Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:50 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce firmă se va ocupa de reparațiile la cheul Danei 114 Port Constanța? (DOCUMENT)

ro

01 Sep, 2022 00:00 1688 Marime text
  • În colțul de est al Danei, se va înlocui piatra nesortată din spatele zidului de cheu până la cota -4,60m
  • Mai mult, se vor efectua lucrări de reparații la coronament, reparații asupra căii de rulare
  • Atribuirea a avut loc pe 16 august 2022, rezultatul final fiind afișat pe 30 august
 
Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a atribuit un contract, în urma unei licitații publice pentru achiziția serviciului de reparații cheu Dana 114 Port Constanța, zona sud, inclusiv organizarea de șantier.
 
Obiectivul contractului este reprezentat de lucrări pentru refacerea si consolidarea platformei, prin desfacerea platformei pe o fâșie cu lățime de circa 4m de la coronament (până la rost).
       
Este necesară excavarea materialului de umplutură din apropierea coronamentului și înlocuirea acestuia cu anrocamente 10-60 kg/buc, așternerea unui geotextil 600g/mp, realizarea fundației din piatră spartă de 30 cm grosime, realizarea dalei din beton de 25 cm grosime, etc.
 
În colțul de est al Danei, se va înlocui piatra nesortată din spatele zidului de cheu până la cota -4,60m și se va astupa rostul care în prezent are dimensiuni mai mari decât în proiectul inițial. Soluția se va aplica pe o lungime de cca. 3 m.
       
În dreptul rosturilor dintre pile se vor așeza saci din geotextil umpluți cu piatră spartă pentru a elimina riscul spălării unor particule mici în viitor. Simultan cu poziționarea acestor saci se va realiza și umplutura din anrocamente.
 
Pe o lungime de cca. 55,50 m de la colțul de est al Danei, respectiv în dreptul pilelor 26-35, unde conform inspecțiilor subacvatice apare piatră spartă între coronament și primul bloc de cheu, blocul tip A, se va astupa rostul între coronament și bloc, la față dinspre apă, cu mortar de ciment și se va injecta mortar sub coronament printr-un gol lăsat în mortarul de ciment, astfel încât să se umple golurile din piatra spartă existentă.
       
Mai mult, se vor efectua lucrări de reparații la coronament, reparații asupra căii de rulare - fila de la uscat în capătul dinspre Dana 115 și completarea patului de fundare a cheului.
 

Organizarea de șantier:
  • Pentru realizarea lucrărilor de reparații ale danei este necesară o organizare de șantier.
  • Pentru organizarea de șantier au fost puse la dispoziție de beneficiar  o suprafață liberă de construcții de 1000 mp, pe
  • Constructorul va ridica și va menține împrejmuiri temporare și porți, pentru a închide aria organizării de șantier, nicio persoană neautorizată nu va putea intra în zona organizării de șantier.
  • Pentru racordarea organizării de șantier la rețeaua electrică, antreprenorul va solicita aviz tehnic de racordare de la Sucursala Energetică Port, conform cerințelor legale reglementate.
 
Atribuirea a avut loc pe 16 august 2022, rezultatul final fiind afișat pe 30 august, pe platforma SICAP. Firma câștigătoare este ABC Val SRL, pentru suma de 4.030.813,53 lei.
 
 
17 milioane de euro pentru extindere a cheurilor din Portul Midia
 
Reamintim că în luna iulie a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Extinderea cheurilor danelor 10 și 12 din zona Midia, inclusiv consolidări în spatele cheurilor” cod SMIS 153124, investiție finanțată prin Programul Infrastructura Mare 2014-2020 (+3). Valoarea investiției este de 82.947.750,24 lei (16,93 milioane euro), din care fonduri nerambursabile 59.544.166,16 lei, diferența fiind suportată de la bugetul de stat.
 
În cadrul acestui proiect de investiții a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor, antreprenor fiind desemnat, în urma unei licitații publice, Asocierea ABC VAL SRL & BETOANE ȘI PREFABRICATE SRL & ALMMA CONTRACTORS GROUP SRL.

 
Contractul de proiectare și execuție a lucrărilor pentru „Extinderea cheurilor danelor 10 și 12 din zona Midia, inclusiv consolidări în spatele cheurilor” are o valoare de 51.188.073,37 lei, fără TVA, durata acestuia fiind de 24 luni (3 luni proiectare + 21 luni execuție), iar perioada de garanție este de 36 luni.
 
În cadrul proiectului, se va realiza extinderea danei 10 cu un cheu din blocuri, pe o lungime de 53,90 m, perpendicular pe cheul existent și se va completa până la digul danei 9 cu un taluz protejat cu blocuri de același tip ca protecția digului danei 9. Astfel, se vor crea noi teritorii pentru exploatarea zonei Midia.
 
Prelungirea cheului danei 12 presupune lucrări pentru realizarea unui cheu din blocuri prefabricate din beton, pe o lungime de 306 m, precum și lucrări de dragaj pentru asigurarea adâncimilor de 8 metri, atât în lungul cheului, cât și pe șenalul de acces cu o lățime suficientă pentru manevrarea navelor. Materialul dragat se va utiliza pentru umpluturile din spatele cheului, pentru realizarea structurii viitoarei platforme. Noile cheuri se vor racorda cu uscatul existent prin lucrări de umplutură și terasamente. Se vor realiza, de asemenea, lucrări pentru racordarea și asigurarea alimentării cu apă și energie electrică a navelor.
 
ABC VAL SRL
 
SC A.B.C. Val are sediul social în municipiul Constanţa, Mamaia, și are ca obiect de activitate „lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţialeׅ“. Confidas.ro mai informează că A.B.C.Val SRL a încheiat 56 contracte de achiziții publice in valoare totală de 177.845.086,21 lei. Firma este controlată de Costea Vasile, cu 99.95 % din capitalul social, și Stamate Melania, cu 0.05 % din capitalul social. În 2021, firma a raportat 92 de salariați, la o cifră de afaceri de peste 27 milioane de lei, cu o pierdere de 3,8 milioane lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Licitație organizată de CN APM Constanța „desființată" de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Ce decizii s-au luat?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii