Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
06:25 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CN APM SA va realiza un nou cheu în zona Midia. Firma câștigătoare, abonată la contracte cu Statul (DOCUMENT)

ro

12 Jul, 2022 16:28 2136 Marime text
  • Valoarea finală a contractului este de 1.083.039,92 lei
 
Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a atribuit un contract, în urma unei licitații publice pentru realizarea unui cheu în Portul Constanța – Zona Midia – faza studiu de fezabilitate.
 
Contractul cuprinde elaborarea studiului de fezabilitate, elaborarea ACB și a documentaților suport necesare, cât și elaborarea aplicației de finanțare și a documentelor suport necesare. Atribuirea a avut loc pe 11 iulie 2022, iar rezultatul final a fost afișat pe 12 iulie 2022. Valoarea finală a contractului este de 1.083.039,92 lei. Consitrans SRL este firma care a câștigt licitația.
 

Despre Consitrans SRL

 
Societatea a fost fondată în anul 1991, cu sediul social în București, pe strada Polonă,  asociați în firmă sunt Eduard Hanganu, care deține 92% și funcția de admnistrator, și Viorica Hanganudeține diferența de 85. În 2021, firma a raportat 169 de salariați, la o cifră de afaceri de 32.380.421 lei, cu un profit de 692.936 lei, obiectul principal de activitate este activități de inginerie și consultanță tehnică, si este beneficiara a  60 de contracte de achiziții publice in valoare totală de 140.809.750,68 lei.
 
Conform confidas.ro, Consitrans SRL este asociat și în firma Construct Romstrade Consitrans SRL. Eduard și Viorica  Hanganu mai sunt  asociați și în Drum Proiect SRL, iar  cea din urmă deține 50% și în Rona Vet Serv SRL. 
 
Printre cele mai profitabile contracte, amintim pe cele semnate cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA. În 2021, societatea a încheiat contractul pentru studiile și proiectul tehnic pentru Autostrada București-Brașov, tronson Ploiești-Brașov, contract de peste 46 milioane de lei. Tot cu CNAIR, a semnat și în 2020, pentru lotul 3 de supervizare a execuției la Centura București, contract de peste 21 milioane de lei. De la județul Bihor, firma a primit pentru un contract de servicii 39,8 milioane de lei.
 
În județul Constanța, Consitrans a semnat între 2019 și 2020 patru contracte cu Aeroportul Mihail Kogălniceanu, cu o valoare totală de aproximativ 1,6 milioane de lei.
 

Alternativa Techirghiol

 
 În 2019, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit companiei Consitrans SRL contractul pentru elaborare studiu de fezabilitate pentru „Alternativa Techirghiol”. Proiectul care prevede continuarea autostrăzii A4 în sudul litoralului Drumul va merge de la Nord la Sud, ca ocolitoare a Constanţei, va continua peste canalul Dunăre-Marea Neagră, va trece la vest de Lacul Techirghiol şi va ajunge, cel puţin în prima fază, până undeva în zona Olimp, un bypass al staţiunilor agglomerate. În 2019, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit companiei Consitrans SRL contractul pentru elaborare studiu de fezabilitate, elaborare proiect tehnic şi DTAC pentru obiectivul Alternativa Techirghiol“. Durata contractului este de 24 de luni de la data intrării în vigoare a acestuia. Contractul a fost atribuit pe data de 26.07.2019. Câştigătoare a fost declarată societatea Consitrans SRL, iar valoarea totală finală a contractului este de 5.372.889,41 de lei, fără TVA.
 

Condiţiile de relief din zona traseului permit adoptarea unei viteze de proiectare de 100 - 120 km/h.
În acest sens, CNAIR anunța la momentul atribuirii contractului că urmăreşte construcţia unei legături rutiere rapide între autostrada A2 şi sudul litoralului, astfel că Varianta de Ocolire Techirghiol va avea profil de drum expres.
 
Varianta de Ocolire Techirghiol are rolul de a prelua traficul de pe autostrăzile A2, A4 şi de a-l dirija spre litoralul de sud al Mării Negre, respectiv Punctul de trecere a frontierei cu Bulgaria. Traseul drumului va avea o lungime totală de 25,875 km. Acesta începe din intersecţia drumurilor naţionale DN 39 cu DN 39A, zona pasajului RO-RO, la intrarea în localitatea Eforie, şi se desfăşoară pe direcţia nord-sud, trece prin apropierea localităţilor Eforie, Techirghiol, Moviliţa, Biruinţa, Moşneni şi 23 August.
 
Precizări:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

Ministrul Drulă îngroapă sudul litoralului. Alternativa Techirghiol a pierdut finanțarea prin PNRR. Motivele nu se cunosc

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii