Licitații Constanța Conectivitate trimodală în Portul Constanța. Cine elaborează studiul de fezabilitate (DOCUMENT)
Licitații Constanța: Conectivitate trimodală în Portul Constanța. Cine elaborează studiul de fezabilitate
28 Mar, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
1060
Marime text
- Valoarea contractului 132 / 20 martie 2024 este de 11.487.366 lei, ofertante câștigătoare fiind două firme.
CN CF CFR SA - Sucursala Regională CF Constanța – Unitate Operațională, ca autoritate contractantă, a atribuit contractul „Elaborarea Studiului de Fezabilitate «Conectivitate trimodală în Portul Constanța»“, prin anunț de atribuire la anunț de participare.
Valoarea contractului 132 / 20 martie 2024 este de 11.487.366 lei, ofertante câștigătoare fiind firmele ISPCF SRL și Baicons Impex SRL.
După cum se arată pe e-licitatie.ro, serviciul constă în elaborarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul „Conectivitate trimodală în Portul Constanța“ şi a depunerii documentaţiei în vederea obţinerii certificatului de urbanism, precum şi obţinerea tuturor avizărilor/ aprobărilor în vederea promovării Hotărârii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi pentru exproprierea imobilelor, aferente obiectivului de investiţii Elaborarea Studiului de Fezabilitate „Conectivitate trimodală în Portul Constanța“, în conformitate cu cerințele din HG 907/2016 si ale Caietului de sarcini.
Elaborarea Studiului de Fezabilitate se va realiza în conformitate cu cadrul legislativ şi de reglementare în vigoare, pentru a prezenta cea mai bună alternativă privind creșterea conectivității, prin asigurarea conexiunii zonei de nord a Portului Constanța cu zona de sud a Portului Constanța.
Acest tip de proiect, are ca obiectiv o soluție modernă și actuală de realizare a schimbului de fluxuri de trafic in Portul Constanța care va avea un impact major în ceea ce privește descărcarea și încărcarea cargo, respectiv creșterea calității transportul naval și maritim - feroviar - rutier.
Pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate, Contractantul va respecta actele normative şi de reglementare specifice infrastructurii feroviare, rutiere, construcții, aplicabile, în vigoare, în vederea prezentării unui proiect „matur“, care să corespundă celei mai eficiente soluții din punct de vedere tehnico - economic, pentru care să se aprobe asigurarea sursei de finanțare pentru implementarea obiectivului de investiție, cu respectarea conformității standardelor impuse și asigurarea specificațiilor tehnice de interoperabilitate pe teritoriul României.
Obiectivele generale la care contribuie realizarea serviciului sunt:
- Asigurarea conexiunii feroviare directe între toate compartimentele portului Constanța prin conexiunea directă a tuturor grupelor de linii;
- Îmbunătățirea conexiunii trimodale rutier - feroviar – naval în zona de interfațare a celor trei infrastructuri de transport din portul Constanța;
- Realizarea unei conexiuni feroviare care să contribuie la creșterea rentabilității proiectelor feroviare și portuare implementate sau în curs de implementare din fonduri europene
Prin implementarea acestui proiect, se urmărește atingerea următoarelor obiective specifice:
- Reducerea lungimii totale a conexiunii feroviare de la 24,1 km la 7,85 km (o diferență de 16,25 km);
- Reducerea declivității maxime de la 15 ‰ (actuală) la declivități conform legislatiei UE pentru construcții linii noi, ceea ce conduce la creșterea tonajelor maxime ale trenurilor de marfă, o economie de energie electrică și combustibil, precum și la o creștere a siguranței circulației feroviare;
- Eliminarea procesului tehnologic de rebrusare a trenurilor (schimbarea sensului de deplasare) în stația Palas, ceea ce conduce la economie de energie electrică, combustibil și resurse umane;
- Creșterea vitezei maxime de circulație a trenurilor de la 50 km/h (actuală) la 80 km/h (proiectată);
- Creșterea capacității de infrastructură a infrastructurii feroviare care deservește Portul Maritim Constanța, prin posibilitatea de utilizare simultană atât a liniilor care leagă stația Palas de stațiile Constanța Port Zona A, Zona B, Mol 5, Constanța Ferry Boat, Agigea Oil Terminal, cât și liniei nou proiectate;
- Creșterea capacității de infrastructură a infrastructurii feroviare prin reducerea numărului de trenuri circulate datorită creșterii tonajului maxim permis pentru aceste trenuri;
- Fluidizarea activității pe ansamblu a Portului Maritim Constanța prin reducerea duratei de transport între cele 2 zone ale portului, reducerea staționării totale a materialului rulant în port și optimizarea fluxurilor de transport din interiorul portului.
- Realizarea unei rute alternative la infrastructura feroviare care deservește în prezent Portul Maritim Constanța, ceea ce ar permite menținerea traficului feroviar chiar în condițiile unei perturbări totale sau parțiale a circulației trenurilor pe secția Constanța Port Zona A (sau Zona B) – Palas, respectiv pe secția Palas – Agigea Ecluză – Constanța Ferry Boat (Agigea Oil Terminal).
În urma derulării acestui contract sunt așteptate următoarele rezultate pentru proiectul Elaborarea Studiului de Fezabilitate „Conectivitate trimodală în Portul Constanţa”: conform prevederilor Caietului de Sarcini nr. 8.1/777/28.06.2023, cap. 3.6. Rezultate ce trebuie obţinute în urma prestării serviciilor.
Durata contractului este de 12 luni.
Durata de prestare a serviciilor este de zece luni de la data de începere a prestării serviciilor, la care se adaugă două luni necesară activităţilor de verificare şi aprobare a documentelor/livrabilelor de către Entitatea Contractantă, inclusiv emiterea de către Entitatea Contractantă a Certificatului de Finalizare a obligațiilor prevăzute în Contract.
În situaţia în care prestarea serviciilor nu se încadrează în planul de lucru pentru activităţile/ serviciile solicitate în caietul de sarcini, durata contractului sectorial de prestări servicii poate fi prelungită peste perioada menţionată, fără costuri suplimentare. Această prelungire a duratei contractului se poate face numai în cazuri bine justificate, când finalizarea unei activităţi depinde de aprobări care întârzie din cauze ce nu pot fi imputate ca fiind exclusiv din vina Contractantului. În cazul în care este necesară modificarea documentaţiei, durata contractului se poate prelungi până la aprobarea prin Hotărâre de Guvern a Indicatorilor Tehnico-Economici ai Investiției și a Surselor de Finanțare necesare pentru implementarea investiției, fără costuri suplimentare.
Despre ISPCF SRL
Potrivit termene.ro, platformă consultată joi, 28 martie 2024, firma ISPCF SRL a fost înființată în anul 1992, adresa sediului social este în București, iar obiectul principal de activitate este „Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea“.
Asociați în ISPCF SRL sunt Constantin Hârțan (cu 99,987722 %), Ștefan Bucioaca (cu 0,002456%), Petre Curcăneanu (cu 0,002456%), Profirie T. Dima (cu 0,002456%), Eugeniu-Cezar P. Ivana (cu 0,002456%) și Cristina Viviana Rădulescu (cu 0,002456%).
Calitatea de administrator o dețin Constantin Hârțan, Elena Iașciurjinschi și Mihail Ionescu.
În 2022, ISPCF SRL a avut o cifră de afaceri de 21.807.947 lei, un profit de 1.930.653 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 108.
Platforma termene.ro informează că ISPCF SRL are patru contracte câștigate - achiziții directe și peste 70 de contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări – 27 martie 2024).
Despre Baicons Impex SRL
Potrivit termene.ro, platformă consultată joi, 28 martie 2024, firma Baicons Impex SRL a fost înființată în anul 2001, adresa sediului social este la București, iar obiectul principal de activitate la Recom este „Activități de inginerie și consultanță tehnică legate de acestea“.
Asociat unic al Baicons Impex SRL este Marin D. Baicu, cel care îndeplinește și calitatea de administrator.
În 2022, Baicons Impex SRL a avut o cifră de afaceri de 29.829.454 lei, un profit de 9.811.717 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 62.
Platforma termene.ro informează că Baicons Impex SRL are peste 20 de contracte câștigate - achiziții directe și 100 de contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări – 27 martie 2024).
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanța
Citește și:
Licitații Constanța
CN CF CFR SA - Sucursala Regională CF Constanța, un nou contract subsecvent pentru revopsire tabliere metalice (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii