru care abordarea lor este oportună dar și necesară.
 

Persoanele ce dețin funcții de decizie în cadrul autorității contractante 

 
Dumitrache Cosmin Laurentiu – director general; Calboreanu Tiberiu Constantin – director general adjunct; Zanfir Laurentiu – director Directia inspectii siguranta si securitate navala; Calintaru Cristina – director Directia economica; Musat Raluca-Alina – sef Serviciu investitii achizitii publice; Radu Florin – inspector sef Inspectoratul Tehnic Constanta; Papp Roxana – sef Serviciu financiar contabilitate bugete tarife; Ursache Gilda-Veronica – sef Birou contabilitate; Vasilescu Naiden Gabriela-Andreea – sef Birou juridic si contencios; Fratila Mihai - Victor – Compartiment MFE; Artenie Tatiana – Silvia – Serviciu investitii achizitii publice; Soare Teodora – Birou juridic si contencios.
 
Firma câștigătoare este SC AM Project Design & Consulting SRL. 
 

Despre firma câștigătoare

 
SC Am Project Design & Consulting SRL a fost înfiinţată în 1992, în Sector 1, București. Potrivit Ministerului Finanţelor, pe anul 2016, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 355.505 lei, o pierdere de 350.996 lei şi un număr mediu de 3 salariaţi.
 
Conform Registrului Comerțului, capital social este de 200 lei, integral vărsat, compus dintr-un număr de 20, fiecare a câte 10 lei.
 
Asociații societății sunt Cristina-Adriana Mihalcea, născută la data de 20.04.1979, în municipiul Câmpulung, județul Argeş și Natalia Mihaela Ionescu, născută la data de  24.05.1978, în Bucureşti, Sectorul 1. Administratorul firmei este Cristina-Adriana Mihalcea.
 
Domeniul de activitate principal este ”activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management”.        
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
 
Citește și: 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii