Contractul de la Spitalul Județean Constanța ce putea fi atribuit doar unei anumite firme. Care este explicația
Contractul de la Spitalul Județean Constanța ce putea fi atribuit doar unei anumite firme. Care este explicația
30 Sep, 2022 00:00
ZIUA de Constanta
2033
Marime text
- Societatea câștigătoare, compania bucureșteană General Electric Medical Systems România, nu se află la primul contract semnat cu unități medicale din județul Constanța.
- Contractul semnat acum vizează „servicii de mentenanță cu piese incluse în abonament lunar“ pentru aparat RMN Signa Explorer 1,5 T.
- Contractul are o durată de patru luni.
Spitalul Clinic Judeațean de Urgență Constanța a atribuit recent un contract, prin negociere fără publicare prealabilă, unei firme anume, câștigătoarea fiind singura ce își putea adjudeca acest contract, dată fiind „absența concurenței din motive tehnice“.
Societatea câștigătoare, compania bucureșteană General Electric Medical Systems România, nu se află la primul contract semnat cu unități medicale din județul Constanța, contractul actual cu Spitalul Județean Sfântul Apostol Andrei Constanța având o valoare totală de 70.940 de lei fără TVA, echivalentul sumei de peste 14.000 de euro, la cursul actual.
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se arată faptul că acesta vizează „servicii de mentenanță cu piese incluse în abonament lunar“ pentru aparat RMN Signa Explorer 1,5 T.
Explicații privind contractul
În detaliile oficiale, se arată legat de acest contract și atribuirea lui către o singură firmă anume, că la procedura de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare a fost invitat General Electric Medical Systems Romania SRL din următoarele considerente:
În nota justificativă întocmită de către Dr. Cosmin Niscoveanu, medic primar radiologie-magnetică medicală, anexă la referatul de necesitate nr. 43784/11.08.2022, se precizează ca firma ofertantă, respectiv General Electric Medical Systems Romania SRL, este unica agreată de ANMDM pentru intervenții pe aparatul RMN aflat în dotarea SCJU Constanța, aspect inclus și în contractul cu Ministerul Sanătății prin Banca Mondială“.
De asemenea, se mai precizează că „au fost anexate referatului de necesitate nr. 43784/11.08.2022, următoarele documente:
- Avizul de funcționare nr. 5778/27.12.2021, emis de Ministerul Sanătății, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, pentru operatorul economic General Electric Medical Systems Romania SRL, avizat pentru import, distribuție și instalare și/sau mentenanță dispozitive medicale, grupa Imagistică Medicală, dispozitiv RMN. Unitatea este distribuitor/importator al producatorului GE Healthcare si GE Medical Systems;
- Scrisoarea de autorizare GE Medical Systems, companie care acționează în calitate de sediu european pentru GE Healthcare, prin care se confirmă faptul că societatea General Electric Medical Systems Romania SRL este prestatorul autorizat de servicii de întreținere pentru sisteme de rezonanță magnetică, dispozitiv medical de la Grupul de Companii GE Healthcare Romania“.
Contractul are o durată de patru luni.
Despre General Electric Medical Systems Romania
Platforma Confidas.ro, consultată la data de 29 septembrie 2022, arată că General Electric Medcial Systems Romania a fost înființată în anul 2000 și are sediul social București, Sectorul 2, Barbu Văcărescu, nr. 301 – 311, având ca obiect de activitate intermedieri în comerțul cu produse diverse.
Compania olandeză General Electric International Benelux BV deține 75% din firmă, în timp ce societatea GE Holdings Luxembourg & Co SARL, din Luxemburg, deține restul de 25%.
Administratorii sunt Elena Dana Ianculescu și Alexandra Munteanu.
În 2021, societatea a raportat 75 de angajați, un profit de peste 3,71 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 221 de milioane de lei.
Conform sursei citate, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania General Electric Medical Systems Romania SRL a încheiat 2.284 de contracte de achiziții publice in valoare totală de 240.074.258,86 de lei.
Printre instituțiile publice care au semnat contracte cu firma, dincolo de cele din Constanța precum Spitalul Militar sau Spitalul Județean Sfântul Apostol Andrei, se mai numără și Academia de Științe, Institutul Clinic Fundeni, Centrul Județean de Aparatură Medicală, dar și altele.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
O firmă controlată de o altă societate elvețiană a semnat un contract cu Spitalul Județean din Constanța (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii