Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
04:36 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine a câștigat contractul de 34 milioane de lei, pentru reabilitarea sistemului rutier din municipiul Tulcea? (DOCUMENT)

ro

26 Aug, 2022 00:00 1795 Marime text
Foto: Pexels
  • Valoarea finală a achiziției este de 34.797.741,77 lei, având o durată de 39 de luni
 
Primăria municipiului Tulcea a atribuit un contract, în urma unei licitații publice pentru reabilitarea și modernizarea sistemului rutier și lucrări tehnico-edilitare, străzi trasee auto, municipiul Tulcea”.
 
Prezenta procedură de achiziție publică are ca obiect realizarea achiziției publice de: a) servicii de proiectare tehnică și asistență din partea proiectantului; b) execuție lucrări. Din perspectiva dispozițiilor art. 35 alin. (1) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, cu modificările și completările ulterioare, având în vedere faptul că obiectul contractului ce urmează a fi atribuit constă în servicii și lucrări, se aplică dispoziţiile actului normativ indicat aplicabile pentru tipul de achiziţie care constituie obiectul principal al contractului în cauză (respectiv lucrări), achiziția având caracter mixt. Etapele necesar a fi parcurse pentru realizarea investiției sunt date de: Etapa I - Elaborarea documentației tehnice constand în elaborarea documentațiilor tehnice care nu s-au putut obtine la faza DALI precum şi a celor care se pot solicita ulterior de alte instituţii, plan SSM, eleborarea Proiectului tehnic, detaliilor de execuţie (DDE) şi caietele de sarcini, inclusiv elaborarea documentației tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire (DTAC) și Documentaţia tehnică de organizare a execuţiei lucrărilor (DTOE), în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului României nr. 907/2016 privind etapele de elaborare şi conţinutul-cadru al documentaţiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investiţii finanţate din fonduri publice, cu modificările și completările ulterioare; Etapa II - Asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor; Etapa III - De execuție a lucrărilor de construcții.
 
Valoarea finală a achiziției este de 34.797.741,77 lei, având o durată de 39 de luni. Atribuirea s-a făcut prin licitație deschisă, rezultatul fiind publicat pe 24 iunie. Au fost depuse trei oferte, dintre care una a fost inacceptabilă, fiind admise două. Contractual a fost câștigat de asocierea Autoprima Serv SRL și Proiect Expert Consult Design SRL, prima fiind din Constanța, a doua din București.
 
Despre Autoprima Serv
 
Platforma Confidas.ro arată că Autoprima Serv a fost înființată în anul 1999 și are sediul social în Constanța, pe bulevardul Mamaia, nr. 181 bis.
 
Firma se ocupă de „lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor“, iar acțiunile sunt deținute în cote egale de Adrian și Iudit Balagiu, administratori ai firmei.
 
Numele lui Adrian Balagiu figurează și în Road Mix Technology București și Roadmax Construct SRL Constanța, ambele companii cu cel puțin un contract public încheiat.
 

Pentru a reveni la Autoprima Serv, firma a avut un număr de angajați mai mare în 2021 (173), a înregistrat o creștere a profitului, care s-a situat în 2021 la 9,88 milioane de lei, dar și a cifrei de afaceri, ajungând în 2021 la 115 milioane de lei.
 
Firma are un punct de lucru și în Ovidiu, județul Constanța.
 
Conform sursei citate, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Autoprima Serv SRL a încheiat 120 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 372.896.234,16 lei.
 
Printre acestea, se numără și unele încheiate inclusiv cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pentru estetica rutieră privind Autostrada Soarelui și A4, dar și pentru gardurile de protecție în anumite zone.
 
În cursul lunii iulie 2022, Primăria Tulcea a majorat valoarea contractului încheiat cu firma din Constanța pentru lucrările de canalizare, respectiv îmbunătățirea colectării apelor pluviale din zonele cu acumulări mari de apă, contract finanțat prin PNDL, ce a ajuns astfel la o valoare totală de 21.480.951,06 lei fără TVA, echivalentul sumei de circa 4,35 milioane de euro, la cursul actual.

 
Proiect Expert Consult Design
 
Firma are sediul social în București, Sector 1, pe strada Virgiliu, fiind fondată în anul 2005. Asociați în firmă sunt Constantin Cristian Dumitru, care deține 95% din părțile sociale și Sabina Paraschiva Moraru, care deține restul de cinci procente. Constantin Cristian Dumitru este administratorul companiei. Cei doi nu fac parte din alte companii. Societatea are un singur punct de lucru în București, pe strada Virgiliu.
 
Financiar, în anul 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 2.558.121 lei, cu un profit de 1.076.748 lei, la un număr de 8 salariați. Compania a încheiat 303 contracte de achiziții publice in valoare totală de 15.681.674,46 lei. Unul dintre cele mai importante contracte a fost cu Comuna Topolog, pentru reabilitarea Liceului Tehnologic Topolog, în martie 2021, pentru 4,2 milioane lei. Următoarele contracte, ca valoare, sunt sub 200.000 lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta anunţul de atribuire a licitaţiei.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Nume grele în asociere pentru un contract de peste 700.000 de euro, pentru asfaltări, la Ghindărești. La cine merg banii

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii