Licitații Constanța Administrația Canalelor Navigabile caută firmă pentru retehnologizarea ecluzei Năvodari, cu 73 de milioane de euro. Licitația anterioară, anulată (DOCUMENT)
Licitații Constanța: Administrația Canalelor Navigabile caută firmă pentru retehnologizarea ecluzei Năvodari,
05 Jan, 2024 12:57
ZIUA de Constanta
1185
Marime text
Administrația Canalelor Navigabile SA a redeschis procedura pentru atribuirea contractuli vizând proiectarea și executarea lucrărilor de retehnologizare a ecluzei Năvodari!
Potrivit datelor oficiale publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, licitația anterioară, cu termenul-limită de depunere a ofertelor în octombrie 2023, a fost anulată la data de 15 decembrie 2023.
Noul anunț de participare a fost publicat în SEAP, unde se precizează că este vorba despre un contract estimat la aproape 73,5 milioane de euro.
Denumirea achiziției este „Proiectare şi execuţie lucrări «Retehnologizare ecluza Năvodari în vederea creşterii siguranţei navigaţiei»“, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Operațional Transport POT 2021-2027.
Valoarea totală estimată a contractului este de 365.264.616 lei fără TVA, adică peste 73,47 de milioane de euro, la cursul actual.
Durata contractului este de 120 de luni, urmând ca atribuirea să se facă prin licitație deschisă, în baza criteriului cel mai bun raport calitate-preț.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 februarie 2024, ora 15.00, urmând ca ofertele să fie deschise tot atunci, în SEAP.
Ofertele trebuie să fie valabile până la data de 12 august 2024.
În informațiile suplimentare se precizează, printre altele, că „procedura de atribuire este inițiată sub incidența următoarei clauze rezolutorii: «Încheierea contractului de achiziție sectorială este condiționată de obținerea/aprobarea finanțării din fonduri de la bugetul de stat și/sau fonduri nerambursabile, semnarea contractului fiind posibilă doar în situația în care se respectă dispozițiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice. În cazul în care, indiferent de motive, obținerea/aprobarea finanțării din fonduri de la bugetul de stat și/sau fonduri nerambursabile nu se realizează, entitatea contractantă va aplica prevederile art. 225 alin. (1), lit. c, din Legea nr. 99/2016, fiind imposibilă încheierea contractului de achiziție sectorial㻓.
Se mai face precizarea că „rermenul estimat maxim până la care se aplică clauza suspensivă este 12 luni. Ofertantii din cadrul acestei proceduri înțeleg că Entitatea Contractantă, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – DGPET și/sau Guvernul României nu pot fi considerați răspunzatori pentru vreun prejudiciu în cazul anulării procedurii de atribuire/nesemnarea contractului de lucrări, în termenul propus. Ofertanții din cadrul acestei proceduri acceptă utilizarea condițiilor speciale de mai sus / clauzei suspensive, asumându-și întreaga răspundere în raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi în situația descrisă“.
Persoanele cu funcție de decizie din cadrul entității contractante cu privire la organizarea, derularea și finalizarea procedurii de atribuire sunt
1.Director General - Florin Goidea;
2.Director Executiv, Direcția Juridică - Diana Niculescu;
3.Director Economic, Direcția Economică – Cornelia Popescu;
4. Director Executiv, Diercția Management Operațional Trafic Naval - Mihai Stanciu;
5. Șef Compartiment Analize Economice Tarife-Daniela Boaghe;
6. Șef Departament Achiziții –Camelia Sîrbu;
7. Șef Departament Managementul Ecluzelor și Stațiilor de Pompare - Cristinel Ionescu ;
8. Șef Ecluza Năvodari - Dorin Morariu;
9. Ing. Departament Managementul Ecluzelor și Stațiilor de Pompare - Mihai Tomescu.
Membrii Consiliului de Administratie:
1. Președinte CA: Georgeta Bumbac;
2. Membru CA: Ion Laurențiu Voicu;
3. Membru CA: Voicu Cheta;
4. Membru CA: Constantin Gabriel Bunduc;
5. Membru CA: Mihai Constantin;
6. Membru CA: Petrică Lucian Rusu;
7. Membru CA: Cristina Mara Toganel.
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Examen de capacitate al judecătorilor și procurorilor stagiari! S-au înscris patru candidați
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii