Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:43 08 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gestionarea resurselor de apă ABADL, contracte pentru măsurători și observații la stațiile hidrometrice. Cine și le-a adjudecat (DOCUMENT)

ro

31 Jan, 2022 00:00 3024 Marime text


Sursa foto (cu rol ilustrativ) Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral

 
  • Peste 30 de loturi au rămas neatribuite, acestea fiind anulate administrativ.
  • În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
 
Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a anunțat atribuirea unora dintre contractele pentru serviciile de măsurători și observații la stațiile hidrometrice și forajele hidrogeologice de observație aflate în patrimoniul său.
 
Entitățile care și-au adjudecat o parte din contractele stabilite de ARBDD, în urma licitației deschise, sunt PFA Rădoi Marius Robert, PFA Frîncu Mihai Bogdan, SC Tami SRL și, respectiv, Belcrisgin SRL.
 
Peste 30 de loturi au rămas neatribuite, acestea fiind anulate administrativ.
 
Informațiile au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice și preluate pe www.licitatiapublica.ro.
 
Despre obiectul contractelor
 

Se arată în descrierea contractului că „obiectul prezentului acord cadru îl constituie achiziția Măsurătorilor și observațiilor hidrometrice și hidrogeologice ce devin parte integrantă a Fondului național de date de gospodărire a apelor în conformitate cu Legea Apelor 107/1996, cu modificările și completările ulterioare, Art.35, pct.2, «Informaţiile hidrometeorologice, hidrogeologice şi cele de gospodărire a apelor se obţin prin unităţi ale Administraţiei Naţionale ”Apele Romane”, de la alte unităţi specializate autorizate şi direct de la utilizatorii de apă. Toate acestea constituie Fondul naţional de date de gospodărire a apelor»“.
 
Conform aceleiași surse, urmau a fi executate observații și măsurători pentru un număr de 37 de loturi. Totuși, nu toate loturile au fost atribuite.
 
Potrivit datelor oficiale, PFA Rădoi Marius Robert și-a adjudecat Lotul 10 pentru Stația Hidrometrică Constanța Cazino, iar PFA Frîncu Mihai Bogdan și-a adjudecat Lotul 11 pentru Stația Hidrometrică Eforie Sud.
 
Firma Tami și-a adjudecat contractul pentru Lotul 23, vizând foraje hidrogeologice de observație în diferite zone din Lazu, Palas și Mamaia Nord, în timp ce Belcrisgin și-a adjudecat contractul pentru Lotul 24 vizând foraje hidrogeologice de observație în diferite zone din Aurora, Agigea și zona Policlinica.
 
Valoarea fiecăruia dintre cele patru contracte menționate este, conform informațiilor făcute publice, de 100.400 de lei.

 
Așa cum am precizat anterior, restul loturilor, 33 în total, au fost anulate administrativ.
 
Cifre și date
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 30 ianuarie 2022, Rădoi Marius Robert – Persoană Fizică Autorizată figurează în Registrul Comerțului începând cu anul 2015, având ca obiect principal de activitate „activități de testare și analize tehnice“.
 
Potrivit Registrului Comerțului, consultat la aceeași dată, Frîncu Mihai Bogdan Persoană Fizică Autorizată figurează în datele ORC din data de 13 octombrie 2021.
 
În ce privește firma Tami, din Constanța, se arată în datele obținute de la Confidas.ro că aceasta a fost înființată în anul 1997 și se ocupă, în principal, de „alte activități recreative și distractive n.c.a.“.
 
Firma are sediul social în Constanța, pe Bd. Tomis, nr. 218.
 
Asociat unic este Doina Tase, iar administrator este Gabriel Costel Airimioaie.
 
În anul 2018, societatea a avut un angajat, au fost înregistrate pierderi de 26.308 lei, iar cifra de afaceri a fost 22.700 de lei.
 
În 2019, numărul angajaților a rămas același, profitul a fost 11.791 de lei, iar cifra de afaceri a fost 40.691 de lei.
 
În 2020, numărul angajaților a rămas unu, profitul a fost 13.637 de lei, iar cifra de afaceri a fost 25.710 lei.
 
Nu în ultimul rând, Belcrisgin SRL a fost înființată, potrivit sursei citate, în anul 2007 și se ocupă de „activități de testare și analize tehnice“.
 
Societarea are sediul în Constanța, pe bulevardul Tomis nr. 228.
 
Acțiunile se împart între Cristian, Doina și Gheorghe Mitruș, primii doi deținând câte 44% fiecare, iar ultimul – 12%. Administratorul firmei este Doina Mitruș.
 
În 2018, firma a avut 0 angajați, profitul a fost 20.025 de lei, iar cifra de afaceri a fost 21.450 de lei.
 
În 2019, au fost 0 angajați, profitul a fost 22.332 de lei, iar cifra de afaceri a fost 23.340 de lei.
 
În 2020, au fost tot 0 angajați, profitul a fost 24.692 de lei, iar cifra de afaceri a fost 25.710 lei.
 
În Secțiunea Document puteți consulta anunțul de atribuire.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și
Oficial. Ultimele informații despre bunurile ABADL. Cum se închiriază plajele, marea teritorială și apele maritime interioare
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii