Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:21 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comuna Somova, județul Tulcea, contract de peste 2,81 de milioane de euro cu două companii bucureștene

ro

23 Dec, 2022 00:00 6034 Marime text
Primăria Comunei Somova - sursa: site-ul oficial al Primăriei Somova
  • Valoarea totală a contractului este de 13.817.050,42 de lei fără TVA, suma echivalând cu peste 2,81 de milioane de euro, la cursul actual.
Primăria Somova a atribuit recent contractul de peste 2,81 de milioane de euro, la cursul actual, pentru proiectarea și executarea lucrărilor de înființare a sistemului de canalizare în localitatea Mineri, din comună.
 
Informațiile au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că acesta a fost adjudecat, prin procedura simplificată, de către două societăți bucureștene, respectiv Pasirom Interactiv SRL și Interactive Design SRL.
 
Valoarea totală a contractului este de 13.817.050,42 de lei fără TVA, suma echivalând cu peste 2,81 de milioane de euro, la cursul actual.
 
Despre contract
 
În descrierea contractului se arată că este vorba despre „servicii de elaborare PT+DDE, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții «Înființare sistem canalizare în localitatea Mineri, comuna Somova, județul Tulcea»“.
 
Totodată, se precizează că „principalul obiectiv îl constituie extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată, astfel încât să se asigure servicii adecvate de furnizare a apei și de canalizare“.
 
Se mai arată că „obiectivul general avut în vedere de către solicitant constă in imbunatarirea vietii pentru locuitorii satului Mineri, comuna Somova, județul Tulcea, va fi atins prin: Îmbunătățirea infrastructurii fizice de bază din localitate, în special, prin extinderea rețelei de canalizare a apelor uzate menajere în localitate, care va influența în mod direct dezvoltarea activității sociale, culturale și implicit, crearea de oportunități ocupaționale; Creșterea număului de locuitori din comună care vor beneficia de servicii îmbunătățite (îmbunătățirea condițiilor de igienă); Îmbunătățirea calității mediului prin reducerea sarcinii poluante și restabilirea parametrilor fizici, chimici și biologici de calitate a apei și solului; Creșterea atractivității zonei atât din punct de vedere turistic, cât și economic“.
 
Autoritățile au mai precizat că „obiectivele specifice urmărite prin realizarea acestei investiții sunt: Obiectivul 1. Colectoare de canalizare gravitațională; Obiectivul 2. Stații de pompare apă uzată (SPAU) și conductele de refulare aferente; Obiectivul 3. Racorduri de canalizare inclusiv cămine de racord la limita de proprietate“.

 
Așa cum am precizat, contractul a fost atribuit prin procedura simplificată, fiind depuse în total cinci oferte, dintre care trei neconforme, iar o ofertă fiind retrasă, în urma procedurii fiind declarată câștigătoare oferta depusă de firmele Pasirom Interactiv București și Interactive Design București.
 
Despre Pasirom Interactiv SRL
 
În anul 2013, compania Pasirom Interactiv și-a adjudecat de la Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării contractul privind construirea unui centru de vizitare turistică la Sulina.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată pe 22 decembrie 2022, firma Pasirom Interactiv a fost înființată în 2002 și are sediul social în București, Sectorul 3, Intr. Horbotei, nr. 4, obiectul de activitate fiind reprezentat de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 

Conform sursei citate, societatea este deținută în mod egal de Maria Pascu și Marian Pascu, cei doi fiind și administratori.
 
Totodată, potrivit Confidas.ro, Maria Pascu deține și Delta Dreams SRL.
 
În anul 2021, Pasirom Interactiv a declarat 31 de angajați, profit peste 2,40 de milioane de lei, iar cifra de afaceri a fost peste 13,43 de milioane de lei, toate valorile fiind în scădere ușoară față de anul precedent.
 
Firma are două puncte de lucru, unul în Tulcea și unul în Murighiol.
 
Confidas.ro arată că firma Pasirom Interactiv SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 49.279.719,88 de lei, printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această companie numărându-se ARBDD, Agenția Națională pentru Locuințe, Comuna Beștepe, Comuna Peceneaga, dar și altele.
 
Despre Interactive Design SRL
 
În anul 2013, compania Interactive Design și-a adjudecat contractul privind proiectare și execuție „achiziție și montaj cămine pentru apă potabilă în localitatea Jurilovca“, de la Primăria Jurilovca.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată pe 22 decembrie 2022, societatea Interactive Design a fost înființată în anul 2006, iar în anul 2019 și-a mutat sediul social în București.
 
În prezent, firma figurează cu sediul social în Sectorul 2, strada Mihai Eminescu, nr. 171, iar obiectul de activitate este reprezentat de activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea.
 
Asociați cu părți egale sunt Andrei Costin Tudor și Lavinia Florentina Cozma, primul fiind și administrator, iar numele său regăsindu-se și în societatea I Management Certification SRL București.
 
În 2021, Interactive Design a declarat zece angajați, profit peste 2,01 milioane de lei și cifra de afaceri a depărșit 2,82 de milioane de lei, toate valorile fiind în creștere față de anul precedent.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Interactive Design S.R.L. a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 44.472.087,81 de lei.
 
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu această companie se numără Agenția Națională pentru Locuințe, Compania Națională de Investiții, Comuna C. A. Rosetti, Comuna Jurilovca, dar și altele.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, achiziții pentru Complexele lacustre Șontea - Fortuna, Matița - Merhei și Somova - Parcheș (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii