CN APM Constanța a semnat un contract cu Eximprod Engineering. Firma a avut litigii cu Primăria Constanța (DOCUMENT)
CN APM Constanța a semnat un contract cu Eximprod Engineering. Firma a avut litigii cu Primăria Constanța (DOCUMENT)
29 Jul, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2897
Marime text
- Atribuirea a fost publicată pe portalul e-licitatie.ro la data de 27 iulie 2022
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a încheiat un contract pentru achiziția de servicii de upgrade hard și soft a sistemului SCADA din stația electrică de transformare 110/20/6kV Port III.
Atribuirea a fost publicată pe portalul e-licitatie.ro la data de 27 iulie 2022. Principalul obiectiv îl reprezintă upgradarea componentelor hardware şi software a sistemului SCADA aferent centrului de comanda si monitorizare din staţia electrica de transformare 110/20/6 kV Port III, cu scopul menținerii funcționării sistemului SCADA în condiții de siguranță și pentru a preîntâmpina apariția unor defecțiuni grave ale sistemului SCADA din stație. Nerealizarea upgrade-ul componentelor software și hardware poate induce riscul indisponibilizării acestuia, inclusiv a unor componente importante a rețelei electrice de distributie, care la randul său poate afecta grav timpii de întrerupere in alimentarea cu energie electrică și, implicit, afectarea calitatii serviciului de distributie a energiei electrice.
O funcţie esenţială a sistemului este cea de comunicaţie, atât cu elementele de interfaţă cu procesul (terminale numerice de protecţie cu funcţii de comandă – control, module de achizitie date), precum şi cu nivelul de comanda superior (Dispecer Energetic). Pentru comunicaţia la nivel de staţie se utilizează protocolul de comunicatie IEC 61850 folosind ca mediu de transmitere a datelor fibra optică multimod, într-o arhitectura tip inel:
- un inel de FO pentru staţia de 110kV.
- un inel de FO pentru staţia de 6kV.
Atribuirea s-a realizat prin procedură simplificată, fără licitație, iar firma câștigătoare este Eximprod Engineering SRL, pentru suma de 566.269,52 lei.
Despre Eximprod Engineering SA
Societatea a fost fondată în anul 1994 și are sediul social în Buzău, strada Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu. Activitatea principală, conform confidas.ro, este „Activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică legate de acestea”. Asociați în firmă sunt Manole Gheorghe – 49,83%, Vasile Domente – 49,83%, Manole Adrian Mihai – 0,16% și Vasile Dragoș Dan – 0,16%. Administratori sunt Gheorghe Manole, Vasile Domente și Vasile Radu.
În 2022, firma a raportat 54 de salariați, la o cifră de afaceri de 89.716.754 lei, cu un profit de 12.139.896 lei. Firma a încheiat 51 contracte de achiziții publice in valoare totală de 193.050.319,03 lei. Cel mai valoros contract a fost semnat în 2020 cu Delgaz Grid SA, pentru suma fabuloasă de peste 58 milioane lei. Următoarele contracte, ca valoare, sunt cu Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord SA – 27, respectiv 20 milioane lei.
Conform sursei menționate anterior, Adrian Mihai Manole mai apare în firmele Agile Media SRL, Air Pay Hub SRL, Elob Montaj SRL, Eve Labs SRL, Game Travel SRL, Moon Matrix Tech SRL, Negrea Project SRL și Strategic Resources Central SRL.
Manole Gheorghe mai apare în Consolid Tcsb SRL, Cudalbi Eolian SRL, GP Land SRL, Pechea Eolian SRL, Suhurlui Eolian SRL, Sun Mamaia Invest SRL. Vasile Dragoș Dan apare și în firmele Life Journals SRL și Income Investors SRL. Vasile Domente este asociat și în Business Center EPG SRL, Consolid Tcsb SRL, Cudalbi Eolian SRL, Eximprod Imobiliare SRL, Eximprod Servicii Suport SRL, GP Land SRL, Pechea Eolian SRL și Suhurlui Eolian SRL. Vasile Radu apare asociat la Alpha Media Print SRL și în Rpabox Automation SRL.
Afaceri imobiliare la Constanța
Unul dintre acționari, Manole V. Gheorghe, este asociat unic și administrator la SC Sun Invest Mamaia SRL, inființată în 2009, dar cu punct de lucru permanent în Constanța, pe bulevardul Mamaia 465A, cu activitatea administrare imobile pe bază de comision sau contract. Societatea are doi administratori, Manole V. Gheorghe și Stanciu Gabriel, având două puncte de lucru în stațiunea Mamaia, pe bd. Mamaia 465, respectiv 465A.
Facem mențiunea că societatea, în calitate de reclamant, a deschis la Tribunalul Constanța, pe 17 mai 2022, dosarul cu numărul 3437/118/2022, iar pârât este Municipiul Constanța, litigiul la secția contencios administrativ și fiscal, și se cere anulareact administrativ Dispoziția 2762/8.06.2021. Termenul este pe 22.09.2022.
În 2020, au mai avut un litigiu, tot pe rolul Tribunalului, unde pârâți au fost UAT Municipiul Constanța și Primarul Municipiului, Constanța, având ca cerere anulare act administrativ, iar litigiul s-a soluționat pe cale amiabilă.
La Judecătoria Constanța, în martie a.c., societatea a fost petent în dosarul 7145 din luna martie, pentru plângere contravențională DGPL 010011, cu intimat Municipiul Constanța, Direcția Generală de Poliție Locală - Birou Control Protecția Mediului, iar în luna iunie a fost respinsă ca neîntemeiată acțiunea.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
O firmă din București a semnat primul său contract! Ce va furniza pentru Administrația Porturilor Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii