Licitații Constanța CFR modernizează patru stații din Constanța! Investiție evaluată la peste 3,36 de milioane de euro (DOCUMENT)
Licitații Constanța: CFR modernizează patru stații din Constanța! Investiție evaluată la peste 3,36 de milioane
19 Oct, 2023 17:00
ZIUA de Constanta
1589
Marime text
- În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.
„Compania Naţională de Căi Ferate CFR- SA a finalizat studiul de fezabilitate pentru proiectul «Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din ROMÂNIA - SRCF Constanța, 4 stații: Neptun hc, Costinești Tabără, Ciulnița și Mangalia». Proiectul se află în prezent în etapa de pregătire a documentaţiei de achiziţie proiectare şi execuție şi, respectiv, consultanţă şi supervizare a lucrărilor“, arată autoritățile în domeniu.
Informațiile au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se precizează faptul că atribuirea se va face prin licitație deschisă, în baza criteriului cel mai bun raport calitate-preț.
Durata contractului este de 76 de luni, iar finanțarea este asigurată din fonduri europene, prin Programul Transport (PT) 2021-2027, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, „precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii“.
Autoritatea contractantă a precizat că „încheierea contractului cu agentul economic care va fi declarat câștigător în urma finalizării procedurii de achiziție publică în vederea realizării obiectivului de investiții «Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din România – SRCF Constanța, 4 stații: Neptun hc, Costinești Tabără, Ciulnița și Mangalia – Lot 2 Costinești Tabără» este condiționată de obținerea/ aprobarea finanțării lucrărilor, semnarea contractului fiind posibilă doar în situația în care se respectă dispozițiile referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidența legislației privind finanțele publice“.
„În cazul în care, indiferent de motive, obținerea/aprobarea finanțării lucrărilor din fonduri de la bugetul de stat și/ sau fonduri europene nerambursabile nu se realizează, Entitatea Contractantă va aplica prevederile art. 225 alin (1) lit. c), din Legea nr. 99/2016, anume: «(1) Entitatea contractantă are obligaţia de a anula procedura de atribuire a contractului sectorial/acordului-cadru în următoarele cazuri: c) dacă încălcări ale prevederilor legale afectează procedura de atribuire sau dacă este imposibilă încheierea contractului»“, au precizat reprezentanții CFR.
Aceștia au mai precizat că „în funcție de derularea procedurii de achiziție, Entitatea Contractantă estimează că este posibil să obțină finanțarea necesară semnării contractului în trimestrul al IV-lea al anului 2023“.
Denumirea contractului este „Proiectare şi Execuție lucrări aferente obiectivului de investiţii «Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din ROMÂNIA – SRCF Constanța, 4 stații: Neptun hc, Costinești Tabără, Ciulnița și Mangalia – Lot 2 Costinești Tabăr㻓.
În descrierea achiziției, se precizează că aceasta „are ca scop proiectarea și execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiții «Modernizarea/reabilitarea a 47 de stații de cale ferată din ROMANIA- SRCF Constanţa, 4 stații: Neptun hc, Costineşti Tabără, Ciulnița și Mangalia – Lot 2 Costinești Tabără» în vederea aducerii infrastructurii de cale ferată la un nivel care să corespundă prevederilor și cerințelor Master Planului General de Transport al României, Regulamentelor și Acordurilor Uniunii Europene specifice, ale standardelor TEN-T și Specificațiilor Tehnice de Interoperabilitate“.
„Halta Costineşti Tabără este amplasată pe intervalul c.f. Costineşti - Neptun H.m., interval c.f. care face parte din magistrala 800 București – Constanța – Mangalia, secția de circulație 813, România, judeţul Constanța, care face legătura cu litoralul românesc. În zona gării predomină funcțiuni turistice și comerciale. Prin implementarea proiectului, Halta Costineşti Tabără, implicit clădirea stației va fi în conformitate cu parametrii tehnici ceruți de standardele și de legislația europeană/internațională în vigoare. De asemenea, implementarea proiectului va duce la atingerea obiectivelor stabilite în convențiile și acordurile internaționale referitoare la Rețelele de transport Trans-European (TEN) și Standardele tehnice de interoperabilitate (STI)“, conform descrierii achiziției
De asemenea, autoritatea contractantă a vorbit și despre clauza suspensivă, menționând că „procedura de atribuire se desfașoară sub incidența prezentei clauze suspensive, în sensul că semnarea contractului de proiectare și execuție lucrări se va face numai după asigurarea sursei de finanțare. Se estimează că perioada pe parcursul căreia se aplică clauza suspensivă este de 12 luni de la aprobarea raportului procedurii“.
Valoarea estimată a investiției este între 15.285.568,12 lei fără TVA și 16.730.750,72 de lei fără TVA.
Persoane cu funcţii de decizie din cadrul Entității Contractante, precum şi persoanele din cadrul Entității Contractante ce pot influenţa conţinutul documentaţiei de atribuire şi/ sau desfăşurarea procedurii de atribuire sunt:
Marian Marius Chiper Membru C.A.
Mihaela Mocanu Membru C.A.
Damian Ion Membru C.A.
Dorin Mitan Membru C.A.
Diana Doina Țenea Membru C.A.
Gheorghe Udriște Membru C.A.
Marian Zamfir Membru C.A.
Ion Simu-Alexandru- Director General
Mantescu Iulian Florin-Director Financiar
Maria Monica Mihaileanu- Director Gen. Adj. Proiecte cu Finanțare Externă
Preoteasa Traian-Director Gen. Adj. Tehnic
Pipa George Radu -Director Gen. Adj. Exploatare
Bleotu Iulian Director – Management Financiar Proiecte cu Finanţare Externă
Badea Manuela – Director – Direcția Pregătire Proiecte cu Finanțare Externă
Rugea Mihaela- Director Operaţiuni Financiare
Dascălu Ana- Maria- Director - Direcţia Juridică
Dumitrescu Manuela Daniela - Director Direcţia Achiziţii
Staicu Iulia - Director Adjunct Direcţia Achiziţii
Oneci Aurelian- Director Direcția Dezvoltare Proiecte Feroviare
Kiss Mariana Şef Serviciu – Serviciul Achiziţii Sectoriale Fonduri Rambursabile şi Nerambursabile
Toma Mirela- Şef Birou -Serviciul ASFRN
Ilie Mariana Şef Birou - Serviciul ASFRN
Stănescu Bogdan Iulian-Sef Proiect-Serviciul ASFRN
Gotea Andrada- Şef Proiect -Serviciul ASFRN
Mandras Oana Otilia- Şef Proiect -Serviciul ASFRN
Neacșu Sonia-Georgeta- Șef Proiect -Direcția Achiziții
Dragoi Silvia - Șef Proiect -Direcția Achiziții
Ghita Daniela - Șef Proiect -Direcția Achiziții
Bala Simona Lavinia- Şef Serviciu-Serviciul Contractare şi Amendamente Proiecte cu Finanţare Externă
Constantin Doina- Șef proiect - Serviciul Contractare şi Amendamente Proiecte cu Finanţare Externă
Medeleț Cecilia Marcela-Șef proiect -Serviciul Contractare şi Amendamente Proiecte cu Finanţare Externă
Arhire Mădălina - Șef proiect -Serviciul Contractare şi Amendamente Proiecte cu Finanţare Externă
Mirica Florina- Şef Serviciu – Direcţia Juridică
Preda Georgiana- Şef serviciu– Direcţia Juridică
Buholt Mariana Şef Proiect - Direcţia Juridică
Maruntu Violeta- Consilier juridic – Direcţia Juridică
Mihai Crenguţa Mihaela- Consilier juridic – Direcţia Juridică
Georgescu Roxana Vasilica Consilier juridic – Direcţia Juridică
Gheorghe Maria Alexandra Consilier juridic – Direcţia Juridică
Gheorghe Mirela - Șef Proiect – Direcția Operaţiuni Financiare
Şincai Florin Daniel- Șef Proiect – Direcția Operaţiuni Financiare
Valeanu Madalina -Sef proiect - Direcţia Management Financiar Proiecte cu Finanţare Externă
Coapsi Georgian Corneliu – Șef Serviciu - Direcția Pregătire Proiecte cu Finanțare Externă
Polodeanu Camelia – Șef Proiect - Direcția Pregătire Proiecte cu Finanțare Externă
Bondoc Alina – Șef Proiect - Direcția Pregătire Proiecte cu Finanțare Externă
Ghiciu Florin-Vasile – Șef Proiect - Direcția Pregătire Proiecte cu Finanțare Externă
Nelcu Ovidiu Robert – Economist - Direcția Pregătire Proiecte cu Finanțare Externă
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
CN CF CFR SA - Sucursala regională CF Constanța achiziționează lemn de foc (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii