Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firma fiului unui fost ministru condamnat în primă instanță pentru luare de mită livrează reactivi la Spitalul Județean Constanța (DOCUMENT)

ro

13 Oct, 2022 00:00 3983 Marime text
Spitalul Județean Constanța Sursa foto ZIUA de Constanța
  • Cele patru loturi atribuite au o valoare totală de 529.466,3 lei, iar firma câștigătoare este Medist SRL
 
Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța a semnat un contract cadru pe 24 de luni pentru furnizare reactivi pentru laboratorul de analize din Centrul Multifuncțional de Sănătate Năvodari, fiind vorba de cinci loturi.
 
Din cele cinci loturi, lotul 2 – Pachet reactivi hematologie compatibili cu analizorul HYCOUNT 5 XL – nu a fost atribuit, fiind dermenul depășit, conform platformei SEAP. Lotul 1 – pachet reactivi coagulare compatibili cu analizorul ACL Elite PRO a fost atribuit, Lotul 3 - Pachet reactivi biochimie compatibili cu analizorul BECKMAN COULTER AU480, de asemenea, Lotul 4 - Pachet reactivi urini compatibili cu analizorul URILYZER 100/500 PRO a fost atribuit, iar Lotul 5 - Pachet reactici eletroforeza compatibili cu analizorul HELENA SAS 1/ SAS 2 a fost și el atribuit.
 
Cele patru loturi atribuite au o valoare totală de 529.466,3 lei, iar firma câștigătoare este Medist SRL.
 

Despre Medist SRL

 
Medist SRL este o societate înființată în anul 1994, în sector 5, București și are ca activitate principală comerţ cu ridicata nespecializat.
 
Potrivit Confidas.ro, pe anul fiscal 2021, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 96.023.919 lei, un profit net de 11.262.746 lei și un număr mediu de 91 de angajați.
 
Acționarii societății sunt Manole Ionel, Vlădescu Carmen, Vlădescu Sebastian Alexandru, Coica Gheorghe Florin, Crăciun Cristina Ioana, Anghel Gabriela Cristina și Manole Mihaela Elena. Administratorul firmei este Coica Gheorghe Florin.
 
Societatea are 35 de dosare în instanță. Firma are 8 puncte de lucru.
 

Compania MEDIST S.R.L. a încheiat 4832 contracte de achiziții publice in valoare totală de 330.663.304,33 lei. Printre autoritățile contractante se numără Centrul Chinologic Dr. Aurel Greblea Sibiu.
 
Conform Confidas.ro, Anghel Gabriela Cristina apare și în firma Medist Imob SRL. Vlădescu Carmen apare în firmele: Ecologic All Pro SRL, Medist Imob SRL, Medist Imaging & POC SRL, Mărul De Aur SRL, Medist Life Science SRL. Ionel Manole apare și în Medist Imaging & POC SRL, Ecologic All Pro SRL, Mărul de Aur SRL și Medist Life Science SRL.
 
Cristina-Ioana Crăciun apare în Mărul de Aur SRL, Medist Life Science SRL, Medist Imaging & POC SRL, Romanian Soft Company SRL și Medist Imob SRL.
 
Sebastian Alexandru Vlădescu apare în firmele PVB Euroconsulting SRL, S&T Properties 1 SRL, Besmax Pharma Distribution SRL, Medist Imob SRL, Breakdown SRL, Sebimob Construct SRL, Medist Imaging & POC SRL, Mărul de Aur SRL, Medist Life Science SRL, Business 4 All Company SRL, Blend Project SRL, SVI Concret Impex SRL.
 
Mihaela-Elena Manole apare în firmele Med-Up Imob SRL, Beauty 21 Băneasa SRL, Medist Imob SRL, Med-Up SRL. Gheorghe Florin Coica apare în firmele Mărul de Aur SRL, Ecologic All Pro SRL, Medist Life Science SRL, Ecotermhho SRL, Medist Imaging & POC SRL, Panoramic I.L. Line SRL, Medist Imob SRL și Onco Systems SRL. Medist SRL este asociat în Onco Systems SRL.

 

Sebastian Vlădescu, fost ministru

 
În firma Medist SRL, printre asociați se numără Carmen Vlădescu, soția fostului ministru al finanțelor Sebastian Vlădescu. În firmă se mai află Sebastian Alexandru Vlădescu, fiul celor doi de mai sus. La data de 22 august 2005, Sebastian Vlădescu a fost numit în funcția de ministru al finanțelor în Guvernul Tăriceanu, îndeplinind această funcție până la data de 5 aprilie 2007, când Ministerul Finanțelor a fost comasat cu Ministerul Economiei și Comerțului. Ca urmare a reorganizării Ministerului Economiei și Finanțelor, Vlădescu a fost numit secretar de stat cu relațiile internaționale și trezorerie.
 
În vara anului 2007, el a intrat în conflict cu ministrul Varujan Vosganian, deoarece a susținut că bugetul nu dispune de resurse financiare pentru mărirea pensiilor, reprezentând un pericol pentru stabilitatea macroeconomică. "Este un efort bugetar de circa două miliarde de euro, bani care vor fi tăiați de la investiții și se vor regăsi direct în consum", a declarat el. Vosganian a declarat că finanțarea pensiilor mărite va fi asigurată de venituri suplimentare la buget, determinate de creșterea economică.
 
Sebastian Vlădescu și-a dat demisia din funcția de secretar de stat la data de 22 octombrie 2007, după finalizarea procesului de privatizare a Automobile Craiova (unde Vlădescu deținea funcția de președinte al Comisiei de privatizare) cu compania americană Ford.
 
În august 2011 Sebastian Vlădescu a devenit consultant pentru Roșia Montană Gold Corporation, subsidiara din România a Gabriel Resources care intenționează să realizeze proiectul de exploatare auriferă de la Roșia Montană, proiect contestat de o mare parte a societății civile.
 
 

Besmax Pharma Distribution

 
Sebastian Vlădescu și fiul lui sunt asociați și la Besmax Pharma Distribution, alături de Hozoc Manuela Angela, companie care comercializează produse farmaceutice, inclusiv cele derivate din plasmă umană, cum ar fi imunoglobulinele normale și specifice, albumină umană sau vaccinuri. O altă companie profitabilă care îi aparține lui Sebastian Vlădescu este Aqua Financial Consulting, firmă de consultanță și management în afaceri, care a avut o cifră de afaceri de 4,5 milioane lei. Fostul ministru mai apare în VKT Environment SRL, Boss Construcții și Consultantă SRL, Blend Project SRL, PVB Euroconsulting SRL și Ecologic All Pro SRL.
 

Condamnarea pentru luare de mită

 
Anul acesta, în martie 2022, Sebastian Vlădescu a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare pentru luare de mită și trafic de influență. Decizia instanței nu este definitivă. Judecătorii au decis să-i confiște fostului ministru sumele de: 2.177.000 euro, 3.990.246,6 lei și 65.000 de euro. Este vorba de dosarul ce vizează plata lucrărilor la tronsonul de cale ferată Bucureşti – Constanţa.
 
În același dosar, condamnări au primit și Mircea Ionuț Costea – 7 ani, Mihaela Mititelu – 4 ani, Constantin Dascălu – cinci ani și șase luni, Cristian Alexandru Boureanu – patru ani și trei luni.
 
 
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

O firmă controlată de o altă societate elvețiană a semnat un contract cu Spitalul Județean din Constanța (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii