Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:35 14 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpărare directă Administrația Porturilor Maritime pune la bătaie 35.000 de lei pentru expertiza tehnică a Digului de larg din Portul Mangalia

ro

21 Dec, 2022 16:08 1534 Marime text
  • Data limită pentru depunerea ofertelor este 5 ianuarie 2023, ofertele ce vor fi depuse după data limită nu vor fi luate în considerare, anunță CN APM Constanța SA.
  • Oferta declarată câștigătoare va fi cea cu prețul cel mai scăzut, iar termenul limită până la care pot fi solicitate clarificări este 28 decembrie 2022.
Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța contractează servicii de expertiză pentru expertizarea tehnică a Digului de larg din Portul Mangalia.
 
Informația a fost publicată în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează că valoarea estimată este de 35.000 de lei fără TVA, iar atribuirea se va face prin cumpărare directă.
 
Data limită pentru depunerea ofertelor este 5 ianuarie 2023, ofertele ce vor fi depuse după data limită nu vor fi luate în considerare, anunță CN APM Constanța SA.
 
Oferta declarată câștigătoare va fi cea cu prețul cel mai scăzut, iar termenul limită până la care pot fi solicitate clarificări este 28 decembrie 2022.
 
În descrierea contractului se arată că mijlocul fix denumit Digul de Nord orientat pe drectia N-V, are lungimea de 1125m, iar digul de Sud, 1925 m și închide pe directia S-V acvatoriul Portului Mangalia.
 
Detalii tehnice
 
„Digul de Sud a fost conceput și executat de tip gravitațional, cu taluzuri cu înclinarea : 1,33, alcătuit dintr•-un nucleu de piatră nesortată, protejat spre larg cu mantale de protecție din blocuri de piatră și carapace clin stabilopozi de 4,5 t/buc (așezați neregulat în dublu strat, cu densitatea de 52 buc. pe 100 mp de taluz), cu rol de disipare a energiei valurilor“, potrivit CN APM.
 
„Funcție de adâncimile naturale pe traseul digului, taluzul dinspre larg a fost alcătuit așa încât să protejeze nucleul de piatră împotriva energiei valurilor. Carapacea de protecție a taluzului este formată din blocuri de piatra de 1-3 t l buc montate într-un singur strat, atât în partea superioara de la cota +5. 00 m continuându-se și în partea imersă până la cota -5.00m“, conform descrierii.

 
Autoritățile au mai arătat că „la baza taluzului se regăsește un suport de piatră naturală care susține carapacea din stabilopozi a digului format din blocuri de piatră de 1-3 t l buc. La baza carapacei de stabilopozi pe toata înălțimea taluzului, nu se regăsește berma, blocurile din piatră naturală de 1-3tlbuc sunt montate direct pe nucleul de piatră nesortată a digului. La baza taluzului, sub suportul din blocuri de piatră naturală ce susține carapacea de stabilopozi, se regăsește un suport de piatră spartă nesortată. Carapacea de protecție este formată din blocuri de piatră de 1-3 tlbuc“.
 
Totodată, „la partea superioară lângă coronament a taluzului, carapacea de protecție este formată din blocuri de piatră de 1-3 tlbuc, prezintă o densitate constantă și omogena. De la începutul taluzului, de la cota +5.30 m până la cota -4.45 m, stabilopozii se regăsesc montați în așa manieră încât să nu permită deplasarea și să determine stabilitatea carapacei de protecție a digului formată din blocuri de piatră de 1-3 tlbuc. De la cota -4, 40 m până la cota -4, 90 m, în continuarea taluzului se regăsește și suportul de piatră naturală format din blocuri de piatră naturală de 1-3t . La baza taluzului se regăsesc blocuri de piatră naturală, ce pot fi considerate baza carapacei de protecție, care se continuă cu stratul de piatră suport a carcasei de protecție a digului“.
 
Mai spun autoritățile că „acest segment prezintă o surpare a coroanei taluzului la îmbinarea digului cu platforma farului verde. În fata taluzului se regăsește o aglomerare de piatră spartă care se continuă cu un strat subțire de nisip, care urmărește profilul fudului mării, dar adâncimea la capătul perpendicularei măsurate pentru inspecție este de -4, 90m“.
 
Conform CN APM, „stratul suport de piatră spartă naturală se prezintă intact atât cât se poate observa, datorită sedimentelor și nisipării“.
 

În Secțiunea Document, puteți consulta anunțul CN APM Constanța SA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii