Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:33 19 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Colectarea deșeurilor de la Spitalul Județean Tulcea, trecută prin instanță. Acorduri-cadru cu o companie de deșeuri din Constanța și una de înfrumusețare din Tulcea

ro

09 Aug, 2022 00:00 1644 Marime text
  • Până să se ajungă la semnarea acordurilor, licitația privind serviciile de colectare și tratare a deșeurilor a trecut și prin instanță, la Curtea de Apel Constanța, unde Eco Fire Sistems a contestat procedura.
  • Judecătorii constănțeni au ajuns la concluzia că plângerea formulată de Eco Fire Sistems este nefondată și au respins-o ca atare.
  • Spitalul Județean Tulcea a semnat acordurile-cadru cu ambele companii, valoarea acordului încheiat cu Eco Fire Sistems fiind de 3.980.544 de lei, iar cea a acordului cu Luxury Estetiq fiind de 3.971.404 lei.
  • Firma Eco Fire Sistems are ca obiect principal de activitate „tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase“, în timp ce Luxury Estetiq are ca obiect de activitate „coafură și alte activități de înfrumusețare“.
  • Cu peste 1.200 de contracte publice, Eco Fire Sistems are un profit net raportat pe ultimul an de peste patru milioane de lei, majoritatea contractelor încheiate cu instituțiile publice vizând colectarea deșeurilor.
  • Luxury Estetiq a intrat și ea pe piața deșeurilor din Tulcea, având în prezent aproape 60 de contracte publice cu acest obiect sau conexe, încheiate începând cu 2020.
 
Compania constănțeană de deșeuri Eco Fire Sistems și Luxury Estetiq Tulcea, firmă de înfrumusețare din orașul dunărean, se vor ocupa de colectarea și eliminarea deșeurilor spitalicești de la Spitalul Județean de Urgență Tulcea, în urma acordurilor-cadru încheiat de unitatea medicală cu cele două firme.
 
Până să se ajungă la semnarea acordurilor, licitația privind serviciile de colectare și tratare a deșeurilor a trecut și prin instanță, la Curtea de Apel Constanța, unde Eco Fire Sistems a contestat procedura.
 
Totuși, judecătorii constănțeni au ajuns la concluzia că plângerea formulată de Eco Fire Sistems este nefondată și au respins-o ca atare.
 
Decizia a fot luată în dosarul 316/36/2022 de către completul C2 Fond Achiziții, format din magistrații Augustina Livia Nistor, Marilena Victoria Mircioi și Carmen Duță.
 
Ulterior acestei decizii a Curții de Apel, Spitalul Județean Tulcea a semnat acordurile-cadru cu ambele companii, valoarea acordului încheiat cu Eco Fire Sistems fiind de 3.980.544 de lei, iar cea a acordului cu Luxury Estetiq fiind de 3.971.404 lei.
 
Acord-cadru cu maxim trei operatori economici
 
Procedura urmată pentru atribuirea contractelor a fost cea a licitației deschise.
 

Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice.
 
Se arată în datele oficiale că înțelegerea vizează serviciile de colectare, de transport, procesare și de eliminare a deșeurilor spitalicești, autoritatea contractantă fiind Spitalul Județean de Urgență Tulcea.
 
Totodată, conform sursei citate, „autoritatea contractantă, prin aplicarea prezentei proceduri, urmărește achiziționarea de Servicii de colectare, de transport, procesare și de eliminare a deșeurilor spitalicești necesare bunei funcționări a Spitalului Județean de Urgență Tulcea“.
 
„La finalul prezentei proceduri de atribuire se va incheia un acord-cadru pe o perioadă de 48 de luni, cu maxim trei operatori economici“, se mai menționează în datele oficiale.
 
Astfel, au fost încheiate două acorduri cadru, cu cele două companii menționate anterior.

 
Despre Eco Fire Sistems
 
Numele companiei Eco Fire Sistems este binecunoscut pe piața de colectare a deșeurilor din Dobrogea, dar și din țară.
 
Cu peste 1.200 de contracte publice, firma are un profit net raportat pe ultimul an de peste patru milioane de lei, majoritatea contractelor încheiate cu instituțiile publice vizând colectarea deșeurilor.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 8 august 2022, compania Eco Fire Sistems a fost înființată în 2001 și are sediul social în Lumina, Sola A 314 1/1, având ca obiect de activitate „tratarea și eliminarea deșeurilor periculoase“.
 
Pachetul majoritar de acțiuni este deținut de Sandu Ionel Popescu, acesta fiind și administratorul firmei, iar restul de 15% îi revine Nicoletei Luminița Popescu.
 
Sandu Ionel Popescu figurează și în firmele Petrogama Trade (în prezent, radiată), Green Fire Team (cu Nicoleta Luminița Popescu), Parsec Original Mastercraft, Laguna Land și Club Orizont (cu Nicoleta Luminița Popescu).
 
La rândul său, numele Nicoletei Luminița Popescu se mai leagă, în afară de Green Fire Team și Club Orizont și de Eco Chim Test.
 
Cifrele Eco Fire Sistems pe ultimul an arată o creștere a numărului angajaților (ajuns la 77) și al cifrei de afaceri (ajunsă la 37,4 milioane de lei), dar o scădere a profitului, care s-a situat la 4,01 milioane de lei în 2021, față de 5,05 milioane de lei în 2020.
 
Firma are mai multe puncte de lucru în diferite județe din țară, printre care Teleorman, Bihor, Olt, dar și Gorj.
 
Așa cum precizam anterior, compania are peste 1.200 de contracte publice încheiate până în prezent.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Eco Fire Sistems SRL a încheiat 1.202 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 103.804.829,75 de lei.
 
În general, contractele vizează colectarea, transportul și tratarea deșeurilor.
 
La Constanța, compania se ocupă de deșeurile Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, ale Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie, de cele ale centrelor de vaccinare.
 
De asemenea, compania se ocupă de deșeurile Spitalului Militar Constanța, ale Spitalului Cernavodă, dar și ale Spitalului de Boli Infecțioase din Galați.
 
Despre Luxury Estetiq
 
În ce privește cea de-a doua companie care s-a angajat să se ocupe de deșeurile Spialului Județean Tulcea, Luxury Estetiq, firma are 58 de contracte publice încheiate, în aceeași perioadă.
 
Firma are sediul social în Tulcea, pe strada Slt. Gavrilov Corneliu, nr. 174, iar obiectul principal de activitate este reprezentat de coafură și alte activități de înfrumusețare.
 
Asociați cu cote egale sunt Alexandra Maria Băcan și Romică Țimurlea, cei doi fiind asociați și în compania Terama Concept Dent.
 
Romică Țimurlea este administratorul Luxury Estetiq.
 
Cifrele pe anul 2021 arată un număr constant de angajați în ultimii doi ani (cinci), o creștere spectaculoasă a profitului (de la 614 lei în 2019 la aproape 35.000 de lei în 2020 și aproape 200.000 de lei în 2021) și o creștere constantă a cifrei de afaceri, ajunsă în 2021 la 446.073 de lei.
 
Firma are trei puncte de lucru în Tulcea.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Luxury Estetiq SRL a încheiat 58 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 216.638,87 de lei.
 
Cele mai multe dintre acestea vizează colectarea deșeurilor și au fost încheiate începând cu anul 2020 cu diverse instituții tulcene ori din județ, printre care Primăria Tulcea, Spitalul Tichilești, Protecția Copilului Tulcea, Direcția de Sănătate Publică Tulcea și altele.
 
În ce privește noul acord-cadru încheiat cu Spitalul Județean Tulcea, acesta are o durată de 48 de luni.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Acord-cadru pentru deșeurile biologice periculoase de la Spitalul Județean Constanța. Cine primește 380.000 de euro (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii