Liceul tehnologic „Jean Dinu" din Adamclisi, județul Constanța, renovat cu fonduri prin PNRR (DOCUMENT)
Liceul tehnologic „Jean Dinu" din Adamclisi, județul Constanța, renovat cu fonduri prin PNRR (DOCUMENT)
03 Mar, 2024 21:06
ZIUA de Constanta
1223
Marime text
Primăria Comunei Adamclisi, județul Constanța a lansat un anunț de participare pentru „Execuție lucrări pentru obiectivul de investiții "Consolidare și reabilitare termica moderata Liceu tehnologic "Jean Dinu", comuna Adamclisi, județul Constanta’’.
Potrivit LicitatiaPublica.ro, valoarea este estimată la 6.705.454,6 RON
În conformitate cu reglementările în vigoare clădirea se încadrează în categoria de importanta „C” – construcție de importanta normala (HGR 766/97) și clasa de importanta III conform normativului P100-1/2013.
Pentru a se putea acoperi necesarul de spatii educaționale pentru elevi, autoritatea publica locala a inițiat procedura de elaborare a documentației tehnice necesara pentru consolidarea și reabilitarea termica moderata a Liceului Tehnologic „Jean Dinu”.
Terenul pe care este edificat imobilul este situat în str. Traian, nr. 37, comuna Lumina, județul Constanta, Nr. Cadastral 102072.
Conform documentației cadastrale și planului de situație vizat OCPI terenul are o suprafață de 3726 mp.
Structura de rezistenta a imobilului este formata din pereți autoportanti din cărămidă cămășuiți prin torcretare și elemente în cadre din beton armat monolit.
Fundațiile construcției sunt mixte subzidiri pentru fundațiile existente și talpi continue din beton armat monolit pentru structura noua.
Planșeul de peste parter va fi din beton armat cu efect de șaibă rigida. Intre soclu și zidărie se va așeză un strat de carton asfaltat intre doua straturi de bitum.
Construcția va fi protejata în exterior cu un trotuar de beton turnat monolit, separat de peretele exterior prin intermediul unui dop de bitum de etanșare.
Închiderile perimetrale ale imobilului sunt din cărămidă plina ce vor fi consolidate prin cămăsuire cu plase sudate și torcretatare cu beton și apoi placate cu vata bazaltica de 10 cm grosime, iar compartimentările vor fi ușoare din gips carton.
Pentru parterul Liceului Tehnologic „Jean Dinu”, în planul cu indicativul „A13-Plan Parter-Situație Propusa”, sunt detaliate următoarele funcțiuni ale căror suprafețe utile și înălțimi libere sunt prezentate mai jos:
- P01 Hol: 3.54 mp
- P02 Hol: 4.08 mp
– P03 Hol + Casa Scării:109.64 mp
- P04 Hol: 20.25 mp
- P05 Depozit: 3.43 mp
- P06 Camera pompelor: 11.80 mp
- P07 cabinet medical: 15.57 mp
- P08 Cancelarie: 31.92 mp
- P09 Birou director: 8.88 mp
- P10 Sala de clasa: 50.75 mp
- P11 Sala de clasa: 49.30 mp
- P12 Sala de clasa:51.04 mp
- P13 sala de clasa: 50.47 mp
- P14 Hol: 40.80 mp
- P15 Grup sanitar băieți: 15.40 mp
- P16 Grup sanitar pers. dizab./prof: 6.49
- P17 Grup sanitar fete: 15.40 mp
- P18 Hol +casa scării: 11.04 mp
- P19 Depozitare: 3.74 mp
- P20 Hol: 3.00 mp
- P21 Laborator TIC: 39.70 mp
- P22 laborator GASTRO: 38.81 mp
- P23 Centrala tehnic: 16.10 mp
Pentru parter, spatiile funcționale în configurația propusa a clădirii Liceului Tehnologic „Jean Dinu”, ne dau următoarele suprafețe:
- Suprafață construita scoală parter = 746 mp
- Suprafață utila SU parter = 601 mp
- Volumul util VU.
Parter = 1983 mc
Pentru etajul 1 al Liceului Tehnologic „Jean Dinu”, în planul cu indicativul „A14- Plan Etaj- Situație Propusa”, sunt detaliate următoarele funcțiuni ale căror suprafețe utile și înălțimi libere, sunt prezentate mai jos:
- E01 Casa scării: 14.21 mp
- E02 Hol: 7.70 mp
- E03 Hol: 8.87 mp
- E04 Laborator Fizica/Chimie/Biologie: 55.68 mp
- E05 Arhiva: 19.76 mp
- E06 Sala de clasa: 51.04 mp
- E07 Sala de clasa: 49.30 mp
- E08 Sala de clasa: 51.04 mp
- E09 Sala de clasa: 50.47 mp
- E10 Hol: 40.80 mp
- E11 Grup sanitar băieți: 15.40 mp
- E12 Grup sanitar pers. dizab./prof: 6.49 mp
- E13 Grup sanitar fete: 15.40 mp
- E14 Casa scării: 14.64 mp
- E15 Sala de clasa: 39.70 mp
Pentru etajul 1, spatiile funcționale în configurația propusa a Liceului Tehnologic „Jean Dinu”, ne dau următoarele suprafețe:
- Suprafață Construita Sc. etaj = 656 mp
- Suprafață Utila Su. Etaj = 540 mp
- Volumul Util Vu. Etaj = 1782 mc
Pentru clădirea Liceului Tehnologic „Jean Dinu”, cu spatiile funcționale în cele doua planuri pentru cele doua nivele, rezulta următoarele suprafețe:
- suprafață Construita Sc = 746 mp
- suprafață Desfășurată Sd = 1402 mp
- Suprafață Utila Su = 1141 mp
- Volumul Util Vu = 3765 mc
Se vor executa pardoseli din gresie ceramica (hol, bai, camera tehnica, vestiare și arhiva), placări cu gresie antiderapanta (terase, rampe pentru persoanele cu dizabilități) și placări cu parchet laminat (birouri).
Pereții și tavanele se vor finisa cu vopsitorii lavabile de calitate superioara. În baie se vă monta faianță h=2.10-2.80m.
Tencuiala decorativa alba/gri și placaje HPL.
Înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferenta, cu elemente performante energetic.
În acest sens, lucrările vor avea următoarele caracteristici:
- Grosime grosimea totala a parchetului de geam termopan
– geam tripan 40 mm grosime, compus din Sun +14+F4+14+XN4: Ug = 1.1 (W/m2K)- coeficintul de transfer termic: TL=55(%) transmisia luminoasa; Rw 28 (-1;-5) (C;Ctr) (db) coeficientul de reducție acustica
- Tâmplărie din PVC (culoare gri antracit) cu 6 camere izolatoare, cu suprafață tratata cu un strat reflectant al razelor infraroșii low e, e 0.1 și având spațiul dintre geamuri tratat cu argon (R=min 0.80 mpK/W)
- Montarea glafurilor exterioare necesare protejării termoizolației. Ușile din interior vor fi realizate din lemn.
Izolarea pereților exteriori cu vata minerala bazaltica de 10 cm, din clasa de reacție la foc A1, A2-s1, d0 sau cel puțin B-s2;
Izolarea soclului cu polistiren extrudat 5 cm, din clasa de reacție la foc cel puțin B;
Pardoseala se va reface. Pardoselile vor fi placate cu gresie ceramica antiderapanta, așa cum este precizat în planurile de arhitectura de pe cele doua nivele.
Planșeul de peste parter se vă executa din beton armat monolit cu tavane din gips carton pe structura metalica la intrados.
Se va monta termoizolația realizata într-un strat de saltele de vata minerala de 15 cm grosime.
Pe zona utila de acces în pod se prevede protejarea termoizolației printr-o dușumea de lemn tratata și ignifugata.
Pentru clădirea Sediului Administrativ- Salubrizare s-au prevăzut următoarele tipuri de instalații electrice ce vor fi reabilitate în întregime:
- instalații de ilumint și prize
- instalații de iluminat pentru evacuare de siguranță
- instalație de paratrăsnet și priza de pământ.
Întrerupătoarele se vor monta la înălțimi la care copiii nu vor putea ajunge, respectiv la 1,50-1,80 m, iar prizele vor fi cu contact de protecție și capace, care să nu le permită copiilor să introducă obiecte metalice ascuțite.
Se va adopta un sistem de iluminat artificial LED cu culori calde, și cu un nivel de iluminare de 150lx, respectiv 300 lx (cca.18-24W/mp).
Pe lângă iluminatul artificial, se vă avea în vedere utilizarea iluminatului natural, respectând un raport de ¼-1/5 intre suprafață virata și suprafață utila a încăperii.
Pe lângă instalația electrica interioara de iluminat și prize, în clădirea Sediu Administrativ-Salubrizare s-a mai prevăzut instalație electrica de iluminat pentru evacuare de siguranță și instalație de paratrăsnet și priza de pământ.
Branșamentul de la rețeaua electrica de joasa tensiune existenta în zona, care vă putea fi aerian sau subteran, se vă executa în baza unui proiect ce se vă întocmi de către o firma autorizata ANRE.
Întregul obiectiv va fi alimentat cu energie electrica de la rețeaua de distribuție (LEA 0,4kV) din zona, prin intermediul unui BMPT, montat aparent pe stâlpul de coborâre sau în cofret stradal la limita de proprietate în funcție de poziția indicata ENEL.
Circuitele electrice aferente iluminatului interior se vor executa cu cabluri dinn cupru cu izolație și manta din PVC, tip FY 1,5 mmp pentru conductorii de faza și nul și de 2,5 mmp pentru nulul de protecție cu montaj în tuburi de protecție de tip IPY.
În grupurile sanitare și la exterior s-au prevăzut corpuri de iluminat rezistente la praf și umezeala.
Circuitul iluminatului exterior și corpurile de iluminat aferente sunt amplasate pe anvelopa clădirii în dreptul celor trei intrări și se alimentează din tabloul general de distribuție TGP.
Pentru protecția clădirii la descărcările electrice atmosferice s-a prevăzut o instalație de paratrăsnet de tip rețea de captare din platbanda zincata de 25x4mm, cu priza de pământ comuna cu cea a clădirii, pentru care rezistenta de dispersie trebuie să fie sub 1ohm.
Priza de pământ se vă realiza cu platbanda din otel zincat de 40x4mm electrozi verticali din țeavă zincata de otel de 2”, cu lungimea de 3m bătuți la distante de 6m.
Pentru clădirea Sdiului Administrativ-Salubrizare s-au prevăzut instalații sanitare, ce vor fi reabilitate în întregime, respectiv instalații interioare de alimentare cu apa rece și apa calda a punctelor de consum, precum și canalizare a apelor uzate menajere până la limita bazinului vidanjabil prevăzut în incinta împrejmuită.
În interiorul clădirii, alimentarea cu apa rece a punctelor de consum se vă executa cu țeavă din PEX, montata îngropat pe trasee paralele cu elementele de construcții.
Alimentarea cu apa calda a punctelor de consum se vă realiza cu țeavă din PEX, pe trasee îngropate paralele cu conductele de apa rece.
Grupurile sanitare vor fi echipate cu obiecte sanitare (lavoare și vase WC) cu dimensiuni și înălțimi de montaj specifice.
Colectarea apelor uzate menajere se vă face printr-o rețea interioara și evacuate direct în rețeaua comunala de canalizare.
Instalația termica interioara a fost proiectata în conformitate cu prevederile „Normativului pentru proiectarea și executarea instalațiilor de încălzire centrala” -I.13-2015.
Pentru clădirea Sediului administrativ-Salubrizare s-a prevăzut o instalație interioara de încălzire, respectiv montarea unei centrale termice care să producă agentul termic apa calda în regim de temperatura de 40/600C și conductele de alimentare și de retur la și de la corpurile statice de încălzire.
Achiziția se va face prin Planul National de Redresare și Reziliență – PNRR program finanțat din fonduri ale Uniunii Europene.
Persoanele care dețin funcții de decizie în cadrul autorității contractante sunt următoarele:
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Dispensarul și Primăria comunei Adamclisi , județul Constanța vor fi reabilitate termic. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)
Potrivit LicitatiaPublica.ro, valoarea este estimată la 6.705.454,6 RON
În conformitate cu reglementările în vigoare clădirea se încadrează în categoria de importanta „C” – construcție de importanta normala (HGR 766/97) și clasa de importanta III conform normativului P100-1/2013.
Pentru a se putea acoperi necesarul de spatii educaționale pentru elevi, autoritatea publica locala a inițiat procedura de elaborare a documentației tehnice necesara pentru consolidarea și reabilitarea termica moderata a Liceului Tehnologic „Jean Dinu”.
Terenul pe care este edificat imobilul este situat în str. Traian, nr. 37, comuna Lumina, județul Constanta, Nr. Cadastral 102072.
Conform documentației cadastrale și planului de situație vizat OCPI terenul are o suprafață de 3726 mp.
Structura de rezistenta a imobilului este formata din pereți autoportanti din cărămidă cămășuiți prin torcretare și elemente în cadre din beton armat monolit.
Fundațiile construcției sunt mixte subzidiri pentru fundațiile existente și talpi continue din beton armat monolit pentru structura noua.
Planșeul de peste parter va fi din beton armat cu efect de șaibă rigida. Intre soclu și zidărie se va așeză un strat de carton asfaltat intre doua straturi de bitum.
Construcția va fi protejata în exterior cu un trotuar de beton turnat monolit, separat de peretele exterior prin intermediul unui dop de bitum de etanșare.
Închiderile perimetrale ale imobilului sunt din cărămidă plina ce vor fi consolidate prin cămăsuire cu plase sudate și torcretatare cu beton și apoi placate cu vata bazaltica de 10 cm grosime, iar compartimentările vor fi ușoare din gips carton.
Pentru parterul Liceului Tehnologic „Jean Dinu”, în planul cu indicativul „A13-Plan Parter-Situație Propusa”, sunt detaliate următoarele funcțiuni ale căror suprafețe utile și înălțimi libere sunt prezentate mai jos:
- P01 Hol: 3.54 mp
- P02 Hol: 4.08 mp
– P03 Hol + Casa Scării:109.64 mp
- P04 Hol: 20.25 mp
- P05 Depozit: 3.43 mp
- P06 Camera pompelor: 11.80 mp
- P07 cabinet medical: 15.57 mp
- P08 Cancelarie: 31.92 mp
- P09 Birou director: 8.88 mp
- P10 Sala de clasa: 50.75 mp
- P11 Sala de clasa: 49.30 mp
- P12 Sala de clasa:51.04 mp
- P13 sala de clasa: 50.47 mp
- P14 Hol: 40.80 mp
- P15 Grup sanitar băieți: 15.40 mp
- P16 Grup sanitar pers. dizab./prof: 6.49
- P17 Grup sanitar fete: 15.40 mp
- P18 Hol +casa scării: 11.04 mp
- P19 Depozitare: 3.74 mp
- P20 Hol: 3.00 mp
- P21 Laborator TIC: 39.70 mp
- P22 laborator GASTRO: 38.81 mp
- P23 Centrala tehnic: 16.10 mp
Pentru parter, spatiile funcționale în configurația propusa a clădirii Liceului Tehnologic „Jean Dinu”, ne dau următoarele suprafețe:
- Suprafață construita scoală parter = 746 mp
- Suprafață utila SU parter = 601 mp
- Volumul util VU.
Parter = 1983 mc
Pentru etajul 1 al Liceului Tehnologic „Jean Dinu”, în planul cu indicativul „A14- Plan Etaj- Situație Propusa”, sunt detaliate următoarele funcțiuni ale căror suprafețe utile și înălțimi libere, sunt prezentate mai jos:
- E01 Casa scării: 14.21 mp
- E02 Hol: 7.70 mp
- E03 Hol: 8.87 mp
- E04 Laborator Fizica/Chimie/Biologie: 55.68 mp
- E05 Arhiva: 19.76 mp
- E06 Sala de clasa: 51.04 mp
- E07 Sala de clasa: 49.30 mp
- E08 Sala de clasa: 51.04 mp
- E09 Sala de clasa: 50.47 mp
- E10 Hol: 40.80 mp
- E11 Grup sanitar băieți: 15.40 mp
- E12 Grup sanitar pers. dizab./prof: 6.49 mp
- E13 Grup sanitar fete: 15.40 mp
- E14 Casa scării: 14.64 mp
- E15 Sala de clasa: 39.70 mp
Pentru etajul 1, spatiile funcționale în configurația propusa a Liceului Tehnologic „Jean Dinu”, ne dau următoarele suprafețe:
- Suprafață Construita Sc. etaj = 656 mp
- Suprafață Utila Su. Etaj = 540 mp
- Volumul Util Vu. Etaj = 1782 mc
Pentru clădirea Liceului Tehnologic „Jean Dinu”, cu spatiile funcționale în cele doua planuri pentru cele doua nivele, rezulta următoarele suprafețe:
- suprafață Construita Sc = 746 mp
- suprafață Desfășurată Sd = 1402 mp
- Suprafață Utila Su = 1141 mp
- Volumul Util Vu = 3765 mc
Se vor executa pardoseli din gresie ceramica (hol, bai, camera tehnica, vestiare și arhiva), placări cu gresie antiderapanta (terase, rampe pentru persoanele cu dizabilități) și placări cu parchet laminat (birouri).
Pereții și tavanele se vor finisa cu vopsitorii lavabile de calitate superioara. În baie se vă monta faianță h=2.10-2.80m.
Tencuiala decorativa alba/gri și placaje HPL.
Înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferenta, cu elemente performante energetic.
În acest sens, lucrările vor avea următoarele caracteristici:
- Grosime grosimea totala a parchetului de geam termopan
– geam tripan 40 mm grosime, compus din Sun +14+F4+14+XN4: Ug = 1.1 (W/m2K)- coeficintul de transfer termic: TL=55(%) transmisia luminoasa; Rw 28 (-1;-5) (C;Ctr) (db) coeficientul de reducție acustica
- Tâmplărie din PVC (culoare gri antracit) cu 6 camere izolatoare, cu suprafață tratata cu un strat reflectant al razelor infraroșii low e, e 0.1 și având spațiul dintre geamuri tratat cu argon (R=min 0.80 mpK/W)
- Montarea glafurilor exterioare necesare protejării termoizolației. Ușile din interior vor fi realizate din lemn.
Izolarea pereților exteriori cu vata minerala bazaltica de 10 cm, din clasa de reacție la foc A1, A2-s1, d0 sau cel puțin B-s2;
Izolarea soclului cu polistiren extrudat 5 cm, din clasa de reacție la foc cel puțin B;
Pardoseala se va reface. Pardoselile vor fi placate cu gresie ceramica antiderapanta, așa cum este precizat în planurile de arhitectura de pe cele doua nivele.
Planșeul de peste parter se vă executa din beton armat monolit cu tavane din gips carton pe structura metalica la intrados.
Se va monta termoizolația realizata într-un strat de saltele de vata minerala de 15 cm grosime.
Pe zona utila de acces în pod se prevede protejarea termoizolației printr-o dușumea de lemn tratata și ignifugata.
Pentru clădirea Sediului Administrativ- Salubrizare s-au prevăzut următoarele tipuri de instalații electrice ce vor fi reabilitate în întregime:
- instalații de ilumint și prize
- instalații de iluminat pentru evacuare de siguranță
- instalație de paratrăsnet și priza de pământ.
Întrerupătoarele se vor monta la înălțimi la care copiii nu vor putea ajunge, respectiv la 1,50-1,80 m, iar prizele vor fi cu contact de protecție și capace, care să nu le permită copiilor să introducă obiecte metalice ascuțite.
Se va adopta un sistem de iluminat artificial LED cu culori calde, și cu un nivel de iluminare de 150lx, respectiv 300 lx (cca.18-24W/mp).
Pe lângă iluminatul artificial, se vă avea în vedere utilizarea iluminatului natural, respectând un raport de ¼-1/5 intre suprafață virata și suprafață utila a încăperii.
Pe lângă instalația electrica interioara de iluminat și prize, în clădirea Sediu Administrativ-Salubrizare s-a mai prevăzut instalație electrica de iluminat pentru evacuare de siguranță și instalație de paratrăsnet și priza de pământ.
Branșamentul de la rețeaua electrica de joasa tensiune existenta în zona, care vă putea fi aerian sau subteran, se vă executa în baza unui proiect ce se vă întocmi de către o firma autorizata ANRE.
Întregul obiectiv va fi alimentat cu energie electrica de la rețeaua de distribuție (LEA 0,4kV) din zona, prin intermediul unui BMPT, montat aparent pe stâlpul de coborâre sau în cofret stradal la limita de proprietate în funcție de poziția indicata ENEL.
Circuitele electrice aferente iluminatului interior se vor executa cu cabluri dinn cupru cu izolație și manta din PVC, tip FY 1,5 mmp pentru conductorii de faza și nul și de 2,5 mmp pentru nulul de protecție cu montaj în tuburi de protecție de tip IPY.
În grupurile sanitare și la exterior s-au prevăzut corpuri de iluminat rezistente la praf și umezeala.
Circuitul iluminatului exterior și corpurile de iluminat aferente sunt amplasate pe anvelopa clădirii în dreptul celor trei intrări și se alimentează din tabloul general de distribuție TGP.
Pentru protecția clădirii la descărcările electrice atmosferice s-a prevăzut o instalație de paratrăsnet de tip rețea de captare din platbanda zincata de 25x4mm, cu priza de pământ comuna cu cea a clădirii, pentru care rezistenta de dispersie trebuie să fie sub 1ohm.
Priza de pământ se vă realiza cu platbanda din otel zincat de 40x4mm electrozi verticali din țeavă zincata de otel de 2”, cu lungimea de 3m bătuți la distante de 6m.
Pentru clădirea Sdiului Administrativ-Salubrizare s-au prevăzut instalații sanitare, ce vor fi reabilitate în întregime, respectiv instalații interioare de alimentare cu apa rece și apa calda a punctelor de consum, precum și canalizare a apelor uzate menajere până la limita bazinului vidanjabil prevăzut în incinta împrejmuită.
În interiorul clădirii, alimentarea cu apa rece a punctelor de consum se vă executa cu țeavă din PEX, montata îngropat pe trasee paralele cu elementele de construcții.
Alimentarea cu apa calda a punctelor de consum se vă realiza cu țeavă din PEX, pe trasee îngropate paralele cu conductele de apa rece.
Grupurile sanitare vor fi echipate cu obiecte sanitare (lavoare și vase WC) cu dimensiuni și înălțimi de montaj specifice.
Colectarea apelor uzate menajere se vă face printr-o rețea interioara și evacuate direct în rețeaua comunala de canalizare.
Instalația termica interioara a fost proiectata în conformitate cu prevederile „Normativului pentru proiectarea și executarea instalațiilor de încălzire centrala” -I.13-2015.
Pentru clădirea Sediului administrativ-Salubrizare s-a prevăzut o instalație interioara de încălzire, respectiv montarea unei centrale termice care să producă agentul termic apa calda în regim de temperatura de 40/600C și conductele de alimentare și de retur la și de la corpurile statice de încălzire.
Achiziția se va face prin Planul National de Redresare și Reziliență – PNRR program finanțat din fonduri ale Uniunii Europene.
Persoanele care dețin funcții de decizie în cadrul autorității contractante sunt următoarele:
- Dumitru Ion Viceprimar
- Drăgan Cristian Valentin Secretar General al Comunei
- Slabu Marian Inspector
- Oancea Măria Inspector
- Cocota Mariana Consilier Achiziții
- Balașa Iuliana Inspector
- Ogrezeanu Ștefan Nicolae Expert Extern Cooptat
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Dispensarul și Primăria comunei Adamclisi , județul Constanța vor fi reabilitate termic. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii