Cine va superviza lucrările de extindere a drumului din Poarta 10 și Poarta 10 Bis (DOCUMENT)
Cine va superviza lucrările de extindere a drumului din Poarta 10 și Poarta 10 Bis (DOCUMENT)
16 Dec, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3399
Marime text
- Extinderea la 4 benzi a drumului de circulație existent între Poarta 10 Bis și Poarta 10 este unul dintre marile proiecte ale CN APM Constanța
Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a atribuit un contract în urma unei licitații publice pentru servicii de consultanță și supervizare execuție lucrări pentru „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulație existent între Poarta 10 Bis și Poarta 10”.
Atribuirea a avut loc pe 13 decembrie a.c. În cadrul contractului de servicii, ofertantul va realiza supervizarea proiectării şi a lucrărilor de execuţie pentru obiectivul „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulatie existent între Poarta 10 bis și Poarta 10”, pe perioada de proiectare și execuție a lucrărilor, precum și pe parcursul perioadei de garanție a lucrărilor, în vederea urmăririi corectei utilizări a fondurilor disponibile și pentru a se asigura că Antreprenorul proiectează și execută lucrările în conformitate cu obligațiile contractuale.
Valoarea totală a achiziției este de 1.005.102 lei, iar firma câștigătoare este TPF Inginerie SRL.
Despre TPF Inginerie SRL
Societatea a fost înmatriculată în anul 2010, în București.
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la data de 24 mai 2021, capitalul social subscris este de 2.000.000 lei, integral vărsat, compus din 200.000 părți sociale, fiecare a câte 10 lei.
Asociat persoană juridică este T.P.F. SA, cu sediul social în Belgia. Administratorii societății sunt Marian Ion Constantinescu și Spitaels Thomas Francois.
Domeniul de activitate principal este activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea.
Amintim că, prin CU 3403 din data de 5 noiembrie a.c., municipalitatea și-a dat girul pentru ca CN APM Constanța să extindă la patru benzi drumul de circulație existent între Poarta 10Bis și Poarta 10, documentul având o valabilitate de 12 luni de la emitere. Amintim că, în vară, s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția proiectului „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulație existent între Poarta 10 bis și Poarta 10”, investiție finanțată din fonduri europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM).
Contractul a fost atribuit, în urma unei proceduri de licitație deschisă, asocierii SC Acvatot SRL & SC Omni Costruct Logistic SRL & SC Sirius Proiectare Studii SRL & SC Dimex- 2000 Company SRL. Valoarea contractului este de 33.686.881,60 lei, fără TVA, durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni, din care 4 luni sunt rezervate proiectării.
Aprobarea de la Ministerul Finanțelor
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a aprobat cererea de finanțare a proiectului „Extinderea la 4 benzi a drumului de circulație existent între Poarta 10 bis și Poarta 10”, proiect cu finanțare europeană, prin Programul Operațional Infrastructura Mare.
În cadrul acestui proiect se vor realiza un drum cu patru benzi de circulație cu o lungime de 982 metri, în incinta portului, un sens giratoriu care să satisfacă un trafic semnificativ de vehicule lungi cu remorci sau semiremorci și două bretele de acces ce vor reprezenta punctul de conexiune pe fiecare sens de circulație de acces intrare sau ieșire pe la Poarta 10 bis.
Realizarea acestei investiții a CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța contribuie la o eficiență mai mare a operațiunilor de încărcare – descărcare a mărfurilor care sosesc sau părăsesc portul Constanța pe cale rutieră și va determina o creștere a capacității infrastructurii prin posibilitatea de a opera un volum mai mare de marfă într-un timp mai scurt.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Cine va executa proiectul de extindere la 4 benzi a drumului între Poarta 10 bis și Poarta 10 din Portul Constanța?
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii