Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cumpărări directe Ce servicii va presta Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca pentru Primăria Constanța

ro

24 Jul, 2024 14:44 167 Marime text
 



Serviciul de efectuare măsurări de control şi diagnostic, în vederea identificării surselor și căilor de acces ale radonului în interiorul clădirilor publice, alocate unităților de învățământ preuniversitar din Constanța, pentru proiectarea adecvată a soluțiilor de remediere va fi realizat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB).

Specialiştii în construcţii susțin că eficientizarea energetică a locuinţelor creşte conţinutul de radon şi alte gaze care sunt periculoase pentru sănătate. De aceea sunt foarte importante şi materialele folosite.
 
Principala problemă este legată de polistiren, care are o serie de probleme legate de calitate şi compoziţia folosită la fabricarea acestuia.
Pentru a diminua efectele nocive ale acumulărilor de radon în locuinţe, este recomandată aerisirea frecventă.

Radonul este un gaz radioactiv, invizibil, care se află peste tot în jurul nostru, ca parte a aerului pe care îl respirăm. Radonul degajat din sol pătrunde în interiorul clădirilor prin crăpăturile și golurile din fundație și prin sistemul de alimentare cu apă.

România, ca stat membru UE, are obligația de a lua o serie de măsuri de protecție împotriva expunerii la radonul din interiorul locuințelor și al locurilor de muncă.

Atât autoritățile locale, cât și angajatorii au obligația de a lua o serie de măsuri ce privesc protecția populației și a personalului angajat împotriva expunerii acestora la concentrații ridicate de radon în interiorul clădirilor.

Contractul este estimat la 50.000 lei, aproximativ 10.000 euro.
 


Universitatea Babeș-Bolyai este cea mai veche instituție de învățământ superior din România, fiind succesoare a Colegiului Iezuit din Cluj, înființat în anul 1581.



PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii