Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:52 08 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Începe reabilitarea Teatrului de Stat Constanța. Au fost atribuite contractele de lucrări. Unde va fi relocată activitatea actorilor? (documente)

ro

19 Oct, 2021 00:00 4488 Marime text
⦁  Teatrul Tranulis a fost început în aprilie 1927 şi terminat în septembrie, acelaşi an, după ce, în 1915, Primăria donase terenul viran de pe bulevardul Ferdinand colţ cu strada Mihai Viteazu, pentru construirea unei săli pentru teatru la malul mării
⦁ Municipalitatea, care este proprietarul clădirii Teatrului de Stat, se va apuca de reabilitarea acesteia, nu doar din punctul de vedere al creşterii eficienţei termice
⦁ Conducerea Teatrul de Stat Constanța și-ar dori ca pe perioada reabilitării imobilului, să împartă scena cu colegii de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, însă acest aspect nu este rezolvat
⦁ O altă variantă ar fi sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța
⦁  Este datoria Consiliului Județean Constanța în calitate de ordonator de credite al TSC să găsească cea mai bună soluție



Teatrul Tranulis a fost început în aprilie 1927 şi terminat în septembrie, acelaşi an, după ce, în 1915, Primăria donase terenul viran de pe bulevardul Ferdinand colţ cu strada Mihai Viteazu, pentru construirea unei săli pentru teatru la malul mării.
 
Între timp, municipalitatea, care este proprietarul clădirii Teatrului de Stat, se va apuca de reabilitarea acesteia, nu doar din punctul de vedere al creşterii eficienţei termice.

Primăria Constanța a atribuit contractele pentru demararea lucrărilor de reabilitare.

Contractul de supraveghere arheologică a fost încheiat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.


Finanțarea lucrărilor de supraveghere arheologică a fost calculată la 2800 de lei inclusiv TVA, vezi secțiunea „documente".

Cel de-al doilea contract, de execuție lucrări a fost încheiat între primăria Constanța și SC Gamaro Dinamic Structure SRL, administrată de Didi Gabriel Ungureanu și de Iustin Fabian Roman (n.r. fost consilier local PDL).

Cei doi sunt și asociații companiei. Valoarea contractului este de 8.302.571 lei fără TVA, vezi secțiunea "documente". Firma a fost înființată în 2004 sub numele de Nobless Design SRL iar în 2018 și-a reluat activitatea sub numele de Gamaro Dinamic Structure SRL.
Societatea are ca obiect de activitate „Lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale" și un capital social de 50.000 lei. Sediul social este în Constanța, pe strada Inului nr.3, camera 2.

În 2020 a raportat o cifră de afaceri de 15.620.266 lei, un profit de 515.615 lei, 97 de angajați și datorii de 6.621.587 lei.

Potrivit www.confidas.ro, compania Gamaro Dinamic Structure a încheiat 3 contracte de achiziții publice in valoare totală de 14.770.810,11 lei.

Cel de-al treilea contract care vizează Teatrul de Stat Constanța este cel de dirigenție de șantier aferent proiectului de reabilitare energetică a imobilului.

Primăria a bătut palma cu Pag Building Expert SRL, administrată de Peter Gherghina, cu sediul social în Techirghiol, contra sumei de 30.600 lei fără TVA, vezi secțiunea „documente".

Societatea înființată în 2011, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1.438.831 lei și un profit de 63.061 lei și un număr mediu de 6 angajați. Societatea este deținută de asociații de Peter și Alexandru Gherghina.

Potrivit www.confidas.ro, compania Pag Building Expert SRL a încheiat 14 contracte de achiziții publice in valoare totală de 204.626,71 lei.

Teatrul intră în reparații, dar nu s-a luat o decizie cu privire la susținerea spectacolelor?!

Clădirea TSC va intra în renovare iar actorii vor rămăne fără scenă iar spectactorii fără spectacole.

Conducerea Teatrul de Stat Constanța și-ar dori ca pe perioada reabilitării imobilului, să împartă scena cu colegii de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, însă acest aspect nu este rezolvat. O altă variantă ar fi sala de spectacole a Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța.

Este datoria Consiliului Județean Constanța în calitate de ordonator de credite al TSC să găsească cea mai bună soluție.

Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.

PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:
Primăria Constanța scoate din nou la licitație proiectul de reabilitare termică a Teatrului de Stat


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii