Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
13:38 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Înființată prin decizia ÎPS Teodosie Mănăstirea Dinogeția, din comuna tulceană Jijila, organizează licitație pentru lucrări de pictură

ro

10 Feb, 2021 00:00 5258 Marime text
  • Suprafața de pictat este de aproximativ 300 mp, iar mănăstirea este de categoria I rural.
  • Licitația este programată să se desfășoare la data de 25 februarie 2021, la ora 11.00.
  • Mănăstirea Dinogeţia a fost înfiinţată pe data de 1 septembrie 2004, prin Decizia nr. 360/2004 a Arhiepiscopiei Tomisului, Constanţa.
  • Locul pentru construirea mănăstirii a fost sfinţit pe data de 31 mai 2004 de către Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
Mănăstirea Dinogeția, Protoieria Niculițel organizează licitație publică pentru lucrări de pictură.
 
Mai exact, este vorba despre „lucrări de pictură din nou, în tehnica frescă, la Paraclisvul «Sfântul Cuvios Siluan Athonitul»“.
 
Anunțul a fost publicat în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice și preluat pe www.licitatiapublica.ro.
 
Potrivit datelor oficiale, suprafața de pictat este de aproximativ 300 mp, iar mănăstirea este de categoria I rural.
 
Licitația este programată să se desfășoare la data de 25 februarie 2021, la ora 11.00.
 
Mănăstirea Dinogeția se află în comuna tulceană Jijila, sat Garvăn.
 

Locul mănăstirii, sfințit de ÎPS Teodosie

 
„Pe malul dobrogean al Dunării, pe raza localităţii Garvăn, se află Mănăstirea Dinogeţia. Aşezat în apropierea ruinelor cetăţii romano-bizantine Dinogetia, pe coasta nordică a Dealului lui Vodă, lăcaşul beneficiază de o vedere panoramică largă, ca din «cerdacul» Dobrogei, spre aşezările de pe malurile Dunării“, se arată în istoricul lăcașului de cult, afișat pe site-ul oficial.
 
„Aflată în apropierea  cetăţii cu acelaşi nume, în zona cunoscută de către localnici şi de iubitorii de pescuit «La lăţime», pe coasta nordică a «Dealului lui Vodă», şi oferind o panoramă deosebită, cu vedere asupra a patru localităţi: Galaţi ( partea inferioară a falezei Dunării, zona istorică a oraşului, portul şi docurile), comuna Grindu (fostă Pisica), Giurgiuleşti, în Republica Moldova şi Reni, primul port pe cursul Dunării al Republicii Ucraina, mănăstirea se doreşte a fi continuarea vieţii bisericeşti care s-a dezvoltat de-a lungul veacurilor în această zonă“, conform sursei citate.

 
Conform sursei citate, Mănăstirea Dinogeţia a fost înfiinţată pe data de 1 septembrie 2004, prin Decizia nr. 360/2004 a Arhiepiscopiei Tomisului, Constanţa, în baza hotărârii Sinodului Mitropolitan al Sfintei Mitropolii a Munteniei şi Dobrogei din 16.09.2004, prin Temeiul 1042/2004 de înfiinţare a Mănăstirii Dinogeţia, mănăstire de călugări, cu hramul „Izvorul Tămăduirii“.
 
Locul pentru construirea mănăstirii a fost sfinţit pe data de 31 mai 2004 de către Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
„Începând cu praznicul Buneivestiri din anul 2008, o dată cu înscăunarea Prea Sfinţitului Dr. Visarion Bălţat ca întâistătător al Episcopiei Tulcii, Mănăstirea Dinogeţia a intrat sub jurisdicţia canonică a acesteia“, se arată în istoricul sfântului lăcaș.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul pentru licitația privind lucrările de pictură.
 

Sursa foto: manastireadinogetia.ro
 
Citește și:

Biserica de lemn Adormirea Maicii Domnului, din Techirghiol, gata de reabilitare. Cine asigură asistența tehnică și cine se ocupă de lucrări
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii