INCD URBAN-INCERC va presta servicii de detectare a gazelor toxice pentru clădirile vizate de eficientizare energetică în municipiul Constanța (DOCUMENTE)
INCD URBAN-INCERC va presta servicii de detectare a gazelor toxice pentru clădirile vizate de eficientizare energetică
08 Dec, 2022 14:35
ZIUA de Constanta
1404
Marime text
- Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Teritorială Durabilă „Urban – Incerc” va realiza pentru Primăria Constanța serviciul de depistare/monitorizare a concentrației de radon în aerul din interiorul clădirilor
- Specialiştii în construcţii susțin că eficientizarea energetică a locuinţelor creşte conţinutul de radon şi alte gaze care sunt periculoase pentru sănătate. De aceea sunt foarte importante şi materialele folosite
- Serviciile de detectare a gazelor toxice vor însuma 205.700 lei
- Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții INCD URBAN-INCERC este condus de Mircea Ion Păstrăv. Director științific este dr. Ing. Claudiu-Lucian Matei, iar director economic Sultana Forte
- Institutul are sucursale în București, Cluj, Iași și Timișoara
- În luna mai a.c., Primăria Constanța a atribuit patru contracte pentru realizarea auditului energetic pentru blocurile pe care municipalitatea încearcă să le reabiliteze termic prin PNRR Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții INCD URBAN-INCERC, care va realiza auditurile energetice
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Teritorială Durabilă „Urban – Incerc” va realiza pentru Primăria Constanța serviciul de depistare/monitorizare a concentrației de radon în aerul din interiorul clădirilor.
Serviciile de detectare a gazelor toxice vor însuma 205.700 lei, vezi secțiunea „documente”.
Specialiştii în construcţii susțin că eficientizarea energetică a locuinţelor creşte conţinutul de radon şi alte gaze care sunt periculoase pentru sănătate. De aceea sunt foarte importante şi materialele folosite.
Principala problemă este legată de polistiren, care are o serie de probleme legate de calitate şi compoziţia folosită la fabricarea acestuia.
Pentru a diminua efectele nocive ale acumulărilor de radon în locuinţe, este recomandată aerisirea frecventă.
Radonul este un gaz radioactiv, invizibil, care se află peste tot în jurul nostru, ca parte a aerului pe care îl respirăm. Radonul degajat din sol pătrunde în interiorul clădirilor prin crăpăturile și golurile din fundație și prin sistemul de alimentare cu apă.
România, ca stat membru UE, are obligația de a lua o serie de măsuri de protecție împotriva expunerii la radonul din interiorul locuințelor și al locurilor de muncă.
Atât autoritățile locale, cât și angajatorii au obligația de a lua o serie de măsuri ce privesc protecția populației și a personalului angajat împotriva expunerii acestora la concentrații ridicate de radon în interiorul clădirilor.
Despre INCD URBAN-INCERC
Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții INCD URBAN-INCERC este condus de Mircea Ion Păstrăv. Director științific este dr. Ing. Claudiu-Lucian Matei, iar director economic Sultana Forte.
Institutul are sucursale în București, Cluj, Iași și Timișoara.
Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii, Urbanism şi Dezvoltare Teritorială Durabilă „URBAN-INCERC” a fost înfiinţat prin Hotărârea nr.1398 din 18 noiembrie 2009, publicată in Monitorul Oficial nr.816 din 27 noiembrie 2009.
Actualul institut, denumit pe scurt, INCD URBAN-INCERC este continuatorul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Construcţii şi Economia Construcţiilor – INCERC Bucureşti, a Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului – URBANPROIECT Bucureşti, precum şi a Centrului Naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Documentare pentru Construcţii, Arhitectură, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului – CDCAS, precum şi a Centrului Naţional pentru Reducerea Riscului Seismic – CNRRS.
În luna mai a.c., Primăria Constanța a atribuit patru contracte pentru realizarea auditului energetic pentru blocurile pe care municipalitatea încearcă să le reabiliteze termic prin PNRR Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Construcții INCD URBAN-INCERC care va realiza auditurile energetice. Valoarea contractelor este de 197.500 lei fără TVA.
În Secțiunea „Documente” puteți consulta anunțul de atribuire a contractului.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii