Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:51 23 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Tulcea 15 străzi din zona de est a municipiului, reabilitate și modernizate. Ce firmă a câștigat contractul de peste 17 milioane de lei (DOCUMENT)

ro

29 Jan, 2024 17:00 1539 Marime text
Sursa foto (cu rol ilustrativ): Facebook (Primăria Municipiului Tulcea)
 
  • Proiectul are ca scop reabilitarea și modernizarea a 15 străzi (17 tronsoane) din Municipiul Tulcea, cu o lungime totală de peste opt kilometri.
 
Municipiul Tulcea, ca autoritate contractantă, a atribuit contractul „Execuție lucrări pentru obiectivul de investiții «Reabilitare și modernizare străzi municipiul Tulcea, zona Est, etapa 1»“, achiziția fiind atribuită prin anunț de atribuire la anunțul simplificat.
 
Ofertant câștigător este firma Kronstarr Bau Company SRL. Contractul (3150 / 23 ian. 2024) are valoarea de 17.047.066,01 lei.
 
După cum se arată pe e-licitatie.ro, obiectivul de investiții „Reabilitare și modernizare străzi Municipiul Tulcea, Zona Est etapa 1“ a fost selectat pentru finanțare în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny“, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice sesiunea 2022, după care s-a semnat Contractul de finanțare nr. 2107/21.08.2023/35972/28.08.2023.
 
Prezentul proiect de investiție se suprapune cu proiectul de investiție „Lucrări edilitare străzi Municipiul Tulcea Zona Est“, precum și cu investiția privind „Îmbunătățirea capacității de preluare a apelor meteorice din Municipiul Tulcea“, care au ca scop îmbunătățirea colectării apelor pluviale din zonele cu acumulări mari de apă, extinderea sistemului de canalizare apa uzată menajeră și respectiv reabilitarea sistemului de alimentare cu apă prin efectuarea de lucrări tehnico-edilitare, pe străzile din zona Est a Municipiului Tulcea.
 
Proiectul „Reabilitare și modernizare străzi Municipiul Tulcea Zona Est, etapa 1“ are ca scop reabilitarea și modernizarea a 15 străzi (17 tronsoane) din Municipiul Tulcea, cu o lungime totală de 8.188,00 metri. Străzile care urmează a fi reabilitate sunt: 24 Ianuarie, Cuza Vodă (tronson str. Mihail Kogălniceanu - str. Mărășești), Armeană, Concordiei - Tr. 1, Concordiei - Tr. 2, Gloriei, Avram Iancu, Sălciilor, Mihai Viteazu - Tr. 1, Mihai Viteazu - Tr. 2, Rahovei, Traian Vuia, Nicolae Bălcescu, George Georgescu, Plugarilor, Primăverii, Prislav (tronson str. Nicolae Bălcescu - sens giratoriu Orizontului).
 
„Amenajarea străzilor va avea efecte pozitive în special prin:
 
- Reducerea timpului de deplasare a locuitorilor către zonele de interes;

- Reducerea cheltuielilor cu consumul de combustibili;
- Reducerea noxelor poluante și a prafului;
- Reducerea timpului de intervenție a pompierilor, poliției, salvării, etc, având ca efecte salvarea de vieți omenești și bunuri;
- Reducerea nivelului de zgomot.
 
Intervenția cu lucrări de reabilitare și modernizare executate la nivelul sistemului rutier pe străzile din zona de Est a Municipiului Tulcea este necesară și oportună, aflându-se pe lista de priorități a Municipiului Tulcea“, menționează sursa citată.
 
Despre Kronstarr Bau Company SRL
 

Potrivit termene.ro, platformă consultată luni, 29 ianuarie 2024, firma Kronstarr Bau Company SRL a fost înființată în anul 2008, sediul social este în municipiul București, iar obiectul principal de activitate este „Alte lucrări speciale de construcții n.c.a.“.
 
Asociat unic în Kronstarr Bau Company SRL este Adenium Imob SRL, iar calitatea de administrator o deține Bianca Simion.
 
În ce privește situația financiară pe anul 2022, Kronstarr Bau Company SRL a avut o cifră de afaceri de 67.082.015 lei și un profit de 3.317.124 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 41.    
 
Platforma termene.ro informează că firma Kronstarr Bau Company SRL are cinci contracte câștigate - achiziții directe și 26 de contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 28 ianuarie 2024).

Despre Adenium Imob SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată luni, 29 ianuarie 2024, firma Adenium Imob SRL fost înființată în anul 2016, sediul social este în municipiul Brașov, iar obiectul principal de activitate la Recom este „Activități de consultanță pentru afaceri și management“.
 
Asociați în Adenium Imob SRL sunt Negroni 1919 SRL (cu 99,925%) și Filip Dumitrescu (cu 0,075%), iar calitatea de administrator o deține Mihai - Daniel Fetcu.
 
În ce privește situația financiară pe anul 2022, Adenium Imob SRL a avut o cifră de afaceri de 1.627.766 lei și un profit de 779.910 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 3.    
 
Platforma termene.ro informează că firma Adenium Imob SRL nu are contracte câștigate - achiziții directe și nici contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 28 ianuarie 2024).
 
Despre Negroni 1919 SRL
 
Potrivit termene.ro, platformă consultată luni, 29 ianuarie 2024, firma Negroni 1919 SRL fost înființată în anul 2016, sediul social este în municipiul Brașov, iar obiectul principal de activitate este „Alte forme de învățământ n.c.a.“.
 
Asociat unic în Negroni 1919 SRL este Mihai - Daniel Fetcu, cel care deține și calitatea de administrator.
 
În ce privește situația financiară pe anul 2022, Negroni 1919 SRL a avut o cifră de afaceri de 182.344 lei și un profit de 72.512 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 1.    
 
Platforma termene.ro informează că firma Negroni 1919 SRL nu are contracte câștigate - achiziții directe și nici contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 28 ianuarie 2024).
 
Prezentul proiect de investiție are ca scop reabilitarea străzilor și trotuarelor din Zona Est a Municipiului Tulcea, îmbunătățirea acestora în raport cu cerințele traficului rutier actual și de viitor, și se suprapune cu proiectul „Lucrări edilitare străzi Municipiul Tulcea Zona Est” - având ca obiectiv îmbunătățirea / extinderea rețelelor de apă, canalizare apă menajeră și ape pluviale pe străzile din zona Est a Municipiului Tulcea, precum și cu proiectul „Îmbunătățirea capacității de preluare a apelor meteorice din Municipiul Tulcea“.
 
În prezent, sub acțiunea traficului, a factorilor climatici, a intervenției cu materiale antiderapante pentru prevenirea și combaterea poleiului în perioadele de iarnă și a frecventelor lucrări de reparații urmare a avariilor la rețelele de utilități (apă, canal), structura rutieră s-a deteriorat accentuat, apărând numeroase defecțiuni și disfuncționalități: faianțări, făgașe longitudinale, tasări, fisuri și crăpături multiple și gropi. Din punctul de vedere al asigurării cerințelor esențiale de calitate în construcții, străzile care fac obiectul prezentei documentații sunt într-o starea avansată de degradare, nu asigură condițiile necesare desfășurării unui trafic auto în condiții de siguranță și confort, de aceea se recomandă reabilitarea și modernizarea lor, se mai precizează pe e-licitatie.ro.
 
Obiectivul de investiții urmează a se realiza în intravilanul Municipiului Tulcea.
 
Străzile analizate în documentația tehnico-economică se află în domeniul public al Municipiului Tulcea, nu necesită exproprieri și nu fac obiectul unor litigii în curs de soluționare în instanțele judecătorești.
 
1. Sistemul rutier este adoptat în conformitate cu normativul „Mixturi asfaltice executate la cald. Condiții tehnice privind proiectarea, prepararea și punerea în operă” indicativ AND 605-2016, STAS 6400-84 – „Straturi de bază și de fundație. Condiții tehnice generale de calitate”, SR EN 13108 - 1 - „Mixturi asfaltice. Specificații pentru materiale. Partea 1: Beton asfaltic”. STAS 6400-84 - „Straturi de bază și de fundație. Condiții tehnice generale de calitate“ și dimensionat conform normativului pentru dimensionarea sistemelor rutiere suple și semirigide (metoda analitică), indicativ PD 177-2001.
 
Structura rutieră pentru realizarea obiectivului de investiții este:
 
• strat de fundație din piatra spartă în grosime de 25 cm după compactare, conform STAS 6400-84 si SR EN 13242;
• strat de bază din piatră spartă amestec optimal în grosime de 15 cm după compactare, conform STAS 6400-84 si SR EN 13242;
• strat de legătura BAD 22,4 în grosime 6 cm, conform „Mixturi asfaltice executate la cald. Condiții tehnice privind proiectarea, prepararea și punerea în operă” indicativ AND 605-2016, SR EN 13108 - 1 – „Mixturi asfaltice. Specificații pentru materiale. Partea 1: Beton asfaltic”;
• strat de uzură MAS 16 în grosime 4 cm, conform „Mixturi asfaltice executate la cald. Condiții tehnice privind proiectarea, prepararea și punerea în opera”, indicativ AND 605-2016, SR EN 13108 - 1 – „Mixturi asfaltice. Specificații pentru materiale. Partea 1: Beton asfaltic”.
 
Structura rutieră pentru realizarea trotuarelor este:
 
• strat de fundație din balast în grosime de 20 cm după compactare, conform STAS 6400-84 si SR EN 13242:2013;
• strat de beton de ciment C20/25 în grosime de 10 cm;
• strat de uzură BA8 în grosime 4 cm, conform „Mixturi asfaltice executate la cald. Condiții tehnice privind proiectarea, prepararea și punerea în opera” indicativ AND 605-2016, SR EN 13108 - 1 – „Mixturi asfaltice. Specificații pentru materiale. Partea 1: Beton asfaltic“.
 
Sistemul rutier pentru strada Gloriei va avea următoarele caracteristici:
 
• strat de fundație din piatră spartă în grosime de 25 cm după compactare;
• strat de bază din piatră spartă în grosime de 20 cm după compactare;
• strat de nisip în grosime de 5 cm;
• pavele vibropresate autoblocante în grosime de 8 cm;
Sistemul rutier proiectat pentru trotuare va avea următoarele caracteristici:
• strat de fundație din balast în grosime de 15 cm după compactare;
• strat de nisip pilonat în grosime de 5 cm;
• pavele de culoare roșie recuperate, în grosime de 6 cm.
 
2. Profilele transversale sunt adoptate conform clasei tehnice a străzii [V] - străzi în localități urbane, conform STAS 2900 - 89 privind lățimea drumurilor, Ordinului nr. 1296/2017 privind „Norme tehnice privind proiectarea, construirea și modernizarea drumurilor“, Ordinului nr. 1295/2017 - Ordin pentru aprobarea Normelor tehnice privind stabilirea clasei tehnice a drumurilor publice, STAS 10144/1 - 90 - Străzi. Profiluri transversale. Prescripții de proiectare, STAS 10144/2 - 91 - Străzi. Trotuare, alei de pietoni și piste de cicliști. Prescriptii de proiectare, STAS 10144/3 – 91 – Străzi. Elemente geometrice. Prescripții de proiectare.
 
3. Elemente pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale:
 
În funcție de specificul, necesitățile și caracteristicile tehnice adoptate pentru fiecare obiect în parte, elementele pentru colectarea și evacuarea apelor pluviale vor fi constituite dintr-un sistem de cămine și geigere dimensionate in funcție de amplasament sau rigole carosabile din elemente prefabricate.
Se va asigura racordarea elementelor de scurgere a apelor pluviale atât transversal, cât și lateral, astfel încât să nu fie împiedicată scurgerea apelor colectate.
 
4. Accese auto pentru proprietăți:
 
Accesele auto pentru proprietăți se vor realiza prin coborârea bordurii, pe o lungime de 6.00 m, cu o denivelare față de partea carosabilă de 3....5 cm, doar în dreptul căii de acces pentru autovehicule.
 
Toate activităţile trebuie realizate cu respectarea legislaţiei și reglementărilor tehnice în vigoare, aplicabile specificului obiectivului de investiţii.
 
Toate categoriile de lucrări şi instalaţii se vor executa cu respectarea Proiectului Tehnic pus la dispoziția executantului de către beneficiar, verificat în conformitate cu prevederile legale, normele, normativele şi standardele în vigoare. Se vor respecta programul de execuţie a lucrărilor, programul de recepţie şi control al calităţii lucrărilor.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“, puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe e-licitatie.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
Citește și:
 
Licitații Tulcea
Consiliul Local al comunei Jurilovca cheltuie aproximativ 40 de milioane de lei pentru modernizarea drumurilor locale (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii