Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Contract de circa 150.000 de euro Cine va elabora proiectul pentru restaurarea Cetății Noviodunum. Legătură cu Cazinoul din Constanța (DOCUMENT)

ro

05 Apr, 2022 00:00 3801 Marime text
Cetatea Noviodunum, august 2021. Sursa foto ZIUA de Constanța
  • Martirii de la Niculițel au fost martirizați la Noviodunum.
  • Compania Profesional Construct Proiectare SRL face parte din asocierea Aedificia Carpați SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL, ce se ocupă în prezent de restaurarea Cazinoului din Constanța.
  • În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire a contractului privind serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru reabilitarea Cetății Noviodunum.
 
Primăria Isaccea pune la bătaie circa 150.000 de euro pentru restaurarea Cetății Noviodunum, suma fiind destinată serviciilor de proiectare și asistență tehnică pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice!
 
Contractul privind proiectul a fost adjudecat de compania Profesional Construct Proiectare, societate ce face parte din asocierea de firme ce se ocupă de restaurarea Cazinoului din Constanța.
 
Contractul cu Primăria Isaccea pentru proiectul privind restaurarea Cetății Noviodunum a fost semnat de reprezentanții Profesional Construct Proiectare la data de 31 martie 2022, informațiile fiind publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice și preluate pe www.licitatiapublica.ro.
 
Potrivit datelor oficiale, contractul vizează Servicii de proiectare și asistență tehnică pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice și asistență tehnică pentru „Restaurare și punere în valoare a monumentului istoric Cetatea Noviodunum“.
 
Valoarea contractului este, conform informațiilor publice, de 726.890,2 lei, suma echivalând cu 147.033,6387 de euro, la un curs de 4,9437 de lei pentru un euro, stabilit de Banca Națională a României la data de 4 aprilie 2022 și valabil până astăzi, la ora 14.00.
 
Amintim, compania Profesional Construct Proiectare SRL face parte din asocierea Aedificia Carpați SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL, ce se ocupă în prezent de restaurarea Cazinoului din Constanța.
 
„Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea“
 

Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 4 aprilie 2022, compania Profesional Construct Proiectare SRL se ocupă de „activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea“.
 
Firma a fost înființată în 2006 și are sediul social în București, Sectorul 3, strada Gheorghe Dem. Teodorescu, nr. 11D.
 
Asociat unic și administrator este Mihai Paul Ioan.
 
În 2018, societatea a avut 28 de angajați, profitul a fost 865.496 de lei, iar cifra de afaceri a fost 5.165.819 lei.
 
În 2019, au fost 30 de angajați, profitul a fost 141.310 lei, iar cifra de afaceri a fost 4.652.336 de lei.

 
În 2020, numărul angajaților a fost 27, profitul a fost 258.342 de lei, iar cifra de afaceri a fost 4.766.746 de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, compania Profesional Construct Proiectare SRL a încheiat 21 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 61.415.758,00 de lei.
 
Unul dintre cele mai importante situri din zona de nord a Dobrogei
 
Amintim, în cadrul unui amplu proiect dedicat istoriei Dobrogei, intitulat #Dobrogea143 – De la grecii din Milet la generația Millennials, jurnaliștii ZIUA de Constanța au vizitat Cetatea Noviodunum, iar cu această ocazie, Aurel Daniel Stănică, resposabilul sitului Noviodunum a făcut următoarele precizări:
 
„Este unul din cele mai importante situri din zona de nord a Dobrogei. Un sit pluristratificat care prezintă istoria Dobrogei pe mai multe perioade istorice. Toponimul este de origine celtică. Așezarea a fost descoperită la finalul secolul XIX, de mai multe colective de arheologi și istorici de seamă. Am putea spune că din acel moment în firmamentul arheologiei dobrogene apare și pontonul vechi ca fiind anticul Noviodunum. Avem, deci, un sit pluristratificat cu locuire aparținând periodei medie-bizantină, medievale, mai precis secolele X-XV, apoi coborâm pe firul istoriei perioadei romane, sec I-VII și perioade mai vechi“.
 
Acesta a mai explicat că „locul este cunoscut îndeosebi pentru că a fost sediu al flotei de la Dunăre, dar și un important centru urban care primise titlul de municipium. Totodată, se pare că a fost și centru episcopal. Trebuie să punctăm că martirii de la Niculițel au fost martirizați aici. Pentru perioada medie bizantină și medievală, orașul era destul de important. Mulți spun că aici ar fi fost Vicina, una din enigmaticele localitățin care încă nu au o localizare exactă“.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire a contractului privind serviciile de proiectare și asistență tehnică pentru reabilitarea Cetății Noviodunum.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

 #Dobrogea143 – De la grecii din Milet la generația Millennials Noviodunum, o cetate milenară (galerie foto+video)

 
„Va străluci!“
Anul fast pentru Cazinoul din Constanța. De la agonie la extaz, în mai puțin de 365 de zile

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii