Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Eraos SA, deținută de fratele fostului primar din Cogealac, contract de 2,18 milioane de euro cu Primăria Cerchezu (DOCUMENT)

ro

10 Jun, 2024 17:00 815 Marime text
Comuna Cerchezu. Sursa foto: Primăria Comunei Cerchezu
  • Eraos SA este deținută de Aurelian Soare și Fila S.H. SRL (deținută și administrată de Aurelian Soare ).
Eraos SA, al cărei acționar majoritar este Aurelian Soare, fratele fostului primar din Cogealac Ion Soare, și-a adjudecat recent un contract de asfaltare de la Primăria Cerchezu, cu o valoare ce echivalează cu peste 2,18 milioane de euro.
 
Informațiile privind semnarea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se face precizarea că oferta Eraos SA a fost singura ofertă depusă pentru contract.
 
Denumirea achiziției este „Contract de execuţie: Execuția lucrărilor pentru implementarea investiției publice: «Modernizare infrastructură rutieră în comuna Cerchezu, localitățile Viroaga, Căsciorele și Cerchezu, jud. Constanța» – LOT 1“.
 
Valoarea totală a achiziției este de 10.876.899,83 de lei fără TVA, adică peste 2,18 milioane de euro, la cursul actual, inițial contractul fiind estimat la 10.900.099,83 de lei fără TVA.
 
Nu este posibilă subcontractarea, potrivit SEAP.
 
În descriere se precizează că „obiectul contractului este reabilitarea și modernizarea a 4 străzi existente din intravilanul Comunei Cerchezu, județul Constanța, prin îmbunătățirea condițiilor de trafic (auto și pietonal) și creșterea siguranței rutiere“.
 
„În cadrul proiectului sunt propuse a se reabilita și moderniza următoarele străzi: Sat Cerchezu: Strada Liniștei-396 m; Strada Trandafirului-360 m; Strada Tineretului-1547 m; Strada Fulgerului-1120 m Total 3423 m“, conform SEAP.
 
Despre Eraos SA
 
În octombrie 2019, Eraos SA și-a mai adjudecat un contract de la Primăria Cerchezu vizând asfaltarea străzilor din comună, la momentul respectiv fiind vorba despre reabilitarea străzii Ghioceilor și reabilitarea străzii Liniștii.
 
Detalii despre acel contract pot fi accesate în articolul
Eraos SA, firmă controlată de fratele fostului primar din Cogealac, Ion Soare, va reabilita străzile din Cerchezu (document)
 
Potrivit termene.ro, platfomă consultată la data de 10 iunie 2024, Eraos SA a fost înființată în 1994, are sediul social în Fântânele, pe strada Basarabia, nr. 2 și se ocupă de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor.
 
Firma are un punct de lucru și în Ovidiu.
 
Acționarul majoritar (99,98%) este Aurelian Soare, fratele fostului primar din Cogealac Ion Soare, iar restul acțiunilor sunt deținute de compania Fila S.H. SRL Constanța (deținută și administrată de Aurelian Soare).
 
Administratorii Eraos SA sunt Filadelfia Ionescu (al cărei nume se leagă și de Tomis Real Estate SRL și Pescărușul Vesel SRL), Costinel Savin (al cărui nume se leagă și de Altfel Advertising SRL) și Aurelian Soare.
 
Numele lui Aurelian Soare se leagă și de Agro Sofil SRL, Agrosefag SRL, Algera Com SRL, Fila S.H. SRL, Floor Cover Solutions SRL, Montana Azuga SRL, Pescărușul Vesel SRL, Predeal Holidays SRL, Pro Granido SRL, Ravena Impex SRL, Rogusto-Line SRL, Soare Aurelian ÎI, Tic Tac A.S. SRL și Tomis Real Estate SRL.
 
Potrivit termene.ro, Eraos SA figurează cu 12 achiziții directe (Comuna Fântânele, Comuna Dumbrăveni, Școala Gimnazială Gheorghe Lazăr Corbu printre autoritățile contractante) și patru contracte publice (Comuna Cerchezu, Comuna Limanu autorități contractante).
 
În 2023, Eraos SA a declarat 46 de angajați, profit peste 900.000 de lei, iar cifra de afaceri a depășit 9,18 milioane de lei.
 
În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul publicat în SEAP.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Parohia Izvorul Tămăduirii Cerchezu, apel în procesul cu Primăria Cerchezu! Biserica trebuie să achite peste 10.000 de lei primăriei
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii