Direcția Hidrografică Maritimă, contract cu Navtron SRL Constanța. Ce servicii vor fi furnizate
Direcția Hidrografică Maritimă, contract cu Navtron SRL Constanța. Ce servicii vor fi furnizate- Contract ce are ca obiect realizarea furnizării, instalării și punerii în funcțiune a unui sistem de cercetare la bordul N.M.H. “Cpt. cdor. A. Cătuneanu”, navă din dotarea Forţelor Navale, atribuit de UM 02133 Constanța.
- Contractul a fost atribuit societății Navtron SRL din Constanța.
- Valoarea totală a achiziției (fară TVA): 4.809.000 RON
UM 02133 Constanța – Direcția Hidrografică Maritimă a atribuit recent un contract de furnizare „Sistem de cercetare pentru NMH Cătuneanu“.
Potrivit Licitatiapublica.ro, achiziția face parte dintr-un contract multianual de achiziție publică produse.
Unitatea Militară 02133 Constanţa intenţionează derularea unei proceduri de achiziţie publică în vederea atribuirii unui Contract multianual de furnizare pe o perioadă de 8 luni, având ca obiect realizarea furnizării, instalării și punerii în funcțiune a unui sistem de cercetare la bordul N.M.H. “Cpt. cdor. A. Cătuneanu”, navă din dotarea Forţelor Navale, proiect 1395 ICEPRONAV Galaţi, mai transmite sursa citată.
„În cadrul acestei proceduri Unitatea Militară 02133 Constanţa îndeplineşte rolul de Autoritate Contractantă, respectiv Achizitor în cadrul Contractului. Documentaţia de atribuire include ansamblul cerinţelor pe baza cărora fiecare ofertant va elabora Oferta - Propunerea tehnică şi Propunerea financiară pentru executarea sarcinilor care vor face obiectul Contractului multianual de furnizare ce va rezulta din această procedură.
Ofertantul poate executa vizite de documentare şi edificare la bordul navei N.M.H. Cpt.cdor. Al. Cătuneanu în perioada de la publicarea documentaţiei pe SEAP până la expirarea termenului de primire a ofertelor, în zilele lucrătoare, între orele 08.00-15.00, cu transmiterea prealabilă a unei cereri (cu minim 24 h înainte de data planificată) care să conţină datele de identificare ale participanţilor. Realizarea livrării şi instalării sistemului de cercetare la nava proiect 1395 are ca principal scop furnizarea şi instalarea subsistemelor componente și în special a traductorilor acestor subsisteme în perioada când nava execută activităţi de andocare. Graficul de livrare şi instalare va avea în vedere execuţia livrării şi instalării sistemului astfel încât acţiunile să coincidă cu perioada de andocare a navei. Punerea în funcțiune și calibrarea echipamentelor va avea loc într-o perioadă ulterioară ieșirii navei de pe doc“ - a mai transmis sursa citată.
Instalarea echipamentelor subsistemului hidrografic multifascicul la bord va fi executată sub directa supraveghere a producătorului acestui echipament – în acest context comanda pentru andocarea navei va fi emisă de către Autoritatea contractantă în funcţie de graficul de furnizare care va fi anexat la contractul de furnizare pentru achiziţia acestui echipament.
„Se va avea în vedere înlocuirea consolei suport actuale (configurată pentru traductori sistem multibeam EM3000 Kongsberg, traductori EA 400 Kongsberg și miniSVP) pe care sunt instalaţi senzorii existenţi la bord cu o altă consolă metalică suport (proiectată pentru noul sistem – traductori sistem hidrografic propus, traductori monofascicul EA 400 Kongsberg şi SVP), consolă a cărei livrare este prevăzută în Specificaţia tehnică. Se va avea în vedere instalarea suporților senzorilor celorlalte subsisteme și a tuturor senzorilor, a traseelor de cabluri şi conexiuni necesare pentru punerea în funcțiune a sistemului.
Consola suport va fi sudată la poziţie de către operatorul economic care va efectua andocarea navei sub supravegherea şi cu certificarea producătorului sondei multifascicul propusă.
După cum a fost precizat anterior Autoritatea contractantă are cuprins în Planul anual de achiziţii publice executarea de servicii de andocare pentru NMH Căpitan comandor Alexandru Cătuneanu. În acest scop pe timpul derulării contractului de furnizare vor fi cuprinse termene de livrare şi instalare pentru a executa instalarea echipamentelor submerse în comun cu activităţile de andocare. Serviciile de reparații și andocare a navei se vor executa în Șantierul Naval Midia.
Instalarea traductorilor subacvatici va fi executată de către ofertant şi se va desfășura în perioada în care nava va executa activități de andocare, andocare care constituie parte integrantă a unui contract separat și se va desfășura în perioada următoare semnării acestui contract“ - conform licitatiapublica.ro.
Valoarea totală a achiziției (fară TVA): 4.809.000 RON
Potrivit licitatiapublica.ro, contractul a fost atribuit societății Navtron SRL din Constanța.
Despre Navtron SRL
Potrivit datelor furnizate de confidas.ro, societatea Navtron SRl a fost înființată în anul 1998 și are sediul social în municipiul Constanța, strada Vasile Marcovici nr. 7. Societatea a obținut până în prezent 193 de contracte publice, are o cifră de afaceri de 8.860.226 lei, profitul net raportat pentru anul 2019 este de 1.593.501 lei, iar numărul mediu de angajați este 20.
Asociații societății sunt Eden Kessler și Adrian Vișan, iar administratorul este Eden Kessler.
Conform confidas.ro, numele lui Eden Kessler este legat de alte trei firme, în prezent radiate. Mai exact, este vorba despre Ten Electronics SRL unde Kessler a fost administrator, Ten International SRL – unde a fost asociat și administrator (20%), dar și VK Engineering Consulting SRL unde a fost asociat (50%).
De asemenea, Adrian Vișan a fost asociat (50%) în cadrul societății Exicon 2 SRL și asociat (35%) în cadrul societății Exicon 3 Oil SRL.
În perioada 1 ianuarie 2010 – 8 iunie 2021 societatea a fost parte în patru procese aflate pe rolul Tribunalului Teleorman, Tribunalului Constanța, al Curții de Apel Constanța și al Judecătoriei Constanța.
Conform confidas.ro, în perioada 01.04.2020 - 03.01.2013, compania Navtron S.R.L. a încheiat 193 contracte de achiziții publice în valoare totală de 20.917.863,72 lei.
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire a contractului.
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Sursa foto: Facebook/Forțele Navale Române
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp